Kolme reittiä kevään juhliin


15.1.2017

Olipa kyseessä sitten pääsiäinen tai polttarit, toimiva suunnitelma takaa onnistuneet juhlat. Näillä vinkeillä vietät unohtumattomat juhlahetket Tahkolla, Hämeenlinnassa ja Porissa.

Kevätaurinko kutsuu juhlimaan pitkän talven jälkeen. Irrottaudu arjesta Kuopion kyljessä majailevalla Tahkolla, Vanajaveden kupeessa sijaitsevassa Hämeenlinnassa tai Joensuussa Pielisjoen rannalla?

 

Tahko: nauti perinteisestä pääsiäisestä

Mahtavista rinteistään ja mainiosta after ski -meiningistään tunnetun Tahkon vetovoima on vertaansa vailla.

1.    Aloita päivä liikunnalla – rinteessä, ladulla, ratsailla. Nauti kevään auringosta ja ota kunnon annos luonnon omaa D-vitamiinia ulkoilemalla. Tahkolla lajeja löytyy kaikille.

2.    Ravitse itseäsi maittavilla pizzoilla Pizza Breikissä tai puuhiiligrillissä paistetuilla pihveillä Hillsidessa. Päivän aktiviteettien jälkeen mikään ei ole parempaa kuin lämmin ja herkullinen ruoka – nenän eteen kannettuna.

3.    Huipenna ilta oman porukan kesken mökissä, hotellin saunaosastolla tai rinneravintola Kunkussa. Kevään aikana tunnelman nostattavat kattoon ja ihmiset pöydille tanssimaan muun muassa Antti Tuisku, Evelina ja Popeda.

4.    Pujahda lakanoihin Break Sokos Hotel Tahkon hotellihuoneessa, huvilassa, huoneistossa tai mökissä. Vauhdikkaan päivän ja illan jälkeen sikeät unet mukavassa sängyssä ovat taatut!

 

Hämeenlinna: hemmottele polttariseuruetta tyylillä

Vanajaveden rannalla sijaitsevan Hämeenlinnan kaunis luonto ja sykkivä kulttuuritarjonta ovat kokemisen arvoisia.

1.    Aloita päivä polttariporukan kanssa Linnanniemen puistossa kevään ensimmäisellä piknikillä. Korkatkaa kuohuvat ja nauttikaa auringon lämmittävistä säteistä.

2.    Ravitse itseäsi ja polttariseuruetta ranskalaisilla mauilla uudessa ravintola Le Blasonissa. Makumatka viinin ja ruuan luvattuun maahan tuo juhlan tuntua, jollaista vain hyvä ruoka ja juoma voivat tarjota.

3.    Huipenna ilta Original Sokos Hotel Vaakunan Tornisaunan lauteilla. Saunan pehmeissä löylyissä polttariporukka saa nauttia Vanajavedelle avautuvasta upeasta maisemasta. Saunakabinetin puolella seurueen toiveiden mukaan järjestetyt juoma- ja ruokatarjoilut pitävät huolen siitä, ettei kenenkään suu pääse kuivumaan tai maha murisemaan.

4.    Pujahda lakanoihin samaisessa hotellissa. Original Sokos Hotel Vaakunan viihtyisät huoneet takaavat levolliset yöunet ikimuistoisen polttaripäivän jälkeen.

 

 

Pori: juhlista äitienpäiväviikonloppua yhteisellä ajalla

Pori tarjoaa jazz-festivaalin ja Yyterin hiekkarannan lisäksi paljon koettavaa – joko olet vieraillut kansallisessa kaupunkipuistossa ja Porin teatterissa?

1.    Aloita päivä runsaalla hotelliaamiaisella ja suuntaa sitten tutustumaan maisemiin. Kirjurinluoto, Eteläranta, Kivi-Pori… kaupungin kauneimmat näkymät ja tunnetuimmat maamerkit kuuluvat kaikki Porin kansalliseen kaupunkipuistoon. Tänä vuonna puisto täyttää 15 vuotta, joten saatat löytää myös erikoistapahtumia ja muuta tekemistä aamun piristykseksi.

2.    Ravitse itseäsi yhdessä Porin hyvistä ravintoloista. Jos haluat juhlia juuri äitienpäiväsunnuntaina, kokeile tilausravintola Satakunnan äitienpäivämenua – viimeistään jälkiruoka täytekakkuineen ja tiramisuineen pitää huolen siitä, että mahat ovat täynnä iltaan saakka.

3.    Huipenna ilta teatteriesityksen parissa Porin teatterissa. Ohjelmistossa on useampikin äidille samaistumispintaa tarjoava esitys: Katalonian iloiset rouvat on riemastuttava kertomus aikuisten naisten ystävyydestä, kun taas Carolan elämäntarina maalaa kuvan vahvasta tulkitsijasta ja naisesta.

4.    Pujahda lakanoihin Original Sokos Hotel Vaakunan viihtyisässä sviitissä. Rentoudu oman saunan lauteilla ja nauti yhteisestä ajasta rakkaan äidin kanssa. Janon yllättäessä voitte vielä piipahtaa hotellissa sijaitsevassa uudistetussa ravintola Amarillossa drinkillä – tai peräti hullutella skoolaamalla minibaarin antimilla!

 

 

Räätälöity reitti
 
Ota enemmän irti kaupunkilomastasi! Räätälöity reitti -jutuissa esittelemme inspiroivia reittiehdotuksia, miten voit tutustua eri kaupunkeihin. Tarjoamme jokaiselle jotakin liikunnallisista reiteistä aina pub crawl -kierroksiin.