ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa on tarjottu nyt vuoden ajan vain kotimaista lihaa. Uudistus tehtiin syksyllä 2015 ja vuoden kokemuksen perusteella ketjussa ollaan erittäin tyytyväisiä vastuulliseen päätökseen. Myös asiakkaat ovat kiitelleet linjausta.– Asiakkailta olemme saaneet asiasta positiivista palautetta ja useat tutkimukset osoittavat kuluttajien arvostavan kotimaisuutta erityisesti lihatuotteissa, ABC-ravintoloiden kehityspäällikkö Tero Hänninen kertoo tyytyväisenä.ABC-ketju ottaa asiakkaiden toiveet aina mukaan palvelunsa ja tarjontansa kehittämiseen. Nämä palautteet olivat keskeisessä roolissa myös kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtymisessä.Ketju toivoo antaneensa linjauksessa esimerkkiä muille toimijoille.– ABC haluaa myös tukea omalta osaltaan koko suomalaisen elintarvikeketjun elinvoimaisuutta ja työllistävyyttä. Tähän voimme vaikuttaa hankkimalla ravintoloissa käytetyn lihan Suomesta, Hänninen sanoo.ABC-ketjun keskeisiä periaatteita on avoimuus ja läpinäkyvyys ja siksi ketjun verkkosivuilta löytyvät muun muassa lihaa toimittavat yhteiskumppanit ja niiden käyttämät teurastamot.Sekä noutopöydän että à la carten listat on uusittu ABC-ravintoloissa syksyn aikana. Klassikkoannosten rinnalle on tuotu mm. uusia kasvisvaihtoehtoja, salaattivalikoimaa on monipuolistettu ja listalle on tuotu uusia tuotteita kuten hot dogit ja pitaleivät.Lisätietoja: ABC-ketjuohjaus, ravintolakaupan kehityspäällikkö Tero Hänninen, tero.hanninen@sok.fi, p. 010 7680808