Hyvän omantunnon kupponen Coffee Housesta


4.7.2017

Kahvin vastuullinen tuotanto varmistetaan UTZ-sertifikaatilla.

– Onpa ilo kuulla, että tämä on vastuullisesti tuotettua kahvia, tuumii kuopiolainen Helmi Nykänen Coffee Housen terassilla.
Hän on valinnut kahvilan valikoimista tarjottimelleen jäälaten ja hummusbagelin.
Nykänen kertoo muutenkin suosivansa reilun kaupan tuotteita sekä lähellä tuotettua ja suomalaista ruokaa. Hummusbagel valikoitui kylläkin aivan siitä syystä, että se maistuu hyvältä.
– Täällä Coffee Housessa on hyvät valikoimat pientä suolaista purtavaa, hän kiittelee.

Kahvin reitti tiedossa

Coffee Housessa kahvinsa voi nauttia hyvällä omallatunnolla. Kaikki kahvilassa tarjottu kahvi on UTZ-sertifioitua eli papujen tuotantotila voidaan jäljittää ja sertifiointi edellyttää sosiaalisten ja ekologisten vaatimusten täyttämistä.
Kuopion Coffee Housen vuoropäällikkö Maija Ikävalko kertoo, että suodatinkahviin käytetään tumma- ja vaaleapaahtoista Brazil-papuja, jotka jauhetaan juuri ennen keittämistä. Espresso valmistetaan UTZ-sertifioiduista Momento-pavuista.
Kesän uutuuskahvi, kylmänä nautittava Cold Brew, uutetaan yön yli vaaleasta Brazilista ja siihen lisätään maitoa, jäitä ja makusiirappia.
Vastuulliset kulaukset saa myös Coffee Housen teevalikoimista.
Vegaaneille on tarjolla esimerkiksi hummustoasteja tai -bageleita ja omenakakkua.
– Vegaaniset ja gluteenittomat raakakakut ovat tuhteja ja herkullisia. Ne eivät ole täällä vielä valtavirtaa, mutta kyllä niitäkin kysellään ja moni on niitä kokeillut, Ikävalko kertoo.
Coffee Housen take away -astiat ovat biohajoavaa materiaalia. Salaatin saa mukaansa rasiassa, joka on valmistettu sokeriruo’on ruoko-osasta valmistetusta bagassista, joten senkin astian voi huoletta kompostoida.