Korona-altistuminen Hophaus Kuopiossa


22.10.2020

Olemme saaneet paikallisesta mediasta tiedon, että HOPHAUS Kuopiossa 17.10.2020 klo 16-17 välisenä aikana asioinut henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Mikäli ravintolassa samaan aikaan olleilla ilmaantuu oireita, heitä kehotetaan herkästi hakeutumaan oman kuntansa terveydenhuoltoon.
-Yksityisyyden suojan vuoksi emme tiedä kuka henkilö on ollut. Vastuulliseen toimintaamme kuuluu tapahtuneesta tiedottaminen avoimesti, kertoo PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.
Terveysviranomaisen mukaan henkilön seurueeseen kuulumattomien ravintolassa tuolloin asioineiden henkilöiden ja henkilökunnan riski saada tartunta on pieni. Terveysviranomainen on kontaktoinut sairastuneen seurueen sekä sairastuneen välittömässä lähipiirissä olevat henkilöt.
Toimimme yhteistyössä terveysviranomaisen kanssa ja heidän ohjeistuksensa mukaisesti. Hotelleissa ja ravintoloissa hygienia- ja turvallisuusohjeista on huolehdittu tarkasti ja kaikissa toimipaikoissamme pidetään korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta.
Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys on meille tärkeintä. Pidämme kaikissa toimipaikoissamme tässä epidemiatilanteessa tehostetusti huolta hygieniasta. Meidän jokaisen on tärkeää huolehtia omalta osaltamme ohjeistuksista, kuten käsihygieniasta ja turvaväleistä tarkasti. Vähänkään oireisena ei nyt tulisi liikkua ihmisjoukoissa, sanoo Puustinen.