Kaavin kesä alkoi S-marketin uudistuksen valmistumisesta


2.6.2023

Kaavilla startattiin kesäkuu kattavasti uudistuneen S-marketin avajaisten merkeissä.

– Huippukauppa, S-marketin vakiasiakkaisiin lukeutuva Tarja Lappalainen kiteytti mietteensä myymälästä.

Teksti ja kuvat Kristiina Tammitie


– Kokonaisuutta ajatellen remontti sujui hyvin, huolimatta sen venymisestä. Asiakkaillemme pitää antaa iso kiitos siitä, että he jaksoivat meitä hyvillä mielin koko ajan kannustaa ja tsempata, vaikka paikat olivat välillä pahastikin sekaisin, marketpäällikkö Elli Majavirta kuvaili.

Työntekijöiden parissakin riitti positiivista virettä koko uudistuksen ajan.

– Yhdessä on jaksettu, kun on tiedetty, että mennään kohti parempaa. Uudistetussa, nykyaikaisessa myymälässä on helppo ja nopea asioida, raikas ja valoisa yleisilme, aiempaa laajemmat valikoimat ja entistä paremmat työskentelyolosuhteet.

S-marketiin on nyt saatu myös odotettu ja toivottu paistopiste.

– Haluamme pitää ihanista asiakkaistamme hyvää huolta ja täyttää heidän toiveitaan mahdollisuuksiemme mukaan. Kannattaa esittää tuotetoiveita joko meille suoraan tai sinuntoive.fi-verkkopalvelun kautta, Elli kannusti.

– Myymälä on siisti ja selkeä, ja tavarat hyvässä järjestyksessä. Paistopiste on hyvä lisäpalvelu ja uusi asiakas-wc hirmuisen tärkeä. Parasta on kuitenkin henkilökunta, joka on ystävällistä, asiantuntevaa ja tunnollista, paikallisen S-marketin ykköskaupakseen mainitseva Tuula Kinnunen totesi.

Apulaismarketpäällikkö Marja Hakkarainen kertoi, että asiakaspalvelusta tulee myymälän paljon vastaavaa palautetta.

– Olemme iloisia, palveluhenkisiä ja sydämellisiä, yhtä suurta perhettä, joka tekee töitä asiakkaidemme eteen PeeÄssän arvojen mukaisesti tunteella, ylpeästi, toimeliaasti ja yhdessä. Kun tähän työhön on sisäinen palo, siitä innostuu joka päivä uudestaan ja uudestaan, Marja nauroi.

Tiina Puustinen liittyi S-marketin henkilöstövahvuuteen vasta alkuvuodesta, neljä kuukautta sitten.

– Olen aikoinaan ollut töissä Ruoka-Sokoksella ja Riistaveden Osulassa, mutta sitten meni välissä 30 vuotta maatalon emäntänä. Nyt tilan sukupolvenvaihdoksen myötä palasin taas myyjän työhön, ja hyvältä tuntuu. Olen vilpittömän ylpeä uudistetusta myymälästämme, Tiina ehti kertoa asiakaspalvelun lomassa.

Valikoimat ovat laajentuneet kautta linjan kaikissa tuoteryhmissä. Muun muassa hedelmä- ja vihannesosaston monipuolisuuteen ja herkullisuuteen on panostettu entistä enemmän.

Myymälän kaikki kalusteet on vaihdettu. Uusien, nollapäästöisten kylmäkalusteiden myötä kiinteistön energiankulutus pienenee arviolta kolmanneksella.

 

Tarja Lappalainen kuvaili itseään erittäin tyytyväiseksi S-marketin vakiasiakkaaksi.

– Ihan huippukauppa! Hyvät valikoimat ja ihanat myyjät, joilla on valloittavan positiivinen asenne työtä kohtaan. Tämä on ehdottomasti minun oma kauppani. Ja onhan S-Etukorttikin ihana juttu, joka tarjoaa hyvän hyötysuhteen, hän arvioi.

14 kilometrin päässä Kaavin kirkonkylältä asuvat Riitta ja Heikki Taipale ovat myös ottaneet S-marketin omakseen.

– Jotenkin on vaan tämä Ässä istunut meille paremmin. Tässä lähimmässä S-marketissa käymme eniten, vaikka aina välillä suuntaamme myös kaupunkiin Prismaan ja Sokokselle. Täytyy sanoa, että S-market on nyt siisti ja toimiva. Pikkuhiljaa alkaa jo oppia tavaroiden paikatkin, pariskunta totesi.

Kimmo Hyttinen kertoi uusien itsepalvelukassojen nopeuttavan asiointia erityisesti silloin, kun ostoksia on vähän. Omatoiminen maksaminen on sujunut kaavilaisilta jouhevasti.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä juotiin kakkukahvit uudistuksen valmistumisen kunniaksi. Kahvittelun hoiti ansiokkaasti Kaavin Lions Club. Ensimmäisen neljän tunnin aikana kakkupaloja syötiin noin 500.

PeeÄssän öljypalvelusta vastaava Kimmo Räsänen kiertää kolmena päivänä viikossa asiakasomistajuus- ja S-Pankki-palveluja tarjoavan S-Biilin mukana toimipaikoissa ympäri maakuntaa.

– On tässä useammat kaupat jo ehditty tekemään, hän kommentoi puolen päivän aikaan.

Täysin uudistettu S-market avattiin alun perin marraskuussa 2007. Sitä ennen oli pitkä aikakausi, jolloin osuuskaupalla ei ollut Kaavilla myymälää lainkaan.