Mitä tapahtuu Kuopion Pitkälahdessa?


17.1.2024

Kuopion Pitkälahdessa on viime päivinä ihmetelty S-marketin ja Prisma Raudan uudistustöitä.
– Emme ole luopumassa mistään palveluistamme Pitkälahdessa. Päinvastoin kehitämme S-marketin, Prisma Raudan ja ABC:n palveluja vastaamaan paremmin asiakasomistajiemme tarpeisiin, marketpäällikkö Laura Salminen, myymäläpäällikkö Kari Hartikainen ja ryhmäpäällikkö Hanni Isotalo painottavat.

Teksti: Kristiina Tammitie | Kuvat: Pentti Vänskä

Pitkälahdessa on myynniltään yksi Suomen suurimmista S-marketeista, joka saa nyt kaivattua lisätilaa ja uusia palveluja. S-marketin merkittävin uudistus on Ruokatori liha-, kala- ja valmisruokavalikoimineen. Ruokatorin tuotteistuksesta ja asiakaspalvelusta tulevat vastaamaan PeeÄssän pitkäaikaiset paikalliset yhteistyökumppanit. Ruokatorin viereen sijoittuu lisäksi sushibaari Prismoista tutulla toimintamallilla.

– Uudistuksen myötä valikoimamme laajentuvat erityisesti tuoretuotteissa, kuten juustoissa, välipalatuotteissa ja leipomotuotteissa. Paistopiste pysyy nykyisen laajuisena, ja myös ruoan verkkokauppapalvelut säilyvät ennallaan, marketpäällikkö Laura Salminen kuvailee.

Jatkossakin ympäri vuorokauden avoinna olevan myymälän mittava uudistus on aloitettu tammikuussa. Näillä näkymin se saadaan valmiiksi kesäkauppaan, todennäköisesti toukokuussa.

– Remontissa hyödynnetään kaikki nykyiset hyväkuntoiset kalusteet. Niiden lisäksi meille tulee valikoimien laajentumisen myötä lisää hiilidioksidilla toimivia ovellisia kylmäkalusteita, joiden lauhdelämpö ohjataan kiinteistön lämmitykseen, marketpäällikkö Laura Salminen kertoo.

 

Prisma Rauta pysyy ja uudistuu

Prisma Raudan puolella muutostyöt ovat jo pidemmällä. Uudistuneen Prisma Raudan avajaisia päästään juhlimaan helmikuun lopulla.

– Tarjoamme jatkossakin kattavat rautakaupan palvelut, tuotevalikoimia jatkuvasti kehittäen. Teemme entistä enemmän meidän näköistä, omien paikallisten asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin vastaavaa rautakauppaa. Palvelemme entiseen malliin pohjoissavolaisia sisustajia ja rakentajia, sekä kuluttajia että yritysasiakkaita, selvittää myymäläpäällikö Kari Hartikainen.

Myymälässä on tehty uudelleenjärjestelyjä ja viilattu valikoimia.

– Valikoimiimme kuuluvat edelleen rakennustarvikkeet ja työkalut, sisä- ja ulkomaalit, tapetit, laatat ja lattiamateriaalit sekä lemmikkieläinten ruoat. Kevään aikana avautuu myös uudistettu puutarhamyymälä.

Prisma Raudan hyllyiltä on karsittu heikosti liikkuneita sekä sellaisia tuotteita, joista on hyvät valikoimat PeeÄssän muissa kaupoissa lähialueella.

– Esimerkiksi lemmikkieläinten ruoista olemme poistaneet seinän toiselta puolelta S-marketista löytyvät merkit. Jätimme meiltä pois myös verhot ja matot, joita asiakasomistajamme ovat tottuneet ostamaan Prismasta.

– Olemme täällä asiakkaitamme varten, ja haluamme jatkossakin tarjota PeeÄssän asiakasomistajille rautakaupan palvelut, vakuuttaa Prisma Raudan myymäläpäällikkö Kari Hartikainen.

Prisma Raudan valikoimiin kuuluu edelleen muun muassa puutavara, kuten kaikki muutkin rakennus- ja sisustustarvikkeet.

 

Pizzapöytä ja herkkuasema tulossa

Pitkälahden uudistus- ja kehittämistoimet ulottuvat myös ABC-liikennemyymälään, ensimmäiseksi keittiöön.

– Lattia- sekä lvi- ja ilmastointiremontin vuoksi keittiö on poissa käytöstä viikolla neljä eli 22.–29.1. Tuona aikana keittiössämme ei voida valmistaa lämmintä ruokaa, mutta kahvilatuotteita saa keskeytyksettä, kertoo ABC-ryhmäpäällikkö Hanni Isotalo.

Hiihtolomien jälkeen ABC Pitkälahteen tulee noutopöydän, à la carten ja burgerien rinnalle pizzapöytä. Tarjolla on joka päivä viittä erilaista uunituoretta pizzaa. Pizzoja paistetaan sekä talon omien reseptien että asiakkaiden toiveiden mukaisesti, ja syödä saa niin paljon kuin mieli tekee. Paikan päällä valmistettavat pizzat taipuvat vaivattomasti myös take away -herkuiksi.

– Pizzapöytä täydentää noutopöydän valikoimaa ja mahdollistaa buffetruokailun iltaan saakka. Asiakkaamme ovat toivoneet pizzaa jo pitkään, joten olemme todella iloisia voidessamme keittiön muutoksien myötä vastata tähän kysyntään.

Lisäksi Pitkälahdessa testataan sisäänkäynnin läheisyyteen sijoittuvaa herkkuasemaa.

– Tuotevalikoima rakentuu makeisista, sipseistä, kylmistä juomista ja jäätelöistä, eli juuri niistä tuotteista, joista ostetaan yleensä automatkoille. Meidän lisäksi herkkuasemaa pilotoidaan ABC-liikennemyymälöissä Heinolassa ja Hämeenlinnassa.

 

PeeÄssän palvelut Pitkälahdessa:

  • Joulukuussa 2001 avattiin uusi liikennemyymälä ABC Pitkälahti.
  • ABC:n viereiselle tontille valmistui huhtikuussa 2010 Kodin Terra.
  • Palvelut parantuivat merkittävästi 2016 vapunaattona, kun saman katon alle keskitettiin kolme eri toimipaikkaa: Kodin Terran yhteyteen avattiin uusi ABC-liikenneasema sekä S-market. Vanha ABC-kiinteistö purettiin.
  • Kodin Terra muutettiin Prisma Raudaksi maaliskuussa 2022.
  • Vuosien mittaan liikennemyymälän, rautakaupan ja päivittäistavarakaupan palveluja ja konsepteja on uudistettu useaan kertaan, asiakasomistajien muuttuviin tarpeisiin kussakin ajassa vastaten. Parhaillaan meneillään oleva uudistus parantaa nykyisiä palveluja, eikä mistään konseptista olla luopumassa.
  • PeeÄssä on hakenut maakuntakaavaan muutosta, joka toteutuessaan antaisi mahdollisuuden yhdistää ja uudistaa päivittäistavara- ja rautakaupan palvelut Prismaksi, jossa olisi rakentamis- ja remontointipainotteinen käyttötavaraosasto. Hanke on pitkissä kantimissa, koska vuosia kestävä kaavaprosessi on vasta pantu vireille.