Original Sokos Hotel Puijonsarven uudistaminen jatkuu


7.11.2017

Itä-Suomen suurimmassa hotellissa, Original Sokos Hotel Puijonsarvessa on uudistettu kaikki hotellihuoneet sekä ruokaravintolat. Seuraavaksi uuden ilmeen saavat asiakassaunat, kuntosali, vastaanotto ja aulatilat. Ensi vuoden aikana valmistuu myös kahdeksan uutta kokoustilaa.

Osuuskauppa PeeÄssä on investoinut viime vuosien aikana voimakkaasti Original Sokos Hotel Puijonsarven palvelujen kehittämiseen. Uudistusten kokonaisinvestointi nousee yhteensä noin 10 miljoonaan euroon, tulevan talven muutostyöt mukaan lukien.

– Pohjois-Savon matkailu on viime vuosina kehittynyt hienosti, ja uskomme Kuopion vetovoiman edelleen vain kasvavan. Puijonsarveen investoimalla haluamme varmistaa, että hotellin suosio jatkuu myös tulevaisuudessa ja Puijonsarvi pysyy alueen johtavana hotellina palvelujen laadussa ja määrässä mitattuna, PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ville Puustinen ennakoi.

– Hotellimme on Kuopion alueen suurin ja suosituin, mutta silti lämmin ja kodikas kohtaamispaikka. Kuopioon muualta tulevien hotellivieraidemme lisäksi toivotamme Puijonsarveen tervetulleeksi kaikki paikalliset ihmiset viihtymään, kokoustamaan ja työskentelemään, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen jatkaa.

Puijonsarven uudistus on toteutettu useassa vaiheessa. Vuosien 2016 ja 2017 aikana on valmistunut täysin uudistettuja huoneita yhteensä 70.

– Kuopio tanssii ja soi nyt meillä 365 päivää vuodessa, sillä osa huoneista on sisustettu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin teemalla. Esimerkiksi huoneiden seinillä on valokuvaaja Petri Laitisen kuvia tapahtumasta, Johanna Väätäinen kuvailee.

Festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen on sisustanut hotellin Jugend-osassa oman lempihuoneensa mieleisekseen. Snellmaninpuistoon näkymät tarjoavassa taiteilijan Kuopion kodissa toteutettiin hänen toiveensa niin väreissä kuin materiaaleissakin: tyylikkäässä ja yksinkertaisen kauniissa huoneessa hehkuvat kiinanpunainen, musta sekä puhdas valkoinen.

Kuluvan vuoden aikana Puijonsarvessa valmistuvat kiinteistön ylimpään kerrokseen uusi kuntosali ja uudet asiakas- ja tilaussaunat.

– Hotellivieraat arvostavat tasokkaita kuntoilumahdollisuuksia ulkona hyvien lenkkeilyreittien muodossa sekä sisätiloissa hotellin omassa kuntosalissa. Meille suomalaisille tärkeä osa hotellielämystä on myös saunominen, johon tarjoamme uudet, erilaiset ja viihtyisät puitteet. Muutostöiden yhteydessä haemme Authentic Finnish Sauna Experience -sertifikaattia ja viemme osaltamme saunaelämystä hotellivieraiden mukana myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Ensi vuoden alussa Original Sokos Hotel Puijonsarvessa uudistusvuoroon tulee hotellin sydän, eli vastaanotto ja aulatila. Maailmalla kovassa suosiossa olevat, palavereihin ja työskentelyyn sopivat coworking-tilat rantautuvat Puijonsarven kautta Kuopioon.

Aulatilojen suunnittelusta vastaa Jaana Ekman Visionary Design Partnersista. Hänen mukaansa hotellien aulat muistuttavat useimmiten virastotaloja. Puijonsarven aulasta tulee sen sijaan viihtyisä olohuone kaikille hotellivieraille.

– Muutkin kuin hotellin asukkaat viihtyvät kaikille aisteille elämyksiä tarjoavassa aulassa kokoustamassa, palaveeraamassa ja tapaamassa ystäviään. Valaistuksella loihditaan erilaisia tunnelmia, takka antaa lisää lämpöä ja äänimaailmalla luodaan harmoniaa. Sisustuksessa käytetään vain aitoja materiaaleja ja harmonisia luonnon sävyjä; erilaisia puupintoja, harmaata kiveä, ruskeaa aitoa nahkaa ja luonnonläheistä pellavaa. Maamme suosituimpien kaupunkifestivaalien kärkijoukkoon kuuluva Kuopio Wine Festival näkyy myös sisustuksessa, Ekman kuvailee.

Ensi vuoden aikana hotelliin valmistuu lisäksi uusia luovia ja inspiroivia kokoustiloja. Ne tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia isoille ryhmille, esimerkiksi juhlaillallisia ja toiminnallisia tapahtumia ajatellen.

Nykyisen yökerho Puikkarin paikalle tulee kahdeksan asiakkaiden toiveiden mukaisesti muunneltavaa ja monikäyttöistä kokous- ja tapahtumatilaa. Puijonsarvi Ball Room mahdollistaa yli 200 henkilön illallisen upeissa puitteissa. Ball Room otetaan juhlavasti käyttöön ensi vuoden elokuussa, jolloin siellä vietetään Kuopion Kauppakamarin 100-vuotisjuhlaa.


Original Sokos Hotel Puijonsarvi hakee kokous- ja tapahtumakaupasta nykyistä selkeästi suurempaa jalansijaa Kuopion markkinoilta.

– Nykyisellään Puikkarin toiminta on tilaisuus- ja tapahtumaluonteista yökerhotoimintaa, esimerkiksi opiskelijabileitä. Jatkossa keskitymme tarkoin harkittuihin esiintyjiin ja viihdyttäviin show&dinner –iltoihin ajankohdissa, jolloin alueella tai hotellissa on luontaista kysyntää ohjelmalle. Uudistettu tila mahdollistaa myös kätevästi vaikkapa erilaiset minimessut, kick off -tilaisuudet tai muut tapahtumakokonaisuudet, Johanna Väätäinen kuvailee.

Hotellin pitkä ja monivaiheinen historia pidetään uudistuksissa esillä modernilla otteella. Esimerkiksi vanhimman osan kokous- ja bankettitilojen värityksissä palataan alkuperäisiin sävyihin. Hotellin käytäville tulee valokuvia menneiltä vuosikymmeniltä.

– Lähtökohtana on ikonisen hotellin uudistaminen ilmeeltään tähän päivään modernisti, raikkaasti ja rohkeasti, kaikki pienetkin yksityiskohdat huomioon ottaen, Johanna Väätäinen ja Jaana Ekman kiteyttävät.