Kyllä meitä savolaisia nyt hellitään


16.10.2021

Kuopiossa juhlitaan tänä viikonloppuna yhtä aikaa Prisman jättimäisen uudistuksen valmistumista ja talon 25-vuotissynttäreitä. Huipputarjoukset saivat kuopiolaiset tavallista innokkaammin liikkeelle jo torstaina ja perjantaina. Varsinaisena juhlapäivänä lauantaina markkinatunnelman nostivat kattoon yllätyksillä rikastettujen appelsiiniämpärien jakelu sekä lapsille suunnattu iloinen ohjelma.

– Kyllä meitä savolaisia nyt hellitään! Saatiin kaupunkiin näin upea, hienosti nykypäivään päivitetty Prisma. Olemme olleet uskollisia asiakkaita avauksesta lähtien ja olemme sitä tulevaisuudessakin. Prisma on aina ollut meidän oma kauppa, Riistavedeltä vähintään kerran viikossa Prismaan ostoksille ajelevat Silja ja Pentti Kainulainen lupaavat.

He kuvailevat myymälää siistiksi ja monipuoliseksi. Iso plussa tulee myös asiakaspalvelusta, joka on ”hirmuisen hyvää”.

– Jos kysyy tiettyä tuotetta, täällä eivät myyjät sano mistä väliköstä se löytyy, vaan aina lähdetään näyttämään.

– Ja parkkihalli on todella hyvä parannus. Nyt pääsee kelillä kuin kelillä autolta mukavasti kauppaan sisälle.

Remontin ajasta Kainulaisten mieleen on jäänyt ainutkertaisia kokemuksia.

– Vahingossa tullut palohälytys ajoi meidät yhtenä päivänä ulos kesken ostoskierroksen, kärryt vain jäi keskelle käytävää. Toisella kerralla etsittiin tositoimin korppuja kolmen myyjän kanssa yhdessä, mutta ei niitä mistään löytynyt, pariskunta naureskelee hyväntuulisena.

 

– Oikein hyvältä näyttää myymälä. Henkilökunta on tosi ystävällistä ja auttaa aina, jos tarvetta on. Viisihenkiselle perheelle yksi syy käydä täällä on myös se, että hinnat ovat edullisempia kuin muualla, arvioi Jarkko Niskanen.

Hän on erityisen tykästynyt kesällä käyttöön otettuun uuteen pikakassa-alueeseen.

– Käytän pääsääntöisesti vain pikakassoja. Hienoa, että niitä lisättiin ja saatiin myös hihnalliset, isommat kassat, joihin voi mennä täydenkin kärryn kanssa. Jos jotain kehityskohteita etsii, niin uusi leipäosasto on ajoittain vähän ahdas ja lihatiskissä lasin terävä kulma osuu korkeudelle, joka hieman vaikeuttaa hintojen näkemistä, Jarkko Niskanen antaa palautetta.

 

Saija Nurro latasi loppuviikolla tarjousnakkeja kylmäkaappiin laatikkokaupalla.

– Jännittävä, odottava ja hyvä fiilis. Mennyt remonttivuosi on vaatinut paljon, mutta meillä on ollut hyvä tsemppi päällä, sellainen yhdessä tekemisen ja toisten kannustamisen fiilis koko ajan.

Saijalle osui lauantaille vapaapäivä.

– Taidanpa kuitenkin käydä paikan päällä pyörähtämässä. En yksinkertaisesti malta olla pois, hän tunnusti.

 

Jukka Kuivanen valmisteli juhlapäivän aattona Ruokatorin tuotteita myyntikuntoon, esimerkiksi erikoisempia herkkujuustoja pienempiin paloihin pilkkoen ja pakaten.

– Valmistamme pienessä keittiössämme aika paljon tavaraa tiskiin, teemme esimerkiksi salaatit ja täytämme bagelit ja patongit. Meillä on nyt Ruokatorilla huomattavasti aiempaa toimivammat taustatilat, Jukka kertoi.

 

– En muista, kävimmekö silloin aikanaan avajaisissa, mutta varmasti ihan niistä alkuajoista lähtien on uskollisesti täällä asioitu, Muistan, miten hienoa oli, kun saatiin Kuopioonkin Prisma, kun niitä muualla oli aiemminkin, Merja Kemppainen muistelee.

Hän vakuuttaa, että Prisma pysyy ykköskauppana jatkossakin.

– Parasta on aina ollut se, että täältä saa kaiken kerralla, eikä tarvitse huuhailla kaupungilla monessa paikassa. Nyt asiointia parantavat entisestään myös parkkitalo sekä sopivan isoksi kasvanut ravintolamaailma, Pekka Tuunanen jatkaa.

 

PeeÄssässä esimiesharjoittelun syyskuussa aloittanut Joonas Marjanen kertoi asiakkaiden ihastelevan retkeilyyn ja ulkoiluun keskittyvän uuden Outdoor-alueen tyylikkyyttä ja tavaratalomaisuutta. Outdoorissa ovat edustettuina muun muassa Haglöfs, Halti, Helly Hansen, Didriksons ja Jack Wolfskin.

Ketjun valikoimia täydentävät paikallisen Repo Extremen tuotteet.

 

Merja Heikkinen kertoi saaneensa vauvavapaan hetken ja lähteneensä Prismaan hakemaan kävelysauvoja.

– Tänne on tullut paljon uusia tuotteita ja laajempia valikoimia ainakin pukeutumiseen. Saa Haglöfsit ja Bonuksen samalla kertaa. Myymälä on myös aiempaa selkeämpi ja viihtyisämpi, estetiikka on parantunut. Kiva tulla aikaa tappamaan, hifistelemään ja hypistelemään, hän totesi.

Merja muistaa vielä hyvin lapsuuden Prisma-reissut.

– Oli hienoa päästä Siilinjärveltä kaupunkiin todella isoon kauppaan.

 

Eemeli Isrikki ja Jari Repo kertovat odottavansa mielenkiinnolla, miten talon myynti alkaa nyt kehittyä, kun remontti on saatu valmiiksi.

– Puitteet sekä asioinnin että työskentelyn näkökulmasta ovat nyt kunnossa. Uteliaina ja odottavin mielin lähdemme siirtymään pikkuhiljaa kohti joulukauppaa. Ennakoimme kiireistä joulun aikaa.

 

Perjantaina Kuopiossa tehtiin kaikkien Suomen Prismojen kovin myynti, kassatapahtumia kertyessä yhteensä reilut 15 000.

Varsinaisena juhlapäivänä lauantaina näytti neljän maissa iltapäivällä siltä, että edellispäivän huippulukemista mennään vielä ohi ja ylitse ennen päivän päättymistä.

Prisman juhlat saivat liikkeelle väkeä koko maakunnasta ja kauempaakin. Eräs perhe kertoi tulleensa katsomaan Kuopion uudistunutta Prismaa Joensuun yläpuolelta Polvijärveltä asti.

 

Veli-Matti Korhonen perheineen pääsi 25 vuotta sitten leikkaamaan Prisman avajaisnauhan ja astumaan ensimmäisenä asiakkaana kauppaan sisään.

– Nyt kun tulin tänne toisiin avajaisiin, Prisma-johtaja Kirsi huomasi ruuhkan keskeltä minut, juoksi perääni ja pyysi pieneen haastatteluun. Ihmettelin, että mistä hän minut tunsi, Veli-Matti kummasteli.

­Hän kertoi asioineensa kaikki nämä kuluneet vuodet Prismassa säännöllisesti, likimain joka päivä.

– Emännän kanssa pohdittiin tässä pari päivää sitten, että ollaan seitsemän lasta kasvatettu maailmalle Prisman ruoalla, 8-vuotiaan pojantyttärensä Aadan kanssa poseeraava Veli-Matti nauroi.

 

 

Prisma on koko perheen kauppa, mikä näkyi myös avajaisissa. Useampiin silminnäkijähavaintoihin perustuvan epävirallisen arvion mukaan lauantain runsas ohjelmatarjonta houkutti lapsiperheitä paikan päälle enemmän kuin koskaan aiemmin. Päivän ylivoimaisesti suosituimmaksi tekemiseksi osoittautui Onnenpyörän pyöritys.

– Valtavan suuri kiitos kaikille lauantaina synttäri- ja avajaisjuhliin osallistuneille. Teitte päivästä meille kaikille prismalaisille ikimuistoisen, Prisma-johtaja Kirsi Jeskanen kiitteli hulinapäivän kääntyessä kohti iltaa.