Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Stockmann Herkun myynnin S-ryhmälle


15.12.2017

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Stockmann Herkun Suomen liiketoiminnan myynnin S-ryhmän kolmelle osuuskaupalle ja SOK:lle. Virasto edellyttää kuitenkin, että Stockmann Herkun hankintojen tekemistä Tuko Logisticsilta jatketaan vuoden 2018 loppuun asti.

Stockmann Herkun liiketoiminta Suomessa siirtyy S-ryhmälle vuodenvaihteessa. Myymälät ovat kiinni 1.-2. tammikuuta, ja ne avataan jälleen 3. tammikuuta, jolloin asiakkaat voivat halutessaan käyttää Stockmannin kanta-asiakaskorttia tai S-Etukorttia.

Ennen vuodenvaihdetta Stockmann Herkku -myymälät ovat auki normaaliin tapaan.

S-ryhmän tavoitteena on tehdä Herkuista S-ryhmän ruokakaupan lippulaivamyymälöitä, joiden laadussa rima asetetaan eurooppalaisen kärjen tasolle ja joissa hintataso laskee selvästi nykyisestä.

SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laineen mukaan Herkun toiminta jatkuu alkuun entisellään ja suuremmat muutokset myymälöissä näkyvät ensi syksynä. Vuodenvaihteessa keskitytään sujuvaan vahdinvaihtoon.

– Mutta jo heti vuoden alussa putoavat useiden tuotteiden hinnat, Laine lupaa.

– Nyt lähdemme innolla suunnittelemaan kehittämistavoitteemme toteutusta. Hyvää vetoapua olemme saaneet kesän ja syksyn julkisuudesta kertyneistä ehdotuksista ja palautteista, Laine iloitsee.

– Stockmannille on tärkeää, että asiakkaillemme on tarjolla Suomen paras ruokakauppa. S-ryhmän avulla Herkusta tulee entistä houkuttelevampi, sanoo Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen.

S-ryhmä ja Stockmann julkistivat Stockmann Herkun kaupan kesäkuun lopussa. Tuolloin osapuolet kertoivat, että kauppa toteutuu joulukuun lopussa, mikäli KKV sen hyväksyy. Virallinen ilmoitus kaupasta toimitettiin virastolle elokuussa.

Kaupassa Stockmann Herkku -myymälät Helsingin keskustassa, Tapiolassa sekä Itiksen ja Jumbon kauppakeskuksissa siirtyvät HOK-Elannolle, Turussa Turun Osuuskaupalle ja Tampereella Pirkanmaan Osuuskaupalle.  Samalla Herkun ketjutoiminnot siirtyvät SOK:lle ja Stockmann Meals -ruokia valmistava Herkkukeittiö SOK:n tytäryhtiö S-Herkkukeittiö Oy:lle. Stockmann jatkaa itse Herkkujen liiketoimintaa tavarataloissaan Baltiassa.

Kaupassa Herkun koko Suomen henkilöstö eli noin 700 henkeä siirtyy S-ryhmän palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä, ja Herkut jatkavat toimintaansa kaikissa Stockmannin tavarataloissa.