Break Sokos Hotel Tahkon uudistustyöt etenevät vauhdilla: nyt puretaan hotellin matala osa uuden alta


2.11.2023

Break Sokos Hotel Tahkolla puretaan nyt hotellin päärakennuksen ja ravintola Hophausin välistä siipeä, vuodenvaihteessa alkavat uudisosan rakennustyöt. Hotellin päärakennuksen 66 huoneen, ravintola Hillsiden ja tapahtumatilojen uudistus valmistui syksyllä 2023. Jatkossa Break Sokos Hotel Tahko tarjoaa vierailleen laadukkaan, ympäröivään luontomaisemaan luontevasti istuvan hotellikodin monipuolisine palveluineen.

Marraskuussa 2024 valmistuvaan viisikerroksiseen uudisosaan tulee noin 60 huonetta Standard-luokasta sviitteihin sekä hemmottelu- ja hyvinvointipalveluita. Uusissa luonnonläheisissä huoneissa nukahdetaan ja herätään maiseman äärellä, sillä lähes kaikista huoneista tulee avautumaan upeat näkymät Tahkon rinteiden suuntaan.

”Nykymatkailija kaipaa luonnonläheisyyttä, ekologista kestävyyttä ja hyvinvointipalveluita – asioita, joihin mekin panostamme uudistuksen myötä yhä enemmän. Jatkossa tarjoamme Tahkolle lomaa tai vaikkapa kokousta viettämään tuleville vieraillemme entistä laajemmat palvelut, upean luonnon ja luontoaktiviteettien äärellä”, hotellinjohtaja Anna Hämäläinen sanoo.

Vanhat kalusteet huutokaupattiin – tuotto hyväntekeväisyyteen

Päärakennuksen ja ravintola Hophausin välistä purettavan hotelliosan huonekalut ja vesikalusteet huutokaupattiin yhteistyössä paikallisen Vilin valinnan kanssa. ”Kaikki meni, jopa rakennustarvikkeet parkettia myöten. Olemme iloisia, että toimivat kalusteet saavat jatkaa elämäänsä toisaalla. Se oli tavoitteemmekin”, hotellipäällikkö Krista Saha kertoo.  ”Huutokaupan tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Myös Tislaamoravintola uudistuu

Purettavan hotelliosan päädyssä sijaitseva Tislaamoravintola Hophaus uudistuu sekin, tiedossa on lisää asiakaspaikkoja ja paremmat esiintymismahdollisuudet isommillekin bändeille. Hophaus on suljettu 1.11.2023 asti uudistustöiden vuoksi.

Break Sokos Hotel Tahko uudistuu kahdessa vaiheessa vuosien 2023–2024 aikana. Syyskuussa 2023 valmistuivat päärakennuksen huoneet, ravintola Hillside ja tapahtumatilat. Viisikerroksinen uudisosa valmistuu loppuvuonna 2024. Hotelli on avoinna uudistustöiden ajan. Purkutyöt tehdään arkisin päiväaikaan.

 

Osuuskauppa PeeÄssä investoi vuosina 2023-2024 jättimäiset 28 miljoonaa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen.

 

Lisätietoja: Anna Hämäläinen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Tahko, puh. 044 7197 965, anna.hamalainen@sok.fi

Break Sokos Hotel Tahko sijaitsee Tahkon matkailukeskuksen sydämessä, rinnemaiseman juurella.  Hotellissa on 120 huonetta, kolme ravintolaa ja viisi kokous- ja juhlatilaa. Hophaus Tahko on valittu Suomen 10 parhaan baarin joukkoon, ravintola Hillsidea luotsaa Chef Rôtisseur Hannu Pöyhönen.

Hotellilla on Green Key- ja Sustainable Travel Finland -ympäristötunnukset merkkinä hotellin kestävän matkailun eteen tekemästä pitkäjänteisestä työstä. Tahkon matkailualueella on lisäksi STF-destinaatiotunnus. Break Sokos Hotel Tahko uudistuu täysin vuosien 2023–2024 aikana.

 

https://www.sokoshotels.fi/fi/tahkovuori/sokos-hotel-tahkovuori