Itä-Suomen paras ruokakauppa


23.11.2018

Itä-Suomen paras ruokakauppa. Näin ytimekkäästi tyytyväinen asiakas kommentoi Kuopion keskustaan Sokoksen alakertaan avattua, täysin uudistettua S-marketia.

– Asiakkaamme ovat olleet oikein tyytyväisiä lattiasta kattoon uudistettuun myymälämme. Asiakkaamme ovat kiteyttäneet asian toteamalla, että nyt on Kuopion keskustaan saatu koko Itä-Suomen paras ja siistein ruokakauppa, joka kestää mainiosti vertailun pääkaupungin tunnetuimmille herkkukaupoille. Sokoksen katutasosta uudistettuun aulatilaamme laskeutuvien asiakkaiden ensikommentti kuulostaa useimmiten olevan, että WAU, onpas hienon näköistä, valoisaa ja avaraa. Moni on myös todennut, että ihanaa, kun avaatte uudelleen, marketpäällikkö Sirpa Pennanen kuvaili avajaisten tuoksinassa.

Muodonmuutos onkin melkoinen. Aulasta avautuvat nyt yhdellä silmäyksellä näkymät S-marketin ohella huippumyymäläkonseptilla toteutettuun Alkoon sekä uudistettuun Toriapteekkiin.

 

Lisää valikoimaa

S-marketin valikoimat ovat kasvaneet uudistuksen myötä lukuisissa tuoteryhmissä.

– Olemme panostaneet erityisesti tuoretuotteiden herkullisuuteen, paikallisuuteen ja kotimaisuuteen. Muun muassa hedelmä- ja vihannesosastolla tuotteet ovat entistä kauniimmin ja selkeämmin esillä. Asiakkaiden käytössä on myös tuorepuristin, jolla voi itse tehdä hedelmistä tuoremehua. Paistopiste on laajentunut ja palvelutiskiin saatu lisämetrien ansiosta uusia tuotteita, muun muassa valmiiksi pakattuja lämpimiä lounasannoksia. Myös kahvia saa kätevästi otettua matkaan, Sirpa kertoi esimerkkejä.

 

Kätevät pikakassat

Asiakkaiden toiveita kuunnellen S-marketissa on otettu käyttöön viisi pikakassaa.

– Uudet kassat on toivotettu todella tervetulleiksi, koska ne mahdollistavat nopean piipahduksen kaupassa etenkin silloin, kun ostoksia on vähemmän. Toki meillä on edelleen myös perinteisiä kassoja, Sirpa muistutti.

Pienten ostosten kanssa pikakassalle tullut Miia Saarela kertoi käyttävänsä pikakassoja mielellään niin kotimaassa kuin maailmallakin.

– Tykkään saada henkilökohtaista palvelua, mutta muutaman tuotteen kanssa pikakassa on todella kätevä vaihtoehto, hän kommentoi.

Uusien kassojen ohella häntä miellytti muutenkin S-marketin uudistunut ilme.

– Myymälä on avaramman oloinen ja valikoima hyvä, mutta silti hallittavan kokoinen. Aluksi pitää vähän haeskella tarvitsemiaan tuotteita, mutta hyllyjärjestyksen logiikan oppii nopeasti.

 

Tuttu henkilökunta vastassa

Asiakkaiden toiveet on täytetty myös henkilökunnan osalta.

– Vanhan myymälän sulkeutuessa asiakkaat viestittivät, että kaiken muun saa muuttaa, mutta henkilökunta on pidettävä ennallaan. Tutut myyjät palvelevatkin edelleen, tosin myös uusia työntekijöitä on muutama joukossa. Meillä on erittäin ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta, joka palvelee ripeästi ja hymyssä suin, marketpäällikkö lupasi.

 

Ympäristöä ja energiaa säästäen

S-marketin kylmälaitteet on muutettu toimimaan energiaa säästävällä, ympäristöystävällisellä hiilidioksidilla, jolla ei ole vaikutuksia maapallon ilmakehään. Kylmäkaapeissa on ovet ja kylmäaltaissa kannet, jotta kylmä pysyy siellä missä pitääkin.

– Ymmärrän toki, että energiaa pitää säästää ja se on hyvä asia. Ainakin näin aluksi tuntuu kuitenkin siltä, että lasien takaa tuotteita on etenkin vanhempien ihmisten vaikea löytää. Kyllähän se alkaa tietysti luontua, kun tuotteiden paikat tulevat tutuiksi, S-marketin vakiasiakkaaksi itseään kuvaillut Taru Toivanen pohdiskeli.

 

Kohdennettuja palveluja

S-marketin kanssa samaan aikaan vietettiin uudistetun Sokoksen avajaisia. Viimeisen vuoden aikana kokonaisuutta on parannettu kaikissa kolmessa kerroksessa. Suurimpia muutoksia ovat olleet kodin osaston siirto toiseen kerrokseen sekä Hyvä olo -parturi-kampaamo-kauneushoitolan tuominen ensimmäiseen kerrokseen täydentämään kauneuden palveluja. Sokoksen vahvimmilla alueilla, kosmetiikassa ja pukeutumisessa, valikoimaa on parannettu.

­– Olen erittäin tyytyväinen. Meillä on nyt ajankohtainen, nykyaikainen, selkeä ja avara tavaratalo. Ja mikä parasta, olemme panostaneet todella paljon siihen, että talon palvelutarjonta vastaa asiakkaidemme tarpeita ja toiveita, Sokos-johtaja Pia Virtanen kiteyttää.

 

Ihana joulu esillä

S-marketin / Sokoksen avajaisissa asiakkaat näyttivät olevan jo liikkeellä jouluostokset mielessä. Mikäli avajaiset menivät kuitenkin syystä tai toisesta sivu suun, ei hätää.

– Joulun koko ihanuus on meillä esillä viikon, parin sisällä, joten vielä ehtii hyvin lahjaostoksille, Pia vinkkaa.

Pukinkonttia jo täyttäneet Kirsi ja Jouni Lihavainen arvioivat Sokoksen uudistusta onnistuneeksi.

– Tänne on entistä miellyttävämpi tulla. Yleisilme näyttää mukavalta ja avaralta, eikä osastoja ole tumpattu täyteen. Tuotteet ovat myös paremmin esillä ja taitaa valikoimaakin olla enemmän, pariskunta totesi.