Kuopio Wine Festival 2024 yhteenveto


7.7.2024

Kuopio Wine Festival tarjosi ranskalaisia huippuviinejään sekä laadukkaita ruokatuotteittaan viinijuhlakansalle Kuopion matkustajasatamassa 28.6.-6.7.2024.

– Kuopio Wine Festival pääsi asettamaansa 32 000 kävijän tavoitteeseen ollen edelleen yksi Kuopion suurimmista tapahtumista ja alueen merkittävistä matkailutuloa tuottavista tapahtumista. Viinijuhlista jää alueelle noin 12 miljoonan euron matkailutulot. Viime vuoden tapaan tapahtuman aikana Kuopion ravintolat ja hotellit ovat olleet erinomaisella täyttöasteella, ja kauppa on käynyt varmasti hyvin kaikilla keskusta-alueen toimijoilla, summaa festivaalipäällikkö Johanna Kämäräinen.

Tänä kesänä Viinijuhlilla hurmaannuttiin ranskalaisesta keittiöstä ja viineistä. Suosituimpia viinejä olivat valkoviinit sekä vuosi vuodelta suosiotaan nostavat roseviinit ja samppanjat. Asiakasomistajille suunnatut puna- ja valkoviinit nousivat myös myyntitilastojen kärkeen. Viinijuhla-alueella myytiin yhteensä noin 10 500 pulloa erilaisia viinejä ja noin 14 000 erilaista ruoka-annosta. Ruoka-annoksista suosituimpia olivat ranskalaisista juustoista ja leikkeleistä koostuva makulautanen sekä flatbreadit.

Asiakkaiden toiveisiin vastattiin tänä vuonna tuomalla viinijuhla-alueelle enemmän istumapaikkoja sekä livemusiikkia artistien välille. Viinijooga herätti paljon mielenkiintoa ja kesälle 2025 konseptia on tarkoitus laajentaa. Asiakkailta tuli paljon positiivista palautetta myös Prisman myyntipisteestä sekä Sokos Kauneuden huulimeikkipisteestä.

– Suuri kiitos tapahtuman kävijöille ja mahtavalle henkilökunnalle unohtamatta tietenkään yhteistyökumppaneitamme, Johanna kertoo.

Vuoden 2025 Kuopio Wine Festival juhlitaan 27.6.–5.7.2025

-Viinijuhlat juhlitaan Kuopion matkustajasatamassa seuraavan kerran 27.6-5.7.2025. Ajatukset ovat jo ensi vuoden artistien suunnittelussa sekä maateeman loppuun hiomisessa. Ensi vuoden maateeman julkaisemme vuoden 2024 lopulla, Johanna summaa.

Kuopio Wine Festival on Osuuskauppa PeeÄssän järjestämä, Suomen suurin viini- ja ruokafestivaali, joka kerää vuosittain noin 32 000 huippuruoan, viinin ja musiikin ystävää sataman alueelle Kuopioon. Viinijuhlat järjestettiin tänä kesänä jo 27. kerran.