Kuukausi uuden Prisman aikaa


9.12.2020

Varkaudessa on kuukauden päivät eletty uuden Prisman aikaa. Myymälä saa osakseen paljon kehuja lukuisista ostoksilla käymistä helpottavista asioista. Poikkeuksellisen, monella tavalla hankalan vuoden päätteeksi uuden Prisman avaaminen on ollut kaupunkilaisille ja kauempaakin tuleville asiakkaille tervetullut ilon aihe ja hyvän mielen tuoja.

Kuva: Pentti Vänskä

– Tämä on meille kaikille, niin työntekijöille kuin asiakasomistajillemme ainutlaatuinen, upea kerran elämässä -kokemus, Ruokatorilla asiakkaita palveleva Outi Torvinen kommentoi.

Kuva: Pentti Vänskä

Sonja ja Antti Koponen ovat tehneet jo pitkään ruokaostoksensa Prismassa.

Kaikki ostokset keskitetään ja kerran viikossa tehdään isompi ostoskierros, lähes kaksivuotiaan Martin ja 7-kuukautisen Tyynen kanssa kauppaan tulleet Koposet kertovat.

He laskevat käyneensä uudessa Prismassa jo seitsemän kertaa.

Tämä on todellakin paljon parempi kuin vanha myymälä. Täällä mahtuu hyvin liikkumaan autokärryillä, jotka meidän on aina Martin mielestä otettava. Myös parkkipaikalla riittävän tilavat lapsiperhepaikat ovat iso plussa. Niitä on niin paljon, että ainakin tähän saakka on aina saatu sellainen, Sonja Koponen kehuu.

Onhan tämä nykyaikainen, kun katsoo esimerkiksi modernia valaistusta. Myymälä on myös selkeämpi ja valikoima on monipuolistunut, Antti Koponen jatkaa.

Kuva: Pentti Vänskä

Kuva: Pentti Vänskä

Myyjät Suvi Hytönen ja Sami Huuhka kuvailevat uuden Prisman avausta vaativaksi, mutta myös kertakaikkisen mukavaksi kokemukseksi.

Startattiin napakasti, oikein kunnon rytinällä, kun avaukseen osuivat asiakasomistajapäivät ja heti perään black friday, josta jatkettiin saman tien joulukauppaan. Tosi hyvin on mennyt. Asiakkaat tykkäävät upeasta, valoisasta ja ihanasta kaupasta. Myös meidän myyjien työskentelyolosuhteet ovat parantuneet huimasti, kun ei ole enää niin ahdasta, tosin askelmittarista huomaa, että askelia tulee päivän aikana entistä enemmän, kaksikko hymyilee.

Kuva: Pentti Vänskä

Airi Tarvainen kuvailee uutta Prismaa todella mielenkiintoiseksi.

Täällä on helppo liikkua opasteiden mukaan, väljyyttä on tarpeeksi, tuotteet edullisia ja valikoimaa riittää. Tykkään myös siitä, että täällä on hyvin palveleva henkilökunta. Olen käynyt jo useamman kerran.

– Sushibaari on hyvä uutuus, mutta en ole koronatilanteen takia uskaltanut siitä vielä mitään ostaa. Ainut, mitä en ole ainakaan vielä löytänyt, on perinteinen kunnollinen ruisleipä.

Kuva: Pentti Vänskä

Ruoan verkkokauppatilauksia uuteen Prismaan tulee keskimäärin parikymmentä päivässä. Vilkkainta on loppuviikolla.

– Asiakasmäärä kasvaa koko ajan. On hyvä, että olemme päässeet aloittamaan Kauppakassi-palvelun maltillisesti, sillä uudessa myymälässä meidän myyjienkin pitää etsiä vielä tuotteita. Monta kertaa olen keräilyä tehdessäni oikein hämmästynyt, mitä kaikkia erikoisuuksia meillä nyt onkaan tarjolla.

Tämä on aivan ihana kauppa. Ero entiseen on valtava, Prisman parhaiksi asioiksi upeuden sekä asiakkaita ja henkilökuntaa yhdistävän hymyn nostava Sari Suhonen kommentoi.

Kuva: Pentti Vänskä

Olemme nyt toista kertaa käymässä, tarkoituksena kierrellä ja katsella, mitä kaikkea täältä löytyy.  Pääsääntöisesti asioimme Pieksämäellä, kun sinne on muutenkin enemmän kulkua, mutta joskus käymme myös Varkaudessa ostoksilla. Prismaan on helppo tulla, kun ne ovat tietyillä tavalla aina saman tyyppisiä, Joroisten Maavedellä asuvat Eine ja Pentti Tikkanen miettivät.

He kirjasivat Varkauden uuden Prisman parhaimmiksi valteiksi neliömäärän, valoisuuden, laajentuneet valikoimat, jauholeipomon sekä sushibaarin.

Olisi hyvä, jos nyt korona-aikana tuotteet olisivat valmiiksi pakattuja, eivätkä asiakkaat ottaisi niitä itse tiskistä, Eine Tikkanen toivoo.

Kuva: Pentti Vänskä

Rantasalmella vapaa-ajan asunnollaan viihtyvät Päivi ja Jukka Jokela ovat käyneet uudessa Prismassa kaksi kertaa. Vanhassa Prismassa he eivät asioineet ahtauden ja tukkoisuuden vuoksi koskaan.

– Todella huomattava muutos on tapahtunut. Sijainti on hyvä ja tähän on helppo tulla. Hyllyjen välissä mahtuu hyvin liikkumaan. Valikoimia emme osaa verrata entiseen, mutta ainakin olemme löytäneet täältä kaiken, mitä on etsitty, nyt esimerkiksi lapsenlapsille joululahjoja. Ruokapuoleen emme ole vielä ehtineet tutustumaan ollenkaan, pariskunta kuvailee.

– Tämä on enemmän kuin tervetullut uudistus, joka parantaa merkittävästi Varkauden kaupallisia palveluja, Jukka Jokela arvioi

Kuva: Pentti Vänskä

– Asiakasomistajamme ovat ottaneet uuden myymälämme avosylin vastaan. Kauppa on käynyt ensimmäisen kuukauden aikana jopa ennakko-odotuksiamme paremmin. Meillä on helppoa ja turvallista asioida myös joulun aikaan, Prisma-johtaja Outi Rojo lupaa.