Juankoskella hymy herkässä


27.2.2023

Juankosken S-marketissa on hymy herkässä niin asiakkailla kuin henkilökunnallakin. Puolen vuoden tiukan rutistuksen jälkeen S-market on uusiutunut upeasti, nostaen sekä asioinnin että työskentelyn myymälässä aivan uudelle tasolle. Ahtaus on vaihtunut avaruuteen, toimivuuteen ja helppouteen.

 

Teksti ja kuvat Kristiina Tammitie

 

Juankosken S-marketin uudistus on ollut niin kattava ja kokonaisvaltainen, että ei ole ollenkaan liioittelua sanoa juankoskelaisten saaneen ihan uuden kaupan.

– Se on totta. Toiminnallisuus on parantunut ja asiointi helpottunut, kun koko myymälä on käännetty uuteen asentoon. Käytävät ovat leventyneet sisäseinän siirtämisestä saadun lisätilan myötä ja kaikki kalusteet kassoja myöten ovat uusia. Sisäänkäyntikin on nyt uudessa paikassa, marketpäällikkö Marko Rytkönen kuvailee.

Erityispanostuksia on tehty entistä herkullisempaan hedelmä- ja vihannesosastoon.

Toiveiden täyttymys: paistopiste

S-marketin uusi ilme on raikas ja valoisa. Valikoimia on muokattu vastaamaan entistä paremmin paikallisten ihmisten tarpeita.

– Tavoitteenamme on, että juankoskelaiset löytävät omasta kaupastaan tarvitsemansa päivittäistavarat, eikä ruokaostoksille ole enää jatkossa syytä lähteä Kuopioon asti, Marko kertoo.

Hedelmä ja vihannesosasto on aiempaa näyttävämpi ja leipäosaston jatkeeksi rakennetun uuden paistopisteen uuneista leviää houkuttelevia tuoksuja.

– Paistopiste täyttää yhden asiakkaidemme hartaimmista toiveista. Toivottuja uutuuksia ovat myös asiointia etenkin pienten ostosten kanssa nopeuttavat itsepalvelukassat sekä asiakas-wc, joka tarjoaa konkreettista helpotusta varsinkin pidemmästä matkasta tuleville asiakkaillemme, Marko kertoo.

Kerttu Pehkonen ja Eija Ylisuvanto käyvät yhdessä lenkkeilemässä ja poikkeavat usein samalla reissulla S-marketiin. – Myymälän remontti teki ihmisistä sosiaalisempia. Puhuttiin enemmän ja otettiin kontaktia positiivisella tavalla, Kerttu kertoo. – Nyt on meillä hieno myymälä. Tilaa on enemmän ja erityisesti paistopiste on tervetullut uudistus, Eija kiittää.

– S-market on aina ollut kotikauppani, jossa olen tottunut käymään pienestä asti. Olen oikein tyytyväinen myymälän uuteen ilmeeseen, avaruuteen ja valoisuuteen. Pikkuhiljaa alkavat tuotteiden uudet paikatkin jo löytyä. Tärkeintä on, että kaiken uuden keskellä täällä kohtaa edelleen vanhat, tutut myyjät, Sirpa Kokkarinen toteaa.

Uusi myymälä antaa lisää virtaa työhön

Viime elokuussa startannut remontti saatiin myymälätilojen osalta valmiiksi helmikuun alkuun. Taustatiloissa urakka jatkuu vielä muun muassa henkilökunnan taukotilojen uudistamisella.

– Välillä meillä oli kieltämättä melkoinen mylläys päällä, mutta asiakkaamme jaksoivat silti koko ajan tsempata, kannustaa ja kiitellä, Tiina Jestoi kertoo.

– Nyt on hymy herkässä kaikilla, kun on saatu myymälä valmiiksi. Olemme itsekin uudistuneet myymälän mukana. Uudistus on motivoinut ja antanut ihan uutta virtaa työhön, Mari Haatanen, Eino-Elvis Niemi ja Riikka Komulainen hymyilevät.

Marko kiittelee työryhmänsä hyvää asennetta ja tekemisen meininkiä. Samaa mieltä ovat selvästikin olleet myös asiakkaat.

– Olemme saaneet paljon positiivista asiakaspalautetta, paitsi myymälän uudistumisesta, myös hyvästä palvelusta ja hymyilevästä henkilökunnasta, Riikka iloitsee.

– Tuntuu huomattavasti aiempaa isommalta kaupalta, jossa parasta on freesi yleisilme, Riikka arvioi. – Hienompi, nätimpi ja modernimpi, Eino-Elvis täydentää.

Tiina esittelee uusia kylmäkalusteita, jotka kohentavat merkittävästi myymälän energiatehokkuutta ja pienentävät hiilijalanjälkeä. – Myymälän toimivuus on parantunut merkitttävästi tilankäyttöratkaisujen ja uusien kalusteiden ansiosta

S-marketin uusi sisäänkäynti on kiinteistön kulmassa.

 

Osuuskauppahistoriaa Juankoskella

  • Juankoskelle osuuskauppatoiminta rantautui Suomen itsenäistymisen vuonna 1917, jolloin perustettiin Juantehtaan työväen Osuuskauppa. Se kuului alusta lähtien Suomen Osuuskauppojen Keskuskuntaan, eikä liittynyt työväenaatetta tukevaan Osuustukkukauppa OTK:hon.
  • Ensimmäinen myymälä toimi 1930-luvulle saakka kiinteistössä, joka nykyään tunnetaan Soittokunnantalona.
  • Juantehtaan työväen Osuuskaupan nimi vaihdettiin vuonna 1936 Juankosken Ouusliikkeeksi, joka yhdistyi 1970-luvun alkupuolella Muuruveden Osuuskaupan ja Säyneisen Osuusliikkeen kanssa Osuuskauppa Kolmikunnaksi.
  • Kolmikunta yhdistyi vuonna 1984 Kuopion Osuusliikkeeseen, josta tuli vuonna 1991 Osuuskauppa PeeÄssä.
  • Nykyisellä paikalla S-market avattiin vuonna 2008, kun kiinteistö vapautui K-kaupan lopettamisen jälkeen. PeeÄssä oli tiloissa aluksi vuokralaisena. S-market on ollut viimeiset 15 vuotta Juankosken ainoa päivittäistavarakauppa.