”Tulin PeeÄssään töihin vuonna 2015. Minulle tarjottiin Original Sokos Hotel Puijonsarven vastaanotosta yövuorojen tekijän paikkaa. Olin aiemmin opiskellut restonomiksi ja työskennellyt kilpailevassa hotelliketjussa, mutta vakituinen työ houkutteli Sokos Hotelliin ja PeeÄssään. Parin vuoden jälkeen etenin vastaanoton vuoropäälliköksi ja vuoden 2019 lopulta alkaen olen toiminut hotellipäällikön vanhempainvapaan tuuraajana.

Sijaisuutta hakiessani pohdin ensin, että olenko hieman kokematon tehtävään tai tuleeko se liian aikaisin. Nämä pohdinnat oli hyvä käydä läpi, mutta nyt voin todeta, että näin ei ollut. Tietojeni mukaan valintaani vaikutti ainakin se, että voisin tuoda toiminnan kehittämiseen uudenlaisia ajatuksia ja näkökulmia.

Hotellipäällikön työssä minua kiehtoo monipuolisuus ja tietynlainen ennakoimattomuus, joka haastaa ja motivoi. Koskaan ei aamulla tiedä, mitä päivä tuo tullessaan. Hotellissa on esillä elämän koko kirjo, ja teemme aina parhaamme asiakkaidemme onnellistamisen eteen, savolaisen lupsakkaasti tietenkin. Tilanteet, tapahtumat ja ratkaistavat asiat vaihtelevat laidasta laitaan, pitäen hotellipäällikön mielen virkeänä.

Kuluneiden Puijonsarvi-vuosieni aikana olen löytänyt paikkani. Olen asettunut Kuopioon ja PeeÄssään, enkä halua lähteä minnekään. PeeÄssä on monella tavalla arvioituna todella luotettava työnantaja, joka pitää huolta henkilöstöstään ja menee koko ajan eteenpäin, kannustaen ja auttaen myös työntekijöitään kasvamaan, kehittymään ja etenemään urallaan.”

 

”Työskentelen PeeÄssän konttorilla osuuskaupan henkilöstöasioihin keskittyvässä HR-tiimissä. Keskeisin tehtäväni on vastata koko PeeÄssän rekrytoinnista ja perehdytyksestä yhteistyössä toimipaikkojen päälliköiden kanssa. Toimenkuvaani sisältyy myös paljon muuta, henkilöstön koulutuksista työsopimusten laatimiseen, palkkojen laskemiseen ja työhyvinvointiin liittyviin asioihin.

PeeÄssässä olen ollut töissä 24 vuotta. Lähes koko sen ajan olen työn ohessa vahvistanut ammattitaitoani opiskelemalla, varmistaen näin uralla etenemisen ja uusien haasteiden saamisen silloin, kun olen niitä kaivannut.

Ensimmäisinä PeeÄssä-vuosinani toimin tarjoilijana Kuopion Rossossa, kesäravintolassamme Wanhassa Satamassa sekä Amarillossa. Etenkin kesät satamassa olivat ikimuistoisia.

Aika nopeasti etenin vuoropäälliköksi, ja pääsin haastamaan itseni myös ravintolapäällikön sijaisena Amarillossa, joka oli jo tuolloin yksi Kuopion suurimmista ruokaravintoloista. Vakituinen ravintolapäällikkyyteni alkoi, kun siirryin luotsaamaan Coffee Housea. Pian vastuulleni siirtyi myös viereinen Hesburger, ja toimin samalla Sokoksen ravintolamaailman päällikön kakkosena.

PeeÄssän HR-tiimiin siirryin viitisen vuotta sitten Amarillon ravintolapäällikön tehtävästä. Kaipasin jotain uutta pitkän ravintolauran jälkeen. Alan vaihtoon minua houkuttivat myös perhe-elämän kannalta mukavammat työajat.

Olen erittäin tyytyväinen nykyiseen työhöni, joka on mielenkiintoista ja palkitsevaa. PeeÄssä on ollut minulle tavattoman hyvä työnantaja, joka on aina tarjonnut mahdollisuuden, kun olen uusia työtehtäviä kaivannut.”

”Olen valmistunut parturi-kampaajaksi 13 vuotta sitten. Toimin vuoden ajan alalla yrittäjänä, mutta sitten minut pyydettiin Sokokselle haastatteluun ja tarjottiin työpaikkaa. Ajattelin olla PeeÄssän palkkalistoilla hetken aikaa, mutta täällä olen edelleen, enkä usko enää pois lähteväni. Kunnioitan ja arvostan työnantajaani todella paljon.
Nautin työstäni Hyvä Olo -parturi-kampaamossa. Meillä on ihania asiakkaita ja huippukiva työryhmä. Tiimissämme, Sokoksella ja koko PeeÄssässä on mahtava me-henki. Työkaverit tsemppaavat ja esimiehet kannustavat. Apua ja vertaistukea on aina tarjolla. Työhömme saamme välineitä tarpeen mukaan ja pääsemme vahvistamaan omaa osaamistamme säännöllisillä leikkaus- ja värjäyskoulutuksilla. Tässäkään työssä ei voi sanoa olevansa koskaan valmis, joten seuraamme hyvin aktiivisesti hiusalan kehitystä ja trendejä pysyäksemme etulinjassa ajan hermolla.
Asiakaspalvelun ohella työhöni sisältyy erilaisia valmennustehtäviä. Toimin esimerkiksi tiimissämme opiskelijoiden työssäoppimisjakson työpaikkaohjaajana. Suunnittelen työssäoppimisen sisältöä, perehdytän, ohjaan ja innostan opiskelijoita sekä arvioin heidän onnistumisiaan niin harjoittelun aikana kuin näytöissäkin.
Lisäksi toimin parturi- ja kampaajamestariutkintoon tähtäävien peeässäläisten mentorina. Autan heitä eteenpäin opintopolulla ja tuon opintoihin työpaikkanäkökulmaa. Opiskelijoiden ohjaaminen ja tukeminen on mielenkiintoista, sillä jokainen oppii asioita eri tavalla ja tarvitsee erilaista ohjausta. On hienoa, että meillä saa halutessaan työhönsä todella monipuolista sisältöä.”

”Valmistuin ammattikorkeakoulusta restonomiksi viime syksynä. Perehdytykseen ja vuorojohtamiseen keskittyvän opinnäytetyöni tein Kuopion Rossolle, jossa olen ollut töissä puolisentoista vuotta.
Hakeuduin PeeÄssään töihin, koska haluan päästä koulutustani vastaaviin esimiestehtäviin. Isossa osuuskaupassa urapolulla etenemiseen tarjoutuu runsaasti mahdollisuuksia.
Hain Rossosta tarjoilijan paikkaa. Tein pätevän hakemuksen, koska kutsu haastatteluun tuli nopeasti ja sain paikan. Kerroin avoimesti tavoitteeni, mutta korostin, että kiirettä minulla ei ole.
Tarjoilijan työssä on hyvä tutustua PeeÄssään ja oppia talon tavoille. Jossain vaiheessa haluan uusia haasteita ja edetä urallani, ensivaiheessa vuoropäälliköksi. Viihdyn kuitenkin mainiosti myös nykyisessä tarjoilijan työssäni, jossa jokainen päivä on erilainen.
Viimeisen vuoden aikana olenkin oppinut todella paljon. Olen päässyt tutustumaan myös marketkauppaan, jossa olen tehnyt työvuoroja Prismassa sekä neljässä S-marketissa Kuopiossa.
Olen ollut tyytyväinen työpaikkaani ja suositellutkin PeeÄssää ystävilleni. Lakeja ja sopimuksia noudatetaan kirjaimellisesti, mielipiteensä voi kertoa avoimesti, henkilöstöedut ovat todella hyviä ja työntekijöitä aidosti arvostetaan. Työpaikkakiusaamisessa on ehdoton nollatoleranssi ja työterveyshuollon palvelut ovat hämmästyttävän laajat.
Kaikki peeässäläiset pelaavat yhtenä joukkona samaan pussiin. Kannustetaan ja autetaan kaveria onnistumaan.”

 

”Työskentelen Iisalmen Prisman S-Pankissa palveluneuvojana. Työhöni sisältyvät kaikki yksityishenkilöiden pankkipalvelut. Lisäksi palvelemme S-Pankki-pisteessä PeeÄssän jäsenyyteen liittyvissä asioissa.  Pidän työstäni, jossa saan keskittyä asiakasomistajiamme palveluun kasvokkain kaikessa rauhassa.

PeeÄssä-urani alkoi vuonna 2008, jolloin pääsin matkailualan opintoihini liittyen Original Sokos Hotel Koljonvirtaan työharjoitteluun. PeeÄssän hotelliin hakeuduin, koska opettajani kannusti etsimään harjoittelupaikkoja, joista voi olla hyötyä tulevaisuudessa työpaikkaa etsiessä.

Harjoittelun jälkeen jatkoin kesätöissä hotellin yökerhossa, ja kun seuraavana vuonna tarvitsin jälleen työssäoppimispaikan, palasin Koljonvirtaan. Tein ilmeisesti vakuuttavaa työtä, koska valmistuttuani sain saman tien vakituisen työpaikan. Hotellin katon alla työskentelin sujuvasti kaikilla osastoilla, tarpeen mukaan. Moniosaamiseni vahvistui paljon, sillä saatoin olla yhdessä vuorossa töissä sekä vastaanotossa, Rossossa ja yökerhossa.

Esikoisemme syntymän jälkeen totesin, että matkailu- ja ravintola-alan työtä sekä pienen lapsen äitiyttä on aika hankala yhdistää. Siksi päätin hakea Iisalmen Prismassa avoinna ollutta myyjän paikkaa ja tulin valituksi. Aloitin kassalta, mutta aika pian aloin tehdä vuoroja myös neuvonnassa ja S-Pankissa.

Reilut neljä vuotta sitten pankin palveluihin päätettiin panostaa enemmän, jolloin siirryin yhden työkaverini kanssa kokonaan pankkipuolelle. Ala ja S-Pankki kehittyvät niin nopeaan tahtiin, että kokonaisuuden hallitseminen ja asiakasomistajiemme hyvä palvelu edellyttää täysipäiväistä keskittymistä tähän mielenkiintoiseen tehtävään.”

 

”Olen ollut PeeÄssässä töissä lähes 16 vuotta. Olen päässyt tekemään monenlaista ja etenemään urallani toivomallani tavalla. Matkan varrella on koko ajan vahvistunut se ajatus, että tämä on minun juttuni.

Työurani alkoi Prismasta, johon menin lukioaikana kiireapulaiseksi. Tein töitä ilmeisesti ihan napakasti, koska minulle tarjottiin pidempiaikaista sopimusta käyttötavaraosastolla. Täysi-ikäiseksi tultuani pääsin palvelemaan asiakkaita myös kassalle.

Prismasta siirrryin Sokokselle, joulupakettien tekemisen kautta naisten pukeutumiseen. Äitiysloman jälkeen opiskelin yo-merkonomiksi. Minulla oli jo vuosien työkokemus, mutta piti saada tutkinto käteen. Valmistuttuani siirryin Sokoksen kioskiin, jolloin asiakaspalvelutehtäviini sisältyivät myös S-Pankki- ja asiakasomistaja-asiat.

Olin todella onnellinen, kun minut valittiin PeeÄssän esimiesvalmennukseen. Pääsin tutustumaan päivittäistavarakauppaan S-marketeissa ja Saleissa, ruohonjuuritasolta aloittaen. Esimiestehtävät aloitin Sale-myymälöistä. Pari vuotta sitten siirryin Vuorelan S-marketiin toteuttamaan työryhmäni kanssa myymälän suurta uudistusta.

Kun hoidan työni hyvin sekä kehitän itseäni opiskelemalla ja työssä oppimalla, uskon saavani tulevaisuudessa vielä monta mielenkiintoista haastetta PeeÄssässä.”

 

”PeeÄssä on maailman paras työnantaja, joka pitää huolta omistaan ja antaa mahdollisuuksia edetä työuralla. Olen siitä oikein malliesimerkki.

Ensimmäinen kokemukseni oman kylän ABC-liikennemyymälästä työpaikkana syntyi Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyön merkeissä 15-vuotiaana. Siitä jäi muistijälki, joka innosti hakeutumaan muutamaa vuotta myöhemmin ravintolakokkiopintojeni työssäoppimisjaksolle samaan paikkaan.

Harjoittelun jälkeen jäin ABC:lle töihin, ja sillä tiellä olen edelleen. Liikennemyymälätyöntekijästä etenin ensin marketvastaavaksi ja viime keväänä minut nimitettiin liikennemyymäläpäälliköksi edeltäjäni jäädessä ansaitulle eläkkeelle.

Pidän siitä, että työssä on jatkuvaa vaihtelevuutta sekä mahdollisuuksia kehittää itseään. Olen saanut kouluttautua työn ohessa merkonomiksi ja päässyt mukaan esimiesten perusvalmennukseen.

On ollut aivan huikeaa huomata, että minähän pärjään tässä tehtävässä. Joka aamu on ihanaa lähteä töihin ja joka päivä hymyilyttää. Olen saanut valtavasti uusia haasteita ja tilaisuuden päästä näyttämään kykyni ja taitoni. Tykkään työssäni ihan kaikesta, toimistohommia myöten.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa uskoa itseensä ja tarttua tilaisuuteen.”

”Pääsin yliopisto-opintojeni loppusuoralla vuonna 2018 S-Trainee-valmennukseen, joka on S-ryhmän oma koulutusohjelma johto- ja asiantuntijatehtäviin tähtääville. Valmennuksen alkuvaiheessa ehdin työskennellä kolmessa S-marketissa ja yhdessä Sale-myymälässä, ennen kuin minulle tarjottiin kolmen kuukauden jälkeen mahdollisuus aloittaa marketpäällikkönä Puijonlaakson S-marketissa. Tämä tapahtui kuulemma ennätysajassa, mikä tuntui tietysti hienolta. Tartuin tilaisuuteen ja lupasin olevani luottamuksen arvoinen.

Tavoitteenani on uusien haasteiden kautta jatkuva kehittyminen ja katkeamaton urakehityksen käyrä PeeÄssässä. En ole ensisijaisesti kiinnostunut lähtemään muualle Suomeen. Prioriteettina on pysyä Pohjois-Savossa, jossa ovat juureni.

PeeÄssän koen todella dynaamiseksi, paljon mahdollisuuksia tarjoavaksi työnantajaksi. Meillä on vahva yhteishenki ja positiivinen tekemisen meininki. Intohimoni on yhdessä työkavereideni kanssa kehittää entistä parempaa vähittäiskauppaa asiakasomistajillemme.”