Kyläkauppapäivässä luodaan tunnelmaa


Tänä vuonna kaikki PeeÄssän S-marketit ja Salet ovat mukana kyläkauppapäivässä

7.6.2024

8. päivä kesäkuuta kaikki Osuuskauppa PeeÄssän S-marketit ja Salet osallistuvat valtakunnalliseen kyläkauppapäivään. Kyläkauppapäivässä polkaistaan kesä käyntiin ja osoitetaan kaupan olevan oman kylän tai kaupunginosan sydän.

Etenkin maaseudulla kaupan palvelut turvaavat alueen yleistä elinvoimaa. Paras tapa tukea kylän omaa kauppaa on käydä siellä ostoksilla. Kyläkauppapäivässä S-marketit ja Salet järjestävät yhdessä oman alueen ihmisten ja toimijoiden kanssa yhteistä ohjelmaa kaupalle.

Kyläkauppapäivä tuo ennen kaikkea yhteisöllistä tunnelmaa kauppoihin ja päivän aikana halutaan tavata ihmisiä, olla yhdessä ja herättää ihmisissä keskustelua oman kyläkaupan merkityksestä.

Varkauteen kuuluva Kangaslampi on erinomainen esimerkki paikkakunnasta, jossa kaupan rooli kylän yhteisöllisyyttä vahvistava tekijänä korostuu.

– Me tunnemme asiakkaamme ja heidän kanssaan tulee paljon juteltua päivien aikana. Kyläkauppapäivä on kiva tapahtuma, jossa järjestämme ohjelmaa kaupalle yhdessä kylän ihmisten kanssa. Kyläyhdistys auttaa meitä kahvituksen järjestämisessä ja lapsia kiinnostaa varmasti paikalle saapuva paloauto, Kangaslammin Salepäällikkö Minna Lybeck kertoo.

Kyläkauppapäivät ovat myös mahdollisuus näyttää alueen ihmisille PeeÄssän sisäisen yhteistyön voimasta. Esimerkiksi Kangaslammin kyläkauppapäivään tuodaan Varkauden Rossosta pop-up -ravintola.