Iloa vähävaraisten lapsiperheiden jouluun


17.12.2018

PeeÄssän joululahjoituksesta koituu iloa sadoille pohjoissavolaisille lapsille. Hope ry:n kautta jaettavilla lahjakorteilla vähävaraiset perheet saavat herkkuja joulupöytään.

PeeÄssän perinteisen joululahjoituksen saajaksi valikoitui tänä vuonna Hope ry., jonka välittämänä 5 000 euron lahjoitus kohdentuu pohjoissavolaisille vähävaraisille lapsiperheille.

– Tämä olikin mahtava yllätys meille. Avustamamme perheet saavat PeeÄssän lahjakorttien avulla paljon iloa ja hyvää mieltä jouluunsa, tiiminvetäjä Hanna Hakulinen iloitsee.

Tuen saajille 20-100 euron lahjakortteja jaetaan perheen lapsiluvun mukaisesti.

– 6-8 lapsen perheessä tarve on ymmärrettävästi suurempi kuin yhden lapsen perheessä. Toiveena on, että lahjakortit käytettäisiin ensisijaisesti jouluruokiin ja -herkkuihin, jotka ovat tärkeä osa juhlaa ja tekevät lahjojen ohella joulusta erityisen myös lapsille.

 

Joululahja 500 lapselle

Hanna Hakulinen muistuttaa, että joulu saattaa aiheuttaa jopa stressiä ja ahdistuneisuutta, jos ylimääräistä rahaa ei ole, eikä lasten toiveita ole mahdollista täyttää. Hope auttaa helpottamalla näitä paineita.

– Asiakasperheemme saavat PeeÄssän lahjakortin lisäksi joulupaketin, jossa on yksi lahja jokaiselle lapselle. Otamme vastaan myös kierrätettyä tavaraa, mutta lahjapaketteihin käärimme vain uusia tuotteita. Maakuntaan paketit lähetetään postitse, kun taas Kuopiossa ne toimitetaan perille tai avun saaja voi itse noutaa paketin varastoltamme.

Hopen kautta lahjan saa tänä jouluna Pohjois-Savossa viitisen sataa lasta.

– Vähävaraisten perheiden tiukka tilanne näkyy avunpyyntöjen määrän lisääntymisenä.

 

Hope yhdistää auttajat ja autettavat

Hope ry. on täysin vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö, joka haluaa taata lapsille ja nuorille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Kuopioon Hope rantautui auttamishaluisten ihmisten aktiivisuuden ansiosta nelisen vuotta sitten, toiminta-alueenaan koko Pohjois-Savo.

– Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Otamme vastaan sekä yrityksiltä että yksityisiltä ihmisiltä lahjoituksia, jotka menevät suoraan avun tarvitsijoille. Hope saattaa yhteen auttajat ja autettavat, Hanna kuvailee.

 

Pulaa suksista ja luistimista

Lahjoituksina otetaan vastaan hyväkuntoisia ja nykymuodin mukaisia lasten vaatteita sekä leluja, pelejä ja erilaisia harrastusvälineitä.

– Erityisesti pulaa on isompien lasten käyttöhousuista ja muista vaatteista, koosta 120 ylöspäin. Tähän aikaan vuodesta harrastusvälineiden osalta suurin tarve on luistimille ja suksille. Lahjoituksia otamme mielellämme vastaan joulun jälkeenkin, Hanna korostaa.

Apua kaipaavat voivat ottaa yhteyttä Hopeen järjestön nettisivujen https://hopeyhdistys.fi/ kautta tai sähköpostitse.

– Haluamme pitää avun pyytämisen kynnyksen mahdollisimman matalana, Hanna kuvailee.