Elämänturvaa ja Parasta elämää savolaisille


12.2.2024

PeeÄssän ja LähiTapiolan kumppanuus on vahvalla pohjalla. Molemmat ovat savolaisten ihmisen omistajia, tukevasti paikallisessa elämänmenossa mukana olevia osuustoiminnasta ponnistavia yrityksiä, joiden arvot ja asiakkaat ovat yhteisiä. Omistajan asialla ollaan puolin ja toisin.
– Me tarjoamme oman alueemme ihmisille elämänturvaa, ja PeeÄssä rakentaa parasta elämää Savossa, LähiTapiola Savon toimitusjohtaja Antti Pulkkanen ja liiketoimintajohtaja Jani Kaarivaara kiteyttävät.

Teksti: Kristiina Tammitie | Kuvat: Pentti Vänskä ja Kaisa Kajan

LähiTapiola koostuu alueyhtiöistä, joista LähiTapiola Savo toimii Kuopion, Varkauden ja Pieksämäen seutukunnilla. Jokainen alueen asukas, jolla on yksikin vakuutus LähiTapiolassa, on yhtiön omistaja-asiakas. LähiTapiola Savon 65 000 omistaja-asiakkaista lähemmäs 90 prosenttia on PeeÄssän asiakasomistajia.

­– Meillä on osuuskaupan kanssa hyvin paljon alueellisia ja ideologisia yhtäläisyyksiä, liittyen omistajapohjaan, toiminta-ajatukseen ja arvoihin. Meitä yhdistävien tekijöiden ansiosta kumppanuutemme on luontevaa ja hedelmällistä, Antti Pulkkanen kuvailee.

 

Paikalliset ihmiset omistajina

Molempien yritysten omistajuus on ja pysyy paikallisten ihmisten käsissä, eikä kumpaakaan voi ostaa. Osuustoiminnasta kumpuava aito paikallisuus syventää vastuullisuuden sekä LähiTapiolassa että PeeÄssässä sisäänrakennetuksi ominaisuudeksi ja arvoksi, joka ohjaa toimintaa. Tuotot käytetään omistajien hyväksi, ja paikalliset ihmiset ovat mukana myös päätökseonteossa hallinnon eri tasoilla.

­– Me korostamme elämänturvaa ja PeeÄssä tavoittelee omassa strategiassaan parasta elämää Savossa, eli hyvin samoilla linjoilla mennään, Antti vertaa.

– Paikalliset ihmiset ovat puolin ja toisin kaiken tekemisemme keskiössä. Tuotamme omilla saroillamme omistajillemme parhaat palveluketjut, koska tunnemme alueemme olosuhteet ja olemme paikallisessa elämänmenossa tiiviisti kiinni. Omalla alueellamme olemme myös merkittäviä työllistäjiä ja veronmaksajia, Jani Kaarivaara jatkaa.

 

Omistajille Bonusta vakuutuksista

Yhtenäisen arvopohjan ansiosta LähiTapiola Savon ja PeeÄssän yhteistyö sujuu Antin ja Janin mukaan jouhevasti. LähiTapiolassa kumppanuusyhteistyön perusta on turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen yhteiskunnassa.

– Kumppanuutemme PeeÄssän kanssa näkyy esimerkiksi yhteisissä panostuksissa alueemme lasten ja nuorten hyvinvointiin ja yleensäkin ihmisille iloa, turvallisuutta ja terveyttä tuottaviin tapahtumiin.

Vaikuttavin ja eniten omistajahyötyä tuottava yhteistyön muoto on LähiTapiolan ja PeeÄssän bonusyhteistyö, joka on jatkunut kesäkuusta 2014 alkaen. S-Bonusta kertyy lähes kaikista LähiTapiolan yksityishenkilöiden vakuutusmaksuista, onpa kyse autosta, kodista, ihmisistä tai lemmikeistä. Bonus kertyy vakuutuksista tuttuun tapaan, parhaimmillaan 5 prosenttia loppusummasta. Usein vakuutuslaskun maksaminen nostaa kyseisen kuukauden bonuskertymää niin, että myös PeeÄssässä tehdyistä ostoista saa paremmat Bonukset.

– Omistaja-asiakkaillemme on tärkeää myös se, että meidät on helppo tavoittaa niin verkossa, puhelimessa kuin henkilökohtaisesti. Kuopion Prismassa on paraatipaikalla Suomen ensimmäinen ja ainut LähiTapiolan sekä osuuskaupan Asiakasomistajapalvelun ja S-Pankin yhteinen toimipiste, jossa voi asioida sekä ajanvarauksella että vuoronumerolla. Palvelujen tuominen omistajiemme luontaisten asiointipaikkojen yhteyteen on yksi toimivan kumppanuutemme osoitus.

 

Laatu ja hinta kohdallaan

PeeÄssässä johtotähtenä on pysyvästi edulliset hinnat, joiden ansiosta asiakasomistajat voivat huoletta keskittää ostoksensa omaan osuuskauppaansa. Tämä sama ajatusmalli toimii myös osuustoimintaan perustuvassa vakuutusyhtiössä.

– Omistaja-asiakkaillemme lupaamme, että tuotteissamme on laatu ja hinta kohdallaan, eikä kilpailuttamiseen tai muualle siirtymiseen ole mitään syytä. Tuotteita ja palveluja kehitetään ennakoiden ja asiakastarve edellä. Hinnoittelussa mietimme aina, miten keskittävät ja pitkäaikaiset asiakkaat saavat parhaat hinnat ja palvelut sekä hyötyvät asiakkuudestaan eniten etuina ja elämänturvan parannuksina. Kannustamme heitä myös riskejä vähentävään huolellisuuteen ja hyvinvointia edistäviin tekoihin, Jani kertoo.

LähiTapiola ja S-ryhmä ovat valtakunnallisia yhteistyökumppaneita. ¬– Väitän kuitenkin, että meillä LähiTapiola Savossa kumppanuus paikallisen osuuskaupan kanssa on tiiviimpää ja toimivampaa kuin muualla, toimitusjohtaja Antti Pulkkanen hymyilee.

– Minulle on tärkeää, että edustamani yhtiön omistuspohja, arvot ja toimintatavat tuntuvat oikeilta ja voin seistä niiden takana pystypäin, liiketoimintajohtaja Jani Kaarivaara kertoo.

6 asiaa, jotka takaavat LähiTapiola Savon omistaja-asiakkaille kilpailukykyiset palvelut:
  1. Erinomainen hinta-laatusuhde: jotta yhä useammalla savolaisella on mahdollisuus tarvitsemaansa elämänturvaan.
  2. Keskittävät ja pitkäaikaiset asiakkaat saavat parhaat hinnat ja palvelut sekä hyötyvät asiakkuudestaan eniten.
  3. PeeÄssän asiakasomistajat saavat Bonusta lähes kaikista vakuutuksista.
  4. Paras monikanavainen palvelu: paikalliset elämänturvan ammattilaiset palvelevat toimistoilla, puhelimessa, sähköpostilla, verkossa ja tarvittaessa myös kotikäynneillä.
  5. Tuotteiden ja palvelujen aktiivinen ja asiakastarvelähtöinen kehittäminen.
  6. Nopeimmin kasvava elämänturva-alue on hyvinvointi ja terveys: hyvällä henkilöturvalla pääsee nopeasti ja helposti hoitoon TerveysHelpin kautta. Sairauskuluvakuutus korvaa myös fysio- ja psykoterapiapalveluja. Suppeamman sairauskuluvakuutuksen saa ilman terveysselvitystä.