Lähes 10 milj.€ ylijäämänpalautusta PeeÄssältä


23.3.2018

PeeÄssän edustajisto päätti hallintoneuvoston ja hallituksen esityksenmukaisesti jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta. PeeÄssän asiakasomistajille palautuu ylijäämä-palautuksen muodossa lähes 10 miljoonaa euroa.

PeeÄssän edustajisto päätti hallintoneuvoston ja hallituksen esityksenmukaisesti jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta. PeeÄssän asiakasomistajille palautuu ylijäämäpalautuksen muodossa lähes 10 miljoonaa euroa.

Ylijäämänpalautus on yksi osuustoiminnallisista periaatteista, jonka mukaan osuuskuntaan investointien jälkeen jääviä voittovaroja voidaan jakaa takaisin osuuskunnan jäsenille heidän palvelujen käytön suhteessa.  Ylijäämänpalautus kuuluu osuustoiminnan muista yrityksistä erottaviin piirteisiin.

Vuodelta 2017 PeeÄssän asiakasomistajille palautui Bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta yhteensä 32,1 miljoonaa euroa. Se on keskimäärin 277€ asiakasomistajaa kohden. PeeÄssä oli viime vuonna parhaiten asiakasomistajiaan palkitseva osuuskauppa.  PeeÄssä on niitä harvoja osuuskauppoja, joissa ylijäämänpalautusta maksetaan. Maksamisen edellytys on se, että toiminnan tulos mahdollistaa ylijäämänpalautuksen maksamisen.

Palautussumma on yhteensä lähes 10 miljoonaa euroa. Se on konkreettista rahaa suoraan asiakasomistajien S-tileille. Viime vuoden hyvä tulos mahdollistaa kahden prosentin palauttamisen takaisin asiakasomistajille. Ylijäämänpalautusta merkittävämmäksi eduksi asiakasomistajille muodostuu kuitenkin osuuskaupan edullinen hintataso ja keskittämisestä kasvava Bonus, kiteyttää toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää.

Ylijäämänpalautus on kaksi prosenttia PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2017 aikana tehdyistä ostoksista.

Ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajien S-tileille toukokuun 25. päivä.