Keskititkö ostojasi PeeÄssään? Nyt se palkitaan: jopa tonni ylijäämänpalautusta


22.3.2019

Perjantai 24.5. on monessa PeeÄssän asiakasperheessä juhlapäivä. Tuolloin S-Tilille kilahtaa kaikkien aikojen ylijäämänpalautus. Kovimmat keskittäjät saavat palautusta yli 1 000 euroa!

Osuuskauppa PeeÄssä jakaa vuoden 2018 tuloksensa lähes kokonaan ylijäämänpalautuksena asiakasomistajilleen. Kautta aikojen suurin alueosuuskaupan koskaan jakama ylijäämänpalautus maksetaan PeeÄssän asiakasomistajien S-Tileille perjantaina 24.5.2019.

Ylijäämänpalautusta PeeÄssän asiakasomistajat saavat 4 % viime vuonna omasta osuuskaupasta tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista. Kokonaissumma on peräti 18,5 miljoonaa euroa, ja sitä tulee saamaan lähes 111 000 PeeÄssän asiakasomistajaa.

 

Kesän lomakassa karttuu tuntuvasti

Meiltä paljon ostavat asiakasomistajamme saavat kerralla parhaimmillaan jopa yli 1 000 euroa lisää kesän lomakassaan. Tämän poikkeuksellisen palautuksen mahdollistaa pitkäjänteinen ja kustannustehokas toimintatapamme sekä omaan osuuskauppaansa ostojaan keskittävät asiakkaamme. Tavanomaista selvästi suuremmalla ylijäämänpalautuksella haluamme palkita uskolliset omistajamme, toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää korostaa.

Jos viime vuoden bonusostot ovat olleet keskimäärin vaikkapa 1 000 euroa kuukaudessa, palautusta on tulossa 480 euroa.  

Palautuksen määrän voi ennakkoon laskea tarkastamalla S-mobiilista tai Omalta S-kanavalta, kuinka paljon viime vuonna ostoja kertyi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ylijäämänpalautusta osuuskauppa voi maksaa ainoastaan Bonukseen oikeuttavista ostoista sen omista kaupoista, ravintoloista, hotelleista ja liikenneasemilta.

 

Osuustoiminnan perusajatuksen äärellä

Tapio Kankaanpään mukaan kyse on paitsi palkitsemisesta, myös osuuskaupan perustarkoituksen esiintuomisesta.

– Osuuskaupan pärjäämisestä eivät hyödy globaalit sijoittajat vaan pohjoissavolaiset, palvelujamme päivittäin käyttävät asiakasomistajat.

Osuuskaupassa syntyvää tulosta käytetään palveluiden kehittämiseen.

Meillä on monivuotisen hyvän taloudenpidon ansiosta nämä varat jo kassassa, joten voimme jakaa edellisvuoden tuloksen niille, joille se kuuluu.

 

Palautuksen määrä vaihtelee vuosittain

Tapio Kankaanpää korostaa, että PeeÄssän edustajisto päättää tuloksen käytöstä sekä mahdollisesta ylijäämänpalautuksesta vuosittain, eikä tällaista jättipottia tulla välttämättä enää toista kertaa jakamaan.

Taloudellisesti vakaa PeeÄssä on kuitenkin voinut maksaa asiakasomistajilleen vuodesta 2001 lähtien ylijäämänpalautusta, jonka suuruus on ollut 0,5-2 %.

Hyvien palvelujen ja edullisten hintojen ohella asiakasomistajamme hyötyvät palvelujen käytön suhteessa omasta osuuskaupastaan rahana maksettavina etuina. Niistä merkittävin on kuukausittain maksettava Bonus, mutta myös ylijäämänpalautuksella on asiakasomistajillemme suuri merkitys.