Maljalahdessa jännän äärellä


9.9.2022

– Tätä päivää on odotettu!

– Lämpimästä tervetuloa!

– Onnittelut sekä PeeÄssälle että meille asiakasomistajille!

Tällaisia kannustavia ja innostavia kommentteja sai kuulla uuden S-market Maljalahden henkilökunta myymälän avajaispäivänä ensimmäisiltä asiakkailtaan.

 

– Nyt ollaan jännän äärellä. On kulunut 12 vuotta siitä, kun olemme edellisen kerran avanneet uuden S-marketin täysin uuteen paikkaan, PeeÄssän marketkaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen muistutti kiittäessään Maljalahden S-marketin työryhmää myymälän valmistelusta avauskuntoon.

– Olette tehneet pitkää päivää ja onnistuneet luomaan hienon yhteishengen. Se on tärkeää nyt, kun varsinainen työnne vasta alkaa, hän jatkoi.

S-market Maljalahden lähialueen asukkaista valtaosa on yksin tai kaksin asuvia ihmisiä, joista 45 prosenttia on yli 60-vuotiaita. Alle 18-vuotiaita lapsia on vain 12 prosentissa kotitalouksista. Pientalouksien suuri määrä näkyy muun muassa tuotteiden pakkauskoossa.

S-marketin avauduttua asiakkaita alkoi virrata sisään oven täydeltä. Innokkaimmat olivat saapuneet paikan päälle jo tuntia ennen avauksen ennakkoon ilmoitettua ajankohtaa päästääkseen katsastamaan myymälän ensimmäisten joukossa. Marketpäällikkö Heidi Sihvonen toivotteli asiakkaita sisääntuloporttien tuntumassa tervetulleiksi.

Alkuun hedelmä- ja vihannesosastolla hämmennystä tuottivat tekniset ongelmat, joiden vuoksi digitaalisiin hintanäyttöihin ei saatu näkyviin tuotteiden vaakanumeroita. Rautahermoinen henkilökunta hoiti asian kuitenkin pikapikaa kuntoon perinteisillä etiketeillä sekä punnituksessa avustamalla.

– Avajaisissa on aina muuttuvia tekijöitä ja tapahtuu jotain odottamatonta, jo kolmannen PeeÄssän myymälän avauksessa mukana ollut Tarja Leskinen totesi.

Hänen mukaansa asiakkaat suhtautuivat tilanteeseen pääosin hyvin leppoisasti.

– Todella monet ovat todenneet, että mitä pienistä, kunhan on saatu S-market alueelle.

 

 

Silja ja Erkki Ovaskainen ovat seuranneet viime kuukaudet tarkalla silmällä S-marketin rakentamisen edistymistä.

– Tämä on meidän päivittäisen kävelylenkin varrella, joten on ollut mielenkiintoista seurata talon valmistumista. Rakennusmiehet ovat varmaan ajatelleet, että minä nuo vanhukset kyttäävät, Silja nauroi.

Pariskunta arveli poikkeavansa S-marketiin jatkossa usein.

­– Tähän on niin helppo pyörähtää. Ja polttonesteautomaatilla on kätevä tankata, Erkki suunnitteli.

– Tätä kauppaa on todellakin odotettu! Tällä alueella on paljon meitä ikäihmisiä, joista monet liikkuvat rollaattorilla ja pyörätuolilla. Siksi on hienoa nähdä, että kauppaan on tasainen kulkureitti, eikä sisäänkäynnissä ja käytävillä ole esteitä, Maija Peltonen totesi.

– Tähän saakka olen tehnyt ostokset Sokoksen S-marketissa, mutta jatkossa rupean käymään varmasti enemmän tässä Maljalahdessa. Eläkeläisenä minulla on aikaa, kierrän kauppoja ja teen hintavertailuja. Ja sitten kerron kaikille, että menkää ässään, kun siellä on edullisinta.

 

Noora Puskala ja Jan Heikura sekä kuvassa keskellä oleva Eetu Puustinen rattaissa istuvan Antonin kanssa tulivat tutustumaan uuteen S-marketiin ”ihan vain uteliaisuuttaan”.

– Hienolta näyttää. Avara, helppo ja tosi siisti asioida. Varmasti myös hyvä paikka tehdä töitä, kun kaikki on uutta ja tilaa on riittävästi, Saarijärven ja Kelloniemen Saleissa työskentelevät Jan ja Eetu arvioivat.

Kaikki kassat olivat käytössä, mutta jonottamaan silti jouduttiin.

Kakkukahvijono venyi aika ajoin ulko-ovelle saakka. Kakkua syötiin seitsemän tunnin tarjoilun aikana 2420 palaa.

 

 

S-market Maljalahti:

  • Tasokas, nopean ja helpon asioinnin ruokakauppa, jonka kokonaisvalikoima kattaa noin 10 000 tuotetta.
  • Valikoimien rakentamisessa on huomioitu alueen kotitalouksien koko ja väestön ikäjakauma, samoin asukkaiden toiveet ja odotukset, joita selvitettiin viime vuonna kyselytutkimuksella.
  • Valikoimatoiveita asiakkaat voivat esittää osoitteessa sinuntoive.fi
  • PeeÄssän ensimmäinen myymälä, jossa hintanäytöt ovat digitaalisia.
  • Työllistää 13 henkilöä, joista osa on siirtynyt Maljalahteen PeeÄssän muista yksiköistä ja osa on uusia peeässäläisiä.
  • Autoilijoita palvelee ABC-automaatti sekä sähköautojen latauspiste.
  • Veneilijöille rakennetaan myymälän yhteyteen septi- ja pilssivesien tyhjennyspaikka, wc-, suihku- ja pyykinpesutilat sekä polttonesteen tankkausmahdollisuus.
  • S-marketin ylätasanteen kesäravintola avataan ensi keväänä.

Ympäristöystävällisen kylmätekniikan, lämmön talteenoton, maalämmön sekä parin viikon kuluttua asennettavan aurinkovoimalan ansiosta myymälä ei tuota hiilidioksidipäästöjä