Liukkoset siirsivät vakuutukset Bonuksen piiriin


23.11.2018

Jutta ja Juha Liukkonen ovat keskittäneet kaikki vakuutuksensa LähiTapiolaan ja ryhtyneet kerryttämään Bonuksia vakuutusmaksuista.

Varkauden Kurolassa Pitkäjärven rannalla uuden omakotitalon ikkunoiden valokranssit luovat tunnelmaa syyspimeään iltaan. Sisällä ruokapöydän äärelle on kokoontunut koko Liukkosen perhe; Juha-isä, Jutta-äiti sekä 10-vuotias Beda, 8-vuotias Viljo ja puolitoistavuotias Veikko.

Iltapalan jälkeen lapset siirtyvät hetkeksi omiin touhuihinsa, kun Jutta ja Juha levittävät vakuutuspaperit pöydälle. He ovat vastikään siirtäneet kaikki vakuutuksensa LähiTapiolaan.

– Olimme joskus aiemmin kysyneet LähiTapiolasta tarjousta ja sieltä tullut soitto osui nyt sopivaan saumaan. Perheen kasvamisen ja talon rakentamisen myötä vakuutusmaksumme olivat nousseet tuntuvasti. Olimme jo puhuneet, että niille pitää tehdä jotain, Juha kertoo.

LähiTapiolan edustaja tuli käymään Liukkosille kotiin.

– Se oli meille helppo ja nopea tapa vaihtaa vakuutusyhtiötä. Edustajan kanssa käytiin läpi meidän tarpeemme ja sopimukset tehtiin saman tien. Meidän ei tarvinnut edes irtisanoa vanhoja vakuutuksia, vaan sekin tehtiin puolestamme.

 

Kokonaishinta ratkaisi

Liukkoset ottivat molempiin autoihin liikennevakuutuksen lisäksi Kaskon. Pari vuotta sitten valmistunut omakotitalo, autotalli ja rantasauna kirjattiin kotivakuutukseen. Lisäksi kaikille perheenjäsenille hankittiin tapaturmavakuutus ja aikuisilla henkivakuutus. Niitä varten terveysselvitykset tehtiin verkossa samana päivänä, jolloin papereihin laitettiin nimet alle.

– Meillä oli aika tarkasti mietittynä, mitä vakuutuksia otetaan ja mitä jätetään pois. Sairausvakuutuksista luovuimme, mutta tapaturmavakuutukset on hyvä olla, koska Beda harrastaa ratsastusta, Viljo jääkiekkoa ja minä itse jalkapalloa, Jutta perustelee.

Vakuutusmaksut tippuivat reilusti, aivan kuten Liukkoset toivoivatkin.

– Kokonaishinta ratkaisi, ja siinä tietysti hyvä lisäetu on PeeÄssältä tuleva Bonus. Nyt täytyykin ottaa S-mobiili käyttöön, kun sieltä voi hoitaa myös vakuutusasioita, Juha muistaa.

Vuodessa Liukkoset maksavat vakuutusturvastaan nyt 1 700 euroa, mikä on lähes tuhat euroa vähemmän kuin aiemmin.

– Saatiin kokonaisuus inhimilliselle tasolle. Lasku tulee neljässä erässä. Mielenkiintoista nähdä, miten paljon ne vaikuttavat Bonuksiin.

 

Ilman vakuutuksia ei uskalla olla

Jutta ja Juha eivät ole kuulleet LähiTapiolasta keneltäkään mitään negatiivista sanottavaa.

– Vakuutukset antavat tietyn turvan, eikä ilman niitä uskalla olla. Muutaman kerran olemme joutuneet vakuutukseen turvautumaankin. Pari tietokonetta hajosi, kun Beda ja Viljo olivat pieniä. Kertaalleen on myös pyykinpesukoneen rikkoutuminen korvattu kotivakuutuksesta, pariskunta selvittää.