”Tämän vuoden lopussa tulee kuusi vuotta siitä, kun minusta tuli peeässäläinen. Olin aiemmin tehnyt parikymmentä vuotta töitä K-ryhmässä, ensin opiskelujen ohessa ja myöhemmin täysipäiväisesti, viimeksi Kolmisopen Citymarketissa pukeutumisen osastolla.

Kaipasin työrintamalle jotain uutta, mutta en halunnut lähteä Kuopiosta mihinkään, mikä rajoitti mahdollisuuksiani silloisella työantajalla. Niinpä tartuin tilaisuuteen, kun näin PeeÄssän S-päällikkö-valmennuksesta kertovan ilmoituksen Savon Sanomissa. Hihkuin ääneen, kun ja sain kuulla tulleeni valituksi marketkaupan puolelle koulutukseen. Ei ollut kuulemma ennen kuultu yhtä innostunutta vastaanottoa valmennukseen valitulta.

Valmennuksessa PeeÄssä tuli nopeasti tutuksi, koska siinä pääsi tutustumaan monipuolisesti eri työtehtäviin ja työskentelemään useissa eri toimipaikoissa. Työssäoppimisen lisäksi tietoja ja taitoja syvensivät lähiopetuspäivät.

Toimin Kuopion sataman Salen päällikkönä, kun PeeÄssässä vapautui johdon assistentin tehtävä loppuvuodesa 2020. Tarjolla oli todellinen näköalapaikka ja jälleen uusi mahdollisuus oppia ja kehittyä. Pääsin testeihin, jotka menivät omasta mielestäni täysin pieleen. Toimitusjohtaja pyysi minut kuitenkin juttusilleen, kehuen testissä käyttämääni luovuutta ja sitä, että olin tehnyt enemmän kuin oli pyydetty.

Johdon assistenttina tehtäväni on luoda muille edellytyksiä onnistua. Päivät ovat todella vaihtelevia, sisältäen muun muassa erilaisten esitysten kokoamista, tausta-aineistojen keräämistä ja tiedon hankintaa, sidosryhmäyhteistyötä, sisäistä ja ulkoista viestintää sekä kokous- ja matkajärjestelyjä. Excelit, PowerPointit ovat arkipäivääni, samoin järjestelyt 1–1 500 henkilön tapahtumille.

Saan työskennellä hyvin itsenäisesti, tärkeimpinä työkaluinani läppäri ja kännykkä, johon tulee puheluja laidasta laitaan, kaikkea mahdollista PeeÄssään liittyvää. Usein soittaja aloittaa toteamalla, että ei tiennyt keneen ottaisi yhteyttä, joten päätti soittaa minulle. Pyrin aina hoitamaan kaikki asiat ja etsimään vastaukset yhden luukun periaatteella, alusta loppuun omin käsin.

Työssäni on paljon apua siitä, että tunnen etenkin kaupan puolen arjen todella hyvin. Jotta tuntuma säilyy, teen toimipaikkapäivän pari kertaa vuodessa. Viimeksi olin kerrossiivoojana Puijonsarvessa, ja seuraavaksi menen samaan taloon kokouspalveluun. Pääsen vaihtamaan päivän ajaksi roolini kokouksen tilaajasta toteuttajaksi, mikä onkin todella mielenkiintoista.

Rakastan ihanaa ja antoisaa työtäni johdon assistenttina! Olen siinä oikeasti hyvä, sillä olen helposti lähestyttävä kävelevä muistitikku, joka pitää jalat maassa eikä vähästä hätkähdä. Tämä on parasta, mitä olen koskaan ja ikinä työkseni tehnyt – enkä voi kiistää, etteikö entisestä vuorotyöntekijästä olisi kivaa, kun joulut ja juhannukset ovat aina vapaapäiviä.

PeeÄssä on ihan paras työantajana, mahdollistaen monenlaisia urapolkuja, jatkuvan oppimisen ja työssä kehittymisen, ottaen yhä paremmin myös inhimilliset näkökulmat ja yleensäkin ihmisen huomioon.”

 

”Aloitin PeeÄssässä henkilöstöjohtajana kuluvan vuoden alussa, eli takana on nyt puoli vuotta peeässäläisenä. Ensimmäisten kuukausien perusteella olen todennut, että PeeÄssä on toimelias ja pitkästä historiastaan huolimatta kyvykäs organisaatio elämään ajassa. Peeässäläiset ovat ihania immeisiä, joiden joukkoon olen kokenut olevani tervetullut.

Minulle merkityksellistä työssä on se, että saan kokea uutta, oppia ja kehittyä – ja pystyn mahdollistamaan saman myös muille. Myös osuustoiminnallinen arvopohja on tärkeää. Haluan tehdä töitä sellaisessa yrityksessä, jonka arvot tuntuvat omilta ja niiden takana voi seistä pystypäin. PeeÄssän arvoista #toimeliaasti, #ylpeästi, #tunteella ja #yhdessä on helppo tykätä. Nämä kaikki ovat läsnä yhtä aikaa tekemisissäni ja kohtaamisissani.

Olin edellisessä tehtävässäni Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa palveluliiketoimintojen toimialajohtajana lähes yhdeksän vuotta ja koin saavuttaneeni sen, mitä se minulle ja minä sille mahdollisti. PeeÄssässä kiinnosti ja innosti uudistettu strategia, yritys- ja johtamiskulttuurin muutosmatka, mahdollisuus päästä tekemään töitä Parhaan Elämän Edelläkävijyyden edistämiseksi Savossa sekä mahdollisuus kehittyä siinä samalla itse paremmaksi versioksi itsestään niin johtajana kuin ihmisenä.

HR-toimintojen kasvanut painoarvo yrityksen menestyksessä houkutti myös haasteena. Olemme entistä enemmän siirtyneet maailmaan, jossa työntekijät valitsevat työnantajansa. Inhimillisestä johtamisesta on tullut perusta kestävälle ja tulokselliselle liiketoiminnalle ja siksi ihmisasioista on tullut liiketoiminnan ”kovia” asioita.

Me PeeÄssässä haluamme tarjota henkilöstöllemme ylivertaisen työntekijäkokemuksen. Keskeisiä asioita tavoitteen saavuttamisessa ovat muun muassa johtamisosaamisen kehittäminen ja esihenkilötyön tukeminen, henkilöstön työkyvyn ja työssä suoriutumisen varmistaminen, jatkuva ja laadukas perehdytys, osaamisen kehittäminen työuran eri vaiheissa sekä palkitsemisen uudistamisen. Ylivertaisen työntekijäkokemuksen tekijöistä yksi tärkeimpiä on rehti ja reilu työkaveruus, jossa yhteiset arvomme tulevat arjessa näkyviksi. Erinomaisesta työkaveruudesta meillä jokaisella on vastuu jokaisessa työvuorossa jokaisen työkaverin kohdalla.

Haluamme arvojemme näkyvän myös odotukset ylittävinä asiakaskohtaamisina. Avoimuuden kulttuuria johtamalla ja kehittämällä haemme työyhteisöihimme luovuutta, suvaitsevaisuutta ja rentoutta, joka näkyy toivottavasti jokaisessa asiakaskohtaamisessa, jokaisena päivänä ja hetkenä kaupoissamme, ravintoloissamme, hotelleissamme, parturi-kampaamoissamme, liikennemyymälöissämme, asiakasomistaja- ja S-pankkipisteissämme sekä myös konttorilla.”

”Tulin PeeÄssään kesällä 2022 aloittaessani Juankosken S-marketin marketpäällikkönä. Peeässäläisyyttäni edelsi toistakymmentä vuotta Osuuskauppa Maakunnassa Kainuussa, jossa aloitin myyjänä Kajaanin Prismassa vuonna 2011. Kokemuksen kartuttua siirryin tuoteryhmävastaavaksi, ja muutama vuosi myöhemmin minut laitettiin puoliväkisin S-ryhmän päällikkövalmennukseen.

Ensimmäinen esihenkilötehtäväni oli apulaismarketpäällikkönä S-market Paltamossa, josta siirryin suurempaan yksikköön S-market Suomussalmelle marketpäälliköksi. Se oli hyvin opettavainen ja antoisa reissu, monellakin tavalla.  Saimme kirittyä myynnin 10 prosentin kasvuun, ja asiakas- ja työtyytyväisyys kohentuivat niin, että meille napsahti Suomussalmelle yhdellä kertaa sekä vuoden työryhmän että vuoden esimiehen tittelit.

Viihdyin Kainuussa hyvin, mutta puolisoni kaipasi takaisin Kuopioon, josta olemme molemmat kotoisin. Minullakaan ei ollut mitään paluumuuttoa vastaan, joten laitoin PeeÄssälle työpaikkahakemuksen vetämään vuosi sitten keväällä. Pian rupesimmekin pakkaamaan muuttolaatikoita, kun tulin valituksi S-market Juankosken päälliköksi.

Uudessa paikassa pääsin saman tien toteuttamaan kattavaa myymäläuudistusta, jonka saimme valmiiksi kuukausia kestäneen uurastuksen jälkeen myymälätilojen osalta helmikuun alussa. Muutoksen myötä palvelemme nyt Juankoskella asiakasomistajiamme käytännössä ihan uudella kaupalla. Juankoskelaiset ovat olleet uudistukseemme todella tyytyväisiä, ja myös työryhmässämme on iloittu päivittäin tilojen toimivuudesta ja arjen sujuvuuden parantumisesta.

Olen todella ylpeä luotsaamastani joukosta, joka jaksoi pitkän remontin aikana huolehtia asiakaspalvelusta ja pitää kaupan kunnossa, vaikka myllerrys oli välillä melkoinen. Nyt puitteet ovat kunnossa, mutta jatkamme edelleen kauppamme kehittämistä, jotta se tarjoaa asiakkaillemme aina parasta palvelua. Työryhmässämme on tavattoman paljon ammattitaitoa. Me myös ymmärrämme, kuinka suuri merkitys meillä on paikallisille ihmisille: olemme Juankosken ainoa ruokakauppa, mikä on tämän kokoisella, liki viiden tuhannen asukkaan paikkakunnalla todella harvinaista.

Olen kotiutunut hienosti PeeÄssään ja työryhmääni. Pakolliset toimistohommat kuuluvat työhöni, mutta en halua hautautua työpöytäni ääreen. Työssäni ehdottomasti parasta on tehdä muiden työryhmäni jäsenten kanssa rinnakkain töitä myymälässä, ihmisten keskellä.”

 

”Olin vajaa parikymppinen oivaltaessani, millä alalla haluan tehdä työurani. Kirjoitettuani ylioppilaaksi pidin välivuoden tehden töitä Kiuruveden ABC:llä. Tuolloin 20 vuotta sitten taisin olla PeeÄssän ensimmäisiä ristiintyöskentelijöitä, sillä tein vuoroja myös paikallisessa S-marketissa.

ABC:n ravintola oli se, josta todella innostuin. Minulla ei ollut aiemmin minkäänlaisia haaveita ravintola-alasta, mutta hurahdin ihan täysin. Niinpä lähdin Kuopioon opiskelemaan restonomiksi ja sain myöhemmin keittiömestarin paperit. En tosin ole tehnyt päivääkään keittiömestarin hommia, koska vuodet ovat vieneet alalla toiseen suuntaan.

 

PeeÄssään palasin vuonna 2005 harjoittelun merkeissä ja 2009 tulin sitten ihan kokopäivätyöhön. Tein töitä kokkina, kahvilatyöntekijänä, pikaruokatyöntekijänä, vuoropäällikkönä, apulaisravintolapäällikkönä ja ravintolapäällikkönä, paikkoina Kuopiossa Amarillo ja Sokoksen ravintolamaailma sekä Varkaudessa Rosso. Ensimmäinen esihenkilötehtäväni oli Hesburgerin vuoropäällikkyys, joka olikin yksi opettavaisimmista ajoista ja kehitti minua hurjasti.

Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialalla ryhmäpäällikkönä. Vastuualueeseeni kuuluvat Prismojen sekä Ykkösrastin ravintolamaailmat, Sokoksen Food & Joy sekä Varkauden Rosso. Näissä kuudessa toimipaikassa on yhteensä 16 ravintolaa, joten tekemistä riittää.

 

PeeÄssässä olen saanut sopivin väliajoin lisää vastuuta, uusia haasteita ja valtuuksia tehdä asioita. Nautin työn vaihtelevuudesta ja siitä, että saan käyttää vahvuuksiani asiakaskokemuksen asiantuntijana. Kuulostaa kliseeltä, mutta jokainen päivä on todellakin erilainen.

Sosiaalisena ja puheliaana luonteena rakastan tehdä töitä ihmisten kanssa. Kuten johtamislupauksessani todetaan, intohimoni on yhdessä onnistuminen. Meillä on hyvä meininki: työilmapiiri on avoin, reilu, kaikkia kunnioittava ja hyvin ihmislähtöinen. Menemme eteenpäin toinen toistamme tukien. Sydämessä läikähtää joka kerta, kun näen päälliköiden ja työryhmien kasvavan ja kehittyvän, innostuvan ja onnistuvan. Myös asiakkaiden positiiviset palautteet kannustavat ja motivoivat, sillä ne kertovat, että teemme asioita oikein.

 

Olen onnekas, että saan tehdä työtä, jossa sydämeni on täysillä mukana. Olen utelias, joten katson urapolullanikin avoimin mielin seuraavan mutkan taakse alalla, joka on jatkuvan muutoksen tiellä.”

 

”Syksy on uusien asioiden ja aloitusten aikaa. Omalla kohdallani syyskuu tuo tänä vuonna mukanaan kutkuttavan mielenkiintoisten muutoksen. Työpaikkani on edelleen Kuopion Prisma, mutta talon sisällä työtehtäväni uudistuvat, kun aloitan Suomen suurimpiin kuuluvan Prisman päivittäistavaraosaston toisena apulaismyyntipäällikkönä. Tehtäväjako kollegani Petran kanssa on vielä tässä vaiheessa osin avoin, mutta tulen jatkossa vastaamaan osastollamme ainakin uusien työntekijöiden perehdytyksestä sekä oppilaitosyhteistyöstä, johon sisältyy monimuotoisia tutustumis- ja työharjoittelujaksoja sekä oppisopimuskoulutuksia.

 

Parin viikon kuluttua tulee 13 vuotta siitä, kun työsuhteeni PeeÄssään alkoi. Muutettuani Kuopioon poikkesin Prismaan liittymään asiakasomistajaksi. Siinä samalla tuli puheeksi, että etsin töitä, jolloin minua kannustettiin menemään palvelupäällikkö Kirsin juttusille. Niinhän siinä kävi, että sovittiin saman tien työhaastattelusta ja pian olinkin jo kassalla työvuorossa.

Parin kassavuoden jälkeen siirryin Prisman neuvontaan ja sieltä edelleen päivittäistavaraosastolle, jossa myyntipäällikkö Miia suurin piirtein kädestä pitäen talutti minut Ruokatorille. Sosiaalisena ja hymyileväisenä luonteena asiakaspalvelu oli minulle tuttua ja helppoakin, mutta kaiken ruokatiedon jouduin opettelemaan alusta pitäen.

Minulle avautui ihan uusi maailma ja syttyi valtava innostus ruokaan ja erilaisiin ruokakulttuureihin. Imin tietoa joka paikasta, pääsin esimerkiksi suorittamaan S-ryhmän ruokamestari- ja kalamestaritutkinnot ja opin asiakkailtammekin valtavan paljon. Vihkiydyin asialle niin, että pääsin kolmisen vuotta sitten myyjän työn ohella Kuopion, Varkauden ja Iisalmen Prismojen sekä Siilinjärven ja Kuopion keskustan S-marketien yhteiseksi Ruokatori-valmentajaksikin.

 

PeeÄssässä olen saanut sopivin väliajoin uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja lisää vastuuta. Tuntuu älyttömän hienolta, että työnantaja mahdollistaa omanlaisen ja vaihtelevan urapolun, jossa voi liikkua moneen suuntaan, kehittyä ja kasvaa. Apulaismyyntipäällikön tehtävä on minulle juuri nyt oikea liike.

 

Haaveilen, että seuraava steppi urallani on pääseminen lähijohtamisen perusvalmennukseen, mutta katson avoimin mielin, mitä uutta opittavaa tulevaisuus tuo tullessaan. Joka tapauksessa uskon pysyväni PeeÄssässä töissä myös tulevina vuosina.”

Anni on nauttinut työstään Ruokatorilla, mutta nyt on aika tarttua uuteen tehtävään päivittäistavaraosaston apulaismyyntipäällikkönä.

”Aloitan uudessa työssäni PeeÄssän toimitusjohtajana huhtikuun alussa. Siirryn tähän tehtävään Turun Osuuskaupan marketkaupan toimialajohtajan paikalta, jossa vastuualueellani on ollut 1 700 työntekijää. Sitä ennen työskentelin Osuuskauppa Keskimaassa Suomen ensimmäisen Prisman johtajana. Keskimaassa vastuullani oli osan aikaa myös Kodin Terra sekä market- ja tavaratalokaupan tukitoiminnot.

Kymmenen vuoden jälkeen palaan opiskelukaupunkiini Kuopioon ja kotipesääni PeeÄssään. S-ryhmä-urani alkoi näet 2000-luvun puolivälissä Siilinjärven S-marketista, jossa tein töitä opiskelun ohessa. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuttuani tulin valituksi S-ryhmän kaupalliseen kenttäkoulutukseen. Seuraavina vuosina työskentelin PeeÄssässä Prisma-johtajana, S-market- ja Sale-ryhmäpäällikkönä sekä Sokos-tavaratalon johtajana, jolloin vastuullani olivat myös S-market Kuopio, Emotionit, Parturi-kampaamo Rasti ja PeeÄssän mainososasto. Työnkuvaani kuului lisäksi erilaisia asiantuntija- ja projektitehtäviä, muun muassa ruoan verkkokaupan, asiakasomistajuuden ja vastuullisuusasioiden parissa.

Olen aina keskittynyt sataprosenttisesti vastuullani olevaan tehtävään, haikailematta mitään muuta. Työ on tekijäänsä kuljettanut. Paluu Kuopioon ja PeeÄssään tuntuu kuitenkin erityisen hyvältä. Olen muualla viettäminäni vuosinakin seurannut PeeÄssää suurella kiinnostuksella, sillä sisälläni sykkii Savon keltamusta sydän.

Työssäni haluan korostaa yhdessä tekemistä ja onnistumista. Peeässäläiset ovat erittäin ammattitaitoisia palvelualan osaajia, joiden kanssa on ilo lähteä kehittämään toimintaa eteenpäin. Minun tehtäväni on luoda yhdessä joukkueen kanssa meille innostava päämäärä, jota kohti mennään sydämet roihuten. PeeÄssä on jatkossakin vahvassa roolissa myös koko Pohjois-Savon elinvoiman ylläpitämisessä ja edistämisessä. Me haluamme nostaa pohjoissavolaisen palvelukulttuurin maakuntamme todelliseksi kilpailueduksi.”

”Kaupat ovat kiehtoneet minua aina. Ollessani pikkupoika isääni huvitti valtava kiinnostukseni kaikkia kauppaliikkeitä kohtaan. Hän sanoi, ettei minua kannata ottaa mukaan ostoksille, koska innokkuuteni vuoksi kauppakierros venähtää turhan pitkäksi.

Ensimmäisen kosketukseni kauppaan työpaikkana sain, kun pääsin 15-vuotiaana Porin Anttilaan töihin. Valmistuttuani kauppaoppilaitoksesta sain työkokemusta myös K-Supermarketista sekä Spar-kaupasta, ennen kuin ketju siirtyi S-ryhmän omistukseen.

2000-luvun puolivälissä minusta tuli s-ryhmäläinen, kun pääsin uutena työntekijänä mukaan avaamaan S-market Paratiisinmäkeä. Keväällä 2010 siirryin Prisma Länsi-Poriin, jonka Satakunnan Osuuskauppa avasi entisen Euromarketin paikalle. Samana vuonna valmistuin S-ryhmän esimiesvalmennuksesta, jonka jälkeen ensimmäinen esimiestehtäväni oli Sale-myymälässä Porin Sampolan kaupunginosassa.

PeeÄssään päädyin tavattuani Kuopion seudulla asuneen nykyisen puolisoni. Pääsin luotsaamaan Sale Linnanpeltoa, sekä muutaman kuukauden ajan yhtä aikaa myös Sale Säyneistä. Seuraava päällikköpaikkani oli Riistaveden Salessa, josta siirryin edelleen Nilsiän S-marketiin. Seuraavaksi minulle tarjoutui mahdollisuus päästä vetämään yhtä Suomen suurimmista S-marketeista siirtyessäni S-market Ykkösrastille Kuopioon. Kuluneet kuusi vuotta ovat olleet kasvun ja kehittämisen aikaa, mistä kertoo muun muassa työntekijöiden määrä. Aloittaessani työryhmässäni oli 38 jäsentä, kun nyt vastaava luku on 55.

Nautin asiakaspalvelutyöstäni ihmisten parissa todella paljon. Työ tarjoaa sopivasti haasteita, uusia asioita ja vaihtelevaa tekemistä. Viime kuukausina olemme yhdessä työryhmäni kanssa onnistuneet esimerkiksi viemään myymälämme kokonaisvaltaisen uudistuksen läpi suunnitellusti, asiakkaita samalla palvellen. Työssäni minua motivoivat myös onnistumiset erilaisissa kehittämisasioissa, toimintamme laatua ja tehokkuutta arvioivissa mittareissa sekä kyselyissä, joilla selvitetään asiakas- ja työtyytyväisyyttä.

Olen ajanut itseni syvälle sisään osuuskauppaan, enkä enää osaa kuvitella itseäni muualle töihin. Arvostan todella paljon sitä, että saan tehdä töitä asiakkaidensa omistamassa yrityksessä.”

”Viimeiset neljä vuotta ennen paluumuuttoani lapsuuden kotikaupunkiini Kuopioon työskentelin koulutusvientiprojektissa Qatarissa opettajana ja team leaderina. Kun paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi, katselin työpaikkailmoituksia avoimin mielin. S-Trainee-valmennusohjelma kiinnitti huomioni, sillä ajatus kaupallisen alan tehtävistä oli kytenyt mielessä jonkin aikaa.

Ensikosketukseni kaupan maailmaan sain Kuopion Prismassa 15-vuotiaana. Viime syksynä, lähes 20 vuotta myöhemmin, aloitin PeeÄssän traineepolun S-Market Vuorelassa. Lokakuuksi siirryin Kuopion Prismaan ja marraskuussa avautui mahdollisuus siirtyä ensimmäiseen esihenkilötehtävään, kun Sale Niiralaan tarvittiin vt. päällikköä muutamaksi kuukaudeksi. Maaliskuussa työkiertoni jatkui Sokokselle ja kevään mittaan luvassa on piipahdus matkailu- ja ravintolakaupan puolelle tutustumista sen puolen keskeisiin liiketoimintoihin.

Kaikkien osuuskauppojen traineet kokoontuvat kerran kuukaudessa kolmipäiväiselle koulutusjaksolle.  Tapaamisissa käsitellään S-ryhmän yhteisiä asioita kuten strategiaa, vastuullisuutta ja arvoketjuja. Valmennukseen kuuluu oleellisesti myös johtamiskoulutus ja perehtyminen S-ryhmän omiin johtamisen työkaluihin. Koulutusjaksojen välillä työkierto vie meidät tutustumaan kattavasti eri liiketoimintoihin. On tärkeää tietää, millaista työn arki on jokaisella portaalla, jotta sitä osaa tulevaisuudessa johtaa hyvin ja ymmärtää, mitä kussakin vuorossa työskentelevältä voi vaatia.

Hyvä johtaja mahdollistaa omalla työllään muiden onnistumisen. Vastuunjako, yhteistyö ja vuorovaikutustaidot ovat avaimia onnistuneeseen johtamiseen. Pitää osata kuunnella ja kuulla, toisaalta antaa palautetta ja tehdä päätöksiä nopeasti. Mitä ylemmälle tasolle johtamisen portailla noustaan, sitä paremmin on kyettävä hahmottamaan kokonaisuus ja asioiden syy-seuraussuhteet.

Tulevaisuudessa toivon pääseväni hyödyntämään monipuolista osaamistani mahdollisimman hyvin. Joka tapauksessa haluan tehdä töitä ihmisten parissa.

PeeÄssä työnantajana tuntuu luontevalta. Kolmossija Suomen innostavimmat työpaikat -kisassa kertoo paljon PeeÄssästä työnantajana.”

”Työurani S-ryhmässä alkoi Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta ja Kiteen S-marketista. Olin alkuun kesäharjoittelijana, jolloin ensimmäinen työtehtäväni oli pitää pullohuone siistinä ja maito- ja lihahylly täytenä. Kesäpestin jälkeen olin samassa paikassa myyjänä lukiovuosina opiskelun ohessa sekä armeijan jälkeen.

Kuopioon muutin opiskelemaan tradenomiksi, hain töitä PeeÄssästä ja pääsin Kuopion keskustan S-marketiin. Tein myyjän töitä opiskelun ohessa, pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Opiskeluun kuuluvan harjoittelun kävin suorittamassa PeeÄssän konttorilla, jossa työskentelin valmistuttuani taloushallinnon töissä. Kentälle asiakkaiden pariin palasin vuonna 2015, kun minut valittiin apulaismarketpäälliköksi keskustan S-marketiin.

Vuonna 2017 hain ja pääsin esimiesvalmennukseen, jonka aikana sain muun muassa tehdä Tervossa Sale-päällikön sijaisuuden. Sen jälkeen tie vei päälliköksi Linnanpellon Saleen ja Varpaisjärven S-marketiin. Viime kesästä lähtien olen ollut marketpäällikkönä Pielaveden S-marketissa. Kaikista eri tehtävistä olen saanut arvokasta kokemusta ja kartuttanut osaamistani, jota olen tarvinnut urallani.

Haaveilin jo lukioaikana Kiteellä marketpäällikön tehtävästä. Nyt tuo haave on PeeÄssässä toteutunut.  Kaupan esimiestehtävät ja nykyaikainen kaupankäynti on juuri sitä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessakin. Nautin todella paljon työstäni, jossa voin aina kehittyä paremmaksi. On myös täysin selvää, että haluan tehdä töitä PeeÄssässä, joka on vastuullinen ja vakaa työnantaja, tarjoten hyvät etenemismahdollisuudet ja urakehityksen niille, jotka sitä todella haluavat.

Kaupan työ on tiimityötä. Pielaveden S-marketin työryhmämme saavutti viime vuoden osalta ykköstilan S-ryhmän valtakunnallisessa kehittämisohjelmassa, joka kantaa nimeä Laadun kolmiloikka. 440 S-marketin joukosta nousimme kärkeen erilaisten asiakastyytyväisyyttä, saatavuutta ja laatua arvioivien mittareiden yhteistuloksissa. Olen vilpittömän ylpeä omasta S-marketistamme ja kaupan alan todellisista ammattilaista koostuvasta työporukastani.”

Osuuskauppa PeeÄssä tarjoaa tulevana kesänä työpaikan lähes 700 kesätyöntekijälle. Työtehtäviä on tarjolla kaupan- ja ravintola-alan lisäksi myös hotelleissa esimerkiksi Tahkolla.
PeeÄssä palkkaa vuosittain 700-1 000 nuorta kesätyöntekijää. Heistä kolmasosa on työllistynyt pidempijaksoisiin kesätöihin ja loput lyhyempiin, 2-6 viikon, harjoitteluihin.

Kesätöitä on tarjolla laajasti ympäri Pohjois-Savoa
Kesätöitä on tarjolla laajasti PeeÄssän toimialueella eri ketjuissa, kuten Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Sokoksella, Emotioneissa, Kodin Terrassa, ABC-liikennemyymälöissä, Sokos Hotelleissa, ravintoloissa ja parturi-kampaamoissa. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan eri tehtävään ja useampiin toimipaikkoihin.

Perehdytykseen panostetaan
Edellisien vuosien tapaan, PeeÄssä on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa. Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Monelle nuorelle kesätyö omassa osuuskaupassa on ensimmäinen kosketus työelämään. Haluamme, että nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Työtehtävien mielekkyys, työpaikan ilmapiiri ja työkaverit vaikuttavatkin merkittävästi kesätyökokemukseen. Vastuullisuus ja eettisyys kiinnostaa nuoria ja luo merkityksellisyyttä työhön. Kesätyö vahvistaa itseluottamusta ja useimmat kokevat kehittyvänsä myös ammatillisesti työssä. Osuustoiminnallisena yrityksenä nuorten työllistäminen on meille arvojemme mukaista ja koko Pohjois-Savon kehitystä tukevaa toimintaa, PeeÄssän henkilöstöjohtaja Suvi Honkanen kertoo.

PeeÄssän kesätyöntekijät saavat käyttöönsä myös kattavat S-ryhmän henkilöstöedut.

Kesätyöhakemuksia voi jättää sähköisen hakukanavan kautta, www.peeassa.fi/tyopaikat
Hakuaika päättyy yli 18-vuotiaiden osalta 28.2.2022. Valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä. Alle 18-vuotiaita osalta Kesä-Ässä -haku on käynnissä 31.3.2022 asti.