23.6.2021
Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien veljeskunta on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria. Paistinkääntäjien jäsenet ovat aktiivisia gastronomian harrastajia tai alan ansioituneita ammattilaisia.
PeeÄssän ravintola-alan osaajat ja Paistinkääntäjät, toimialajohtaja Ville Puustinen, ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl sekä keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen, jakavat meille kesän parhaat ruokavinkkinsä. Lisäksi pyysimme mukaan kesän maukkaimpien makujen äärelle yhteistyökumppanimme Savo-Karjalan lihan myymälävastaavan Paula Lehtolaisen, joka on vastikään hyväksytty mukaan järjestöön ja Rôtisseurs-ammattilaiskäätyjen saajaksi.
Satokausi parhaimmillaan
Viitisen vuotta PeeÄssän ravintolatoimialan ryhmäpäällikkönä työskennellyt Mikko Rosendahl on Paistinkääntäjien Savon Voutikunnan jäsen, tittelinään ”Vice-Chargé de Missions”. Tämä kertoo omaa kieltään Mikon ammattilaisuudesta ruoan ja ruoanlaiton loputtoman mielenkiintoisessa maailmassa.
Kesän grillausvinkkeihimme hän halusi nostaa esiin vähemmän käytetyn ja monille varmasti harvinaiseksi herkuksi jääneen karitsan lihan, jota erityisesti syksyllä alkaa olla hyvin saatavilla myös omasta maakunnastamme.
– Itse suosin lähituottajien tuotteita niin paljon kuin mahdollista, ja sehän onnistuu varsinkin tähän aikaan vuodesta, kun satokausi on pian parhaimmillaan, Mikko korostaa.
Näitä tarvitset neljän hengen ateriaan:
5.12.2024 | Vähittäiskauppa
4.12.2024 | Tästä ilmoitimme
3.12.2024 | Tästä ilmoitimme