#ehtalove #funvibes


27.8.2019

Kuopion ravintolaelämä on saanut aidosti erilaisen kiintotähden. Original Sokos Hotel Puijonsarven täysin uudistunut Ehta-ravintola on ihastuttava sekoitus premiumluokan makuja, rouheutta ja tyylikkyyttä.

Ehta on kokenut elokuun aikana täydellisen muodonmuutoksen entistäkin uniikimmaksi ravintolaksi. 

– Halusimme tehdä niin hotellivieraillemme kuin kaupunkilaisille täysin muista poikkeavan, maailmalta erilaisia trendejä Kuopioon tuovan ravintolan, joka sopii ihan kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kuvailee. 

 

Burgereiden rinnalle pizzaa

Ehtan ensimmäisestä avauksesta on vierähtänyt jo viisi vuotta. Tänä aikana Ehta on tullut tunnetuksi erityisesti premiumburgereistaan.  

– Burgerit säilyttävät jatkossakin ykkösasemansa, mutta rinnalle kiilaavat meidän huippuhyvät, parhaista raaka-aineista valmistettavat premiumpizzat, jotka nostettiin ruokalistalle asiakkaidemme toiveiden mukaisesti, ravintolapäällikkö Pirjo Leppänen ennakoi. 

– Erityisen iloinen olen itse siitä, että keittiömestarimme on kehittänyt sekä burgereista että pizzoista myös vegeversiot. Muutenkin erikoisruokavaliot on hyvin huomioitu listan suunnittelussa, hän jatkaa.  

Pizzat saavat aromikkaan makunsa italialaisessa elävän tulen uunissa. Puijonsarven ravintoloiden yhteisessä, lisää tilaa saaneessa keittiössä on myös uusi puuhiiligrilli. 

– Keittiöuudistuksen ansiosta kokkien ja keittiömestareiden työskentely sujuvoituu ja nopeutuu, mikä lyhentää annosten valmistusaikaan, Pirjo lupaa.

 

Käsityöläisoluita ja Jynkän Jäykkää

Ehtan juomavalikoimassa korostuvat paikallisten ja lähiseuduilla toimivien pienpanimoiden oluet. Edustettuina ovat muun muassa kuopiolaiset RPS Brewing sekä Iso-Kallan Panimo, mutta myös lähikaupungeissa Mikkelissä ja Jyväskylässä pantua juomaa on pulloissa tarjolla. 

Guaranteed Hang-over -listalta löytyy tuhdimpaa tavaraa mielikuvituksellisine nimineen: Sex on the Vänäri, Kiss my Ehta, Jynkän Jäykkä, Sudden death my Petonen…

 

Trukin alle jääneitä lankkupöytiä

Entäpä miltä näyttää entistä laajemmilla aukioloajoilla palvelevan Ehtan uusi miljöö?

Se on ihastuttava sekoitus tyylikkyyttä ja ronskia rouheutta. Seinillä on näkyvissä betonia, sementtiä, laastia, vanhoja putkituksia sekä palasia niille aikanaan kiinnitetyistä rakennuslevyistä. Toisaalla esillä on riemunkirjava graffitiseinä teksteineen. 

– Työmiehet olivat rakennusvaiheessa hyvin epäilevällä kannalla siitä, mitä tästä oikein tulee. Lopputulema oli kuulemma viihtyisyydessään aivan muuta, kuin mitä osasivat odottaa, Johanna hymyilee. 

Ovella tulijan ottaa vastaan lattiasta kattoon ulottuvat mustavalkoiset, graffititaiteilija Iisakin maalaamat naisen kasvot. Saman taiteilijan käsialaa ovat myös ravintolan takaosassa seinää koristavat valtavat siivet. 

– Näiden katseenvangitsijoiden äärellä tullaan varmasti ottamaan paljon selfiekuvia ja jakamaan niitä Instassa ja muussa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #ehtalove ja #funvibes.

Pöydät ovat leveää puulankkua.

– Pintojen rosot ja naarmut ovat syntyneet, kun sepelillä peitettyjen lankkujen ylitse on ajettu riittävän monta kertaa trukilla, Pirjo paljastaa.

Pitkät sohvat ovat pehmeää, kauniin ruskeaa nahkaa ja valaisimet astetta vaaleampaa rottinkia. Lämpöä tilaan tuovat myös näyttävät viherkasvit ja -seinät. 

– Miljöö on yhdistelmä omia visioitamme ja toiveitamme sekä Visionary Design Partnersin Jaana Ekmanin ammattitaitoa. Jaanan aiemmin suunnittelemassa hotellin aulassa ja Ehtassa onkin paljon samantyylisiä elementtejä, Johanna kertoo.