Ässäkenttä liikuttaa Pielaveden koululaisia


14.8.2017

Pielaveden Rannankylän koulussa ei uusi lukukausi olisi voinut paremmin käynnistyä, kun jo toisena koulupäivänä päästiin viettämään koulun pihalle rakennetun Ässäkentän avajaisia. Kenttä tulee olemaan kovassa käytössä, arvelivat oppilaat ja opettajat yksituumaisina.

– Tosi kiva, että saatiin tällainen uusi ja hyvä kenttä. Tekonurmella on paljon kivempi pelata kuin hiekalla, jalkapallon suosikkilajikseen nostavat kakkosluokkalaiset Elma Mikkonen ja Viktor Savolainen totesivat.

Viidennellä luokalla syyslukukauden aloittaneet Venla Sivula ja Saana Tissari olivat samaa mieltä.

– Kenttä on mahtava ja hieno, Venla kiteytti.

 

Jatkuvassa käytössä

Reilun parin sadan 1.-5. luokan oppilaan Rannankylän koululla monitoimikentän rakentaminen lähti liikkeelle oppilaiden omista toiveista saada koulun pihalle parempia peli- ja puuhapaikkoja. Kesän aikana pystytetty Ässäkenttä tarjoaa monipuolisesti pelimahdollisuuksia, soveltuen yhtä lailla jalkapalloon, lentopalloon, koripalloon kuin sählyynkin.

Tasapuolisuuden takaamiseksi välituntien kenttävuorot jaetaan eri viikonpäivinä eri luokille.

– Oppilaamme ovat jo ennestään hyvin liikkuvia, mutta uusi kenttä lisää innostusta entisestään. Se tulee olemaan jatkuvassa ja kovassa käytössä, sekä välitunneilla että liikuntatunneilla, syksyn ja kevään lisäksi myös talvikuukausina, Sakari Yrjänä kertoi.

Pelaamisen lisäksi kentällä voi järjestää erilaisia leikkejä ja ryhmäännyttämisharjoituksia.

– Olemme suunnitelleet, että viitosluokkalaiset voisivat olla välkkärikummeja, jotka katsovat, että kenttää käytetään sovitulla tavalla ja kaikki pääsevät pelaamaan, opettaja Sari Potasev kuvaili.

 

Kännykät taskuun ja liikkumaan

Rannankylän koululla on Suomen 68. Ässäkenttä, joka on rakennettu Pielaveden kunnan, Osuuskauppa PeeÄssän sekä Palloliiton yhteistyöllä. S-ryhmän ja Suomen Palloliiton tavoitteena on pystyttää kuntien kanssa kaikkiaan 100 monipuolista lähiliikuntakenttää alakoulujen pihoille. Osuuskaupat sponsoroivat jokaista kenttää 10 000 eurolla, kunnan ja Palloliiton osuuden ollessa samaa kokoluokkaa. Pohjois-Savossa on Pielavettä aiemmin avattu Ässäkenttä Vesannolle, Siilinjärven Vuorelaan sekä Leppävirralle.

– Ässäkenttä on ollut suuri menestys joka paikassa, mihin sellainen on saatu. Koulujen pihoilla ne ovat aina lähellä käyttäjiä, Palloliiton Itä-Suomen piirin piirijohtaja Pekka Ojala totesi.

Korkeatasoinen liikuntapaikka on paras houkutin, jolla lapset innostuvat jättämään käynnykät taskuun ja liikkumaan. Ne myös lisäävät oppilaiden yhteishenkeä ja auttavat keskittymään tunneilla paremmin. Iltaisin ja viikonloppuisin Ässäkentät ovat vapaasti kaikkien kuntalaisten käytössä.