Ostokset suoraan kassiin jo kauppaa kiertäessä


17.3.2022

Nappaat Prisman sisääntuloportilla käsiskannerin matkaasi, poimit tuotteet hyllystä, luet viivakoodit saman tien ja pakkaat ostokset kärryissä oleviin omiin kasseihisi. Ostoskierroksen päätteeksi laitat skannerin telineeseen, tulostat koontikuitin ja maksat sen kassalla. Kätevää, eikö vain?

Kuopion Prisman uusi Kerää ja skannaa -palvelu helpottaa kauppakierrosta erityisesti silloin, kun ostettavaa on paljon kerralla. Kassalla asiointi on nopeaa ja vaivatonta, koska ostoksia ei tarvitse purkaa kassahihnalle ja pakata uudelleen.

S-ryhmässä kerää ja skannaa -palvelu on saavuttanut suuren suosion neljässä eri puolilla Suomea sijaitsevassa Prismassa, jossa sitä on kokeiltu jo pari vuotta. Etenkin lapsiperheet ovat kokeneet palvelun sujuvoittavan ostosten tekemistä.

Aitoa helpotusta asiointiin

– Teknologian mahdollistamien uusien palvelujen pitää aidosti helpottaa asiakasomistajiemme elämää. Jos riittävän iso osa ihmisistä kokee hyötyvänsä tuotteiden omatoimisesta skannaamisesta, ja heidän asiointikokemuksensa paranee, palvelu on tarpeellinen. Uskomme, että se otetaan innolla vastaan myös meillä Kuopiossa, Prisma-johtaja Kirsi Jeskanen ennakoi.

– Asiakkaamme ovat palvelua aika-ajoin kyselleet, kun ovat uudenlaiseen asiointitapaan tutustuneet pilotti-Prismoissa tai ulkomailla käydessään. Esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa ostosten omatoiminen skannaaminen on todella suosittua. Tämä on yksi tähän päivään kuuluva helppokäyttöinen lisäpalvelu muiden joukossa, palvelupäällikkö Kirsi Haimakainen jatkaa.

Palvelupäällikkö Kirsi Haimakainen

Rekisteröityminen tapahtuu S-Etukortilla

Palvelun käyttäjäksi ensimmäistä kertaa rekisteröityminen ja seuraavilla kerroilla tunnistautuminen tapahtuu S-Etukortilla. Kortin vilauttamisen jälkeen jokin telineessä olevista skannereista toivottaa asiakkaan nimellä tervetulleeksi.

– Sitten vain kyseinen laite käteen ja ostoksille. Viivakoodien skannaaminen onnistuu näppärästi, ja näytössä kaikki skannatut tuotteet sekä ostosten loppusumma ovat koko ajan esillä. Meidän henkilökunnalta saa tietenkin aina apua ja opastusta palvelun käyttämiseen.

Moni asiakas on pannut merkille, että kerää ja skannaa -tyylillä ostosten tekemisen järjestys on hyvä miettiä uudella tavalla.

– Ensin kannattaa mennä juoma- ja maito-osastolle, jotta painavat tuotteet saa isoihin kasseihin alimmaisiksi. Tai vaihtoehtoisesti ottaa riittävän monta pienempää kassia mukaan, Kirsit opastavat.

Käsiskannerien palautuspisteellä tulostetaan koontikuitti, joka maksetaan normaalisti.

– Mikäli ostosten joukossa on esimerkiksi punalaputettuja alennustuotteita, alennus annetaan vasta kassalla maksamisen yhteydessä.