Entistä toimivampi ABC Pyhäjärvi on avattu


18.6.2019

Pyhäjärven ABC uudistunutta ilmettä päästiin ihastelemaan viikko ennen juhannusta, liki kuukauden kiinniolon jälkeen. Kävimme paikan päällä aistimassa avauspäivän hektisiä tunnelmia ovien avaamisen alla. Ensimmäisenä asiakkaana ovista asteli sisään liminkalaisen Väisäsen perheen kaksivuotias kuopus.

Perjantai 14.6. Puolen päivän jälkeen tunnelma Pyhäjärven ABC:llä on jännittynyt ja kiireinen. Erinäisten yhteensattumien summana liikennemyymälän uudistustyöt ovat alkuperäisestä aikataulusta sen verran myöhässä, että avauspäivälle on jäänyt paljon tekemistä. Rakennusmiehiä pyörii joka suunnalla taloa. Yksi heiluttaa katonrajassa maalitelaa, toinen kiinnittää kulmalistoja, kolmas tekee viimeisiä sähkötöitä, neljäs varmistaa, että noutopöydän uusi kupla- ja jäävesiautomaatti toimii moitteettomasti. WC-tiloissa asennetaan kuumeisesti käsienpesualtaita paikoilleen.

Talon oma väki pesee pöytiä sekä linjastojen tasoja. Keittiön uunista leijailevat houkuttelevat tuoksut, kun uunissa paistuu tarjottavaa uuteen Leipämö-pisteeseen. Kahvilinjastoa aletaan täyttää sämpylöillä, munkeilla ja muilla herkuilla. Liikennemyymäläpäällikkö Marjo Pekkarinen kulkee puolijuoksua sinne ja tänne, antaa ohjeita, huikkaa kannustavia kommentteja ja tsemppaa joukkoa kohti iltapäiväkahta, jolloin ovet on tarkoitus avata. Ulkona on väkeä jo odottamassa avaushetkeä.

Kello 14.10 ovet avataan asiakkaille ja väkeä alkaa virrata sisälle. Viimeistä piirtoa myöten ei vielä ole valmista, mutta tästä se alkaa, Pyhäjärven ABC:n uusi aikakausi.

 

Lähituottajien myymälä

Marjo malttaa hetkeksi istahtaa aloilleen jutustelemaan tehdyistä muutoksista kattavassa uudistuksessa.

– Onhan tämä hieno ja upea. Apsimme on saanut raikkaan ja nykyaikaisen ilmeen, joka tulee varmasti yllättämään iloisesti asiakkaamme. Ravintolasali, linjastot, astiapalautus ja wc-tilat on täysin uudistettu. Rahtareille ja tilausajokuljettajille on rakennettu uusi taukotila suihkuineen. Tulossa on myös Matkahuollon ja Lehtipisteen yhteinen pakettipiste, Marjo kuvailee.

Kaupan puolella neliöistä on osa lohkaistu lähituottajien myymälälle. Mukana on useita tuottajia lähiseudulta, muun muassa Iltalypsy, Kiurun leipomo, Eeli Design, Napikas, Myllymäen tila ja Metakan mamma.

– Myymälästä löytyy erilaisia käsitöitä, kirjoja, elintarvikkeita, pahkatöitä ja hyvinvointituotteita. Kaikkea ihanaa kotiin viemisiksi, lahjoiksi ja tuliaisiksi.

 

Sujuvampaa asiointia

Marjon mukaan keskeisintä ABC:n uudistuksessa on asioinnin helpottuminen ja nopeutuminen.

– Toiminnallisuus ja selkeys on saatu ihan uudelle tasolle. Asiakkaan on helppo hahmottaa yhdellä silmäyksellä, miten toimia ja mistä mitäkin löytyy.

Keittiössäkin on tehty uudistuksia, jotka sujuvoittavat työskentelyä.

– Muutokset on tehty ergonomia edellä. Keittiöhenkilökunnan työhön sisältyy paljon nostelua, joka nyt on huomioitu muun muassa työtasojen ja uunien sijoittelussa sekä astianpalautuspisteen suunnittelussa, Marjo kertoo.