Kuopion Prisman ja Pitkälahden katolle asennetaan aurinkopaneelit


12.10.2018

S-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja, kun kauppojen katoille asennettaan lähitulevaisuudessa tuhansia aurinkopaneeleja. Myös Osuuskauppa PeeÄssän toimipaikkoja on mukana hankkeessa. Aurinkopaneelien asennukset aloitetaan ensi viikolla Pitkälahteen ABCn, S-marketin ja Kodin Terran katolle. Aurinkopaneelien asennukset jatkuvat Kuopiossa Prisman katolle viimeistään ensi keväänä.

– Osuuskauppamme tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä tulevina vuosina. Jo yli puolet osa käyttämästämme sähköstä on omalla tuulivoimalla tuotettua. Näemme myös aurinkosähkössä potentiaalia. Myös vähän aikaa sitten hankkimamme sähköauto saadaan ladattua jatkossa aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä. Viime vuosina olemme myös remonteissamme panostaneet energiatehokkaampiin ratkaisuihin, kuten ovellisiin kylmäkalusteisiin ja led -valaistuksiin, PeeÄssän vähittäiskaupan toimialajohtaja Juha Riikola kertoo.

Toimipisteiden katoille asennettavat paneelit tuottavat sähköä kiinteistöjen omaan käyttöön.

– Myymälämme kuluttavat sähköä eniten kesällä, jolloin energiaa tarvitaan erityisesti kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen. Aurinkoisina kesätunteina parhaimmillaan kaikki kiinteistön kuluttama sähkö voi tulla auringosta. Vuositasolla aurinkosähkön osuus on noin 5 prosenttia noiden kahden kiinteistön käyttämästä sähköstä. Käytännössä tämä tarkoittaa 25 omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta, PeeÄssän tekninen isännöitsijä Reijo Jäntti kertoo.

Järjestelmän toimittaa Fortum ja käytännön asennuksesta vastaa ARE.

Suomen suurin aurinkosähköhanke tukee S-ryhmän uutta, kunnianhimoista ilmastotavoitetta. Kaupparyhmän tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä miljoona tonnia vuoteen 2030 mennessä yhdessä yrityskumppaneiden kanssa.