Ässäkenttä Kaaville


24.9.2018

Kaavin koulun Ässäkentän avajaisia vietetään tiistaina 25.9.2018. Kaavin koulu on noin 170 oppilaan maalaiskoulu, jossa on oppilaita eskareista kuudesluokkalaisiin. Samassa pihapiirissä toimii myös päiväkoti.

– Koulussamme on paljon innokkaita liikkujia ja välitunnit kuluvat monenlaisten liikunnallisten pelien parissa, Kaavin koulun rehtori Teemu Laasanen kertoo. Ässäkenttä-ohjelman kaltainen yhteistyö järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä on tarpeen, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja lähelle käyttäjiä, Laasanen lisää.

Ässäkenttä-ohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteinen hanke, jossa rakennetaan monitoimikenttiä suomalaisten alakoulujen pihoille. Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti. Monitoimikenttien rakentamisen rahoituksesta osa tulee osuuskaupoilta, osa kunnalta ja osa Palloliitolta. Kaavin kenttä on viides Osuuskauppa PeeÄssän tukema Ässäkenttä. PeeÄssä avustaa Kaavin monitoimikentän valmistumista 10 000 eurolla.

– Haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, PeeÄssän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää kertoo. Ässäkenttä tarjoaa ilmaisen ja monipuolisen mahdollisuuden liikkua ja kehittää yhteispelitaitoja. Kentät ovat aina avoinna jokaiselle käyttäjälle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle.

– Ässäkenttä on yksi keino innostaa lapsia ja heidän vanhempiaan liikuntaharrastusten pariin. Asiakasomistajaperheiden hyvinvoinnin lisääminen on monipuolisen tukitoimintamme keskeinen tavoite, Kankaanpää summaa.

Ässäkentät kuuluvat S-ryhmän vastuullisuusohjelmaan. Valtakunnallinen monitoimikenttien rakentaminen käynnistyi vuonna 2014. Ässäkenttiä on Suomessa jo 100 kpl. PeeÄssän alueelle aiemmin valmistuneet Ässäkentät ovat Leppävirralla, Vuorelassa, Vesannolla ja Pielavedellä.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa PeeÄssä, toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, p. 044 719 7200, tapio.kankaanpaa@sok.fi

Kaavin kunta, rehtori Teemu Laasanen, p. 044 753 0295, teemu.laasanen@kaavi.fi