Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistui. Tiedossa levollista ja luonnonläheistä tunnelmaa.


7.7.2023

Iisalmen keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Koljonvirran mittava, koko talon kattanut uudistus on valmistunut. Kiireettömyyttä henkivä hotellikokemus syntyi pohjoissavolaisten ammattilaisten ja kansainvälisesti palkitun sisustussuunnittelijan yhteistyöllä. Uudistuksessa hotelliin saatiin 32 täysin uutta, luonnonläheisesti sisustettua huonetta, saunatilat, vastaanottoaula ja uusi ravintolamaailma. Osuuskauppa PeeÄssä on panostanut hotelli Koljonvirran uudistukseen 5,6 miljoonaa euroa.

 

Kiireettömyyden kaipuun trendiä tukien hotelli Koljonvirran henkilökunta haluaa tarjoilla vierailleen levollista ja leppoisaa oloa, mikä tukee myös Iisalmen kaupungin tavoitetta olla kiireneutraali kaupunki.

 

”Tunnelma uusitussa hotellissamme on maanläheinen ja hyvin rauhoittava. Olemme pienen kaupungin kodikas hotelli, jossa luonto löytyy läheltä ja jonne on hyvä tulla loma- tai työpäivän jälkeen lepäämään ja lataamaan akkuja. Omia lempipaikkojani uusitussa hotellissa ovat sykettä laskeva vastaanottoaula ja ihanasti Lunawoodin puulta tuoksuva saunaosasto”, hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kertoo tyytyväisenä.

 

Biofiilisten periaatteiden mukaisesti suunniteltu hotelli

 

Niin ravintoloiden kuin hotellin sisustus on kokonaisuudessaan helsinkiläisen Visionary Design Partners Helsinki Oy:n sisustussuunnittelijan Jaana Ekmanin käsialaa. Toimisto palkittiin juuri kansainvälisellä The Leading Design Awardsilla kategoriassa paras täyden palvelun toimisto.

 

”Halusin luoda Original Sokos Hotel Koljonvirrasta moniaistisen kokonaisuuden, jossa luonnon hyvää tekevä vaikutus tuodaan biofiilisten suunnitteluperiaatteiden mukaisesti sisätiloihin. Hyödynsimme mahdollisimman paljon erilaisia luonnosta muistuttavia elementtejä, kuten vihersisustusta, puukalusteita, utuisten metsien tunnelmaa kuvaavaa tapettia ja luonnollisia värisävyjä, kuten tunturipajua. Tilojen on myös kestettävä aikaa ja siksi suunnittelussa käytettiin vain aitoja, kauniisti vanhenevia materiaaleja”, sisustussuunnittelija Jaana Ekman kertoo.

Yhteistyössä paikallisten taitajien kanssa

 

Luonnonläheinen sisustus on toteutettu yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Saunatilojen puumateriaalit ovat Lunawoodin tehtailta Iisalmesta, äänentoistolaitteet iisalmelaisen Genelecin ja huoneiden seinille ripustetut valokuvat paikallisen valokuvaajan Tuomo Lindforsin. Myös rakennus-, sähkö- ja LVI-työt on tehty paikallisin voimin.

 

Uusittujen huoneiden joukosta löytyy Standard- ja Superior-luokan huoneita, tilavia perhehuoneita ja tyylikäs sviitti.

Huhtikuussa 2023 avautunut uusi ravintolamaailma Rosso- ja Hesburger-ravintoloineen sekä 50-paikkaisine terasseineen sijoittuu hotellin katutasoon. Rosson valoisan vehreä ja rustiikkinen sisustus kutsuu viihtymään iloisen yhdessäolon äärelle, tilassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Tavoite on pitää Rosso avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Saunatiloissa rentoudutaan leppoisien löylyjen ohella voimaannuttavissa avantosuihkuissa.

Asiakkaiden palautteiden pohjalta niin pysäköintipaikkoja kuin sähkölataustolppia lisättiin hotellin piha-alueelle.

Original Sokos Hotel Koljonvirrassa on 88 huonetta, kolme ravintolaa, viihtyisät saunatilat ja kokouskabinetti. Hotellilla on Green Key -ympäristötunnus merkkinä sen ympäristön eteen tekemästä työstä. Täysin uudet huoneet ovat vieraiden käytössä 6.7.2023 alkaen.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa euroa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen lähivuosina, Original Sokos Hotel Koljonvirran osuus tästä on 5,6 miljoonaa euroa.

”Uudistus on mittakaavaltaan varsin massiivinen. Uskon, että uudella hotelli Koljonvirralla ravintoloineen ja kokoustamismahdollisuuksineen on Iisalmen keskustan ja koko alueen elinvoimaa vahvistava vaikutus”, hotellinjohtaja Jeskanen toteaa.

 

Uudistuksen tekijät

 

Arkkitehtisuunnittelu       Suunnitteluhuone Oy, Helsinki

Sisustussuunnittelu         Jaana Ekman, Visionary Design Partners Helsinki Oy

Rakennusurakka             Savon Laaturakennus Oy

Sähköurakointi                 Sähkörami Oy

LVI -urakka                       Ylä-Savon LVI Palvelu Oy

Hotellioperaattori             Osuuskauppa PeeÄssä

 

 

Lisätietoja: Tarja Jeskanen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi,

puh. 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Koljonvirta tarjoaa luonnonläheisen ja rauhoittavan hotellikokemuksen Iisalmen keskustassa, Ylä-Savon sydämessä. Modernissa savolaishotellissa on 88 huonetta, saunaosasto, kolme ravintolaa, iso terassialue ja kokoustila. Hotellia operoi Osuuskauppa PeeÄssä. Hotellilla on Green Key -ympäristötunnus.

https://www.sokoshotels.fi/fi/iisalmi/sokos-hotel-koljonvirta