Nyt on hieno uusi S-market Maaninka


25.5.2020

Muutos entiseen myymälään verrattuna on aivan huikea. Uusi S-marketimme on siis niin hieno. Sekä paikalliset asiakasomistajamme että me työntekijät olemme koko ajan ihan että WAU, marketpäällikkö Minna Törhönen kuvailee Maaningan uuden S-marketin avaustunnelmissa.

Helatorstain aattona avattu uusi S-market ei ole jättänyt maaninkalaisia kylmäksi. Koko kylän voimin on ihasteltu hulppeaa myymälää, niin valoisaa, selkeää ja nykyaikaista yleisilmettä kuin huikeasti kasvaneita valikoimiakin.

– Olemme saaneet kyläläisiltä todella paljon kiitoksia siitä, että PeeÄssä on panostanut Maaningan kauppapalveluihin näin mittavasti. Muitakin ihania kommentteja on kuulunut. Yksi tuttu asiakkaamme esimerkiksi totesi, että tekisi mieli ottaa kengät pois jalasta sisään tullessa, kun täällä on niin siistiä ja hyvännäköistä. Ja toinen puolestaan kuvaili myymäläämme Maaningan omaksi Prismaksi, kun tuotemäärä on kasvanut niin paljon, Minna Törhönen hymyilee.

Pari tuhatta uutta tuotetta

S-marketiin on saatu peräti 2 000 uutta tuotetta. Uutuuksiin pääsee tutustumaan jokaisessa hyllyvälissä.

– Kasvu näkyy kautta linjan, kaikissa tuoteryhmissä. Me itsekin vielä ihmetellään, mitä kaikkea uutta meiltä nyt saakaan. Moni asiakkaamme on arvellut, että kauppareissut Siilinjärvelle tai Kuopioon jäävät nyt vähemmälle, kun oman kylän kaupasta löytää kaiken mitä tarvitsee.

Valikoimat on räätälöity nimenomaan maaninkalaisten tarpeisiin.

– Aiemmin asiakastoiveiden perusteella hyllyille otetutut tuotteet on kaikki tuotu uuteen myymälään ja myös uusia toivomuksia olemme täyttäneet parhaamme mukaan.

Uutta ja ympäristövastuullista tekniikkaa

S-marketin kiinnostusta herättävä uutuus on myös pikakassat, joita tosin ei toimituksen viivästymisen vuoksi saatu paikoilleen vielä avausviikolla.

– Pikakassa nopeuttaa kaupassa käyntiä erityisesti silloin, kun ostoksia on vähän. Se on siis vaihtoehto, jonka käytöstä jokainen asiakas päättää itse, Minna korostaa.

Myymälän energiatehokkuutta ja -omavaraisuutta parantavat maalämpö, aurinkovoimala, led-valaistus sekä hiilidioksiditekniikalla toimiva kylmälaitteisto.

– Kylmäkaappien ovien ansiosta marketissa on tasainen lämpötila, eikä enää vetoisuuden tunnetta, mikä tuo niin asiointi- kuin työskentelymukavuutta. Vanhan myymälän altaisiin verrattuna kaappeihin hyllyttäminen ja tuotteiden valitseminen on myös helpompaa ja kätevämpää.

ABC-automaatista neljää polttonestelaatua

Vanhan S-marketin purkaminen aloitettiin saman tien, kun se oli saatu tyhjennettyä.

– Nyt meillä on vielä niukasti pihalla parkkipaikkoja, mutta tilanne helpottuu kesän aikana, kun pihatyöt saadaan valmiiksi.

Elokuussa valmistuu myös uusi ABC-automaatti. Monille maaninkalaisille erityisen hyvä uutinen on se, että automaatista saa jatkossa kahden bensiinilaadun ja Smart Dieselin lisäksi paljon kaivattua ja toivottua polttoöljyä.