”Tulin PeeÄssään kesällä 2022 aloittaessani Juankosken S-marketin marketpäällikkönä. Peeässäläisyyttäni edelsi toistakymmentä vuotta Osuuskauppa Maakunnassa Kainuussa, jossa aloitin myyjänä Kajaanin Prismassa vuonna 2011. Kokemuksen kartuttua siirryin tuoteryhmävastaavaksi, ja muutama vuosi myöhemmin minut laitettiin puoliväkisin S-ryhmän päällikkövalmennukseen.

Ensimmäinen esihenkilötehtäväni oli apulaismarketpäällikkönä S-market Paltamossa, josta siirryin suurempaan yksikköön S-market Suomussalmelle marketpäälliköksi. Se oli hyvin opettavainen ja antoisa reissu, monellakin tavalla.  Saimme kirittyä myynnin 10 prosentin kasvuun, ja asiakas- ja työtyytyväisyys kohentuivat niin, että meille napsahti Suomussalmelle yhdellä kertaa sekä vuoden työryhmän että vuoden esimiehen tittelit.

Viihdyin Kainuussa hyvin, mutta puolisoni kaipasi takaisin Kuopioon, josta olemme molemmat kotoisin. Minullakaan ei ollut mitään paluumuuttoa vastaan, joten laitoin PeeÄssälle työpaikkahakemuksen vetämään vuosi sitten keväällä. Pian rupesimmekin pakkaamaan muuttolaatikoita, kun tulin valituksi S-market Juankosken päälliköksi.

Uudessa paikassa pääsin saman tien toteuttamaan kattavaa myymäläuudistusta, jonka saimme valmiiksi kuukausia kestäneen uurastuksen jälkeen myymälätilojen osalta helmikuun alussa. Muutoksen myötä palvelemme nyt Juankoskella asiakasomistajiamme käytännössä ihan uudella kaupalla. Juankoskelaiset ovat olleet uudistukseemme todella tyytyväisiä, ja myös työryhmässämme on iloittu päivittäin tilojen toimivuudesta ja arjen sujuvuuden parantumisesta.

Olen todella ylpeä luotsaamastani joukosta, joka jaksoi pitkän remontin aikana huolehtia asiakaspalvelusta ja pitää kaupan kunnossa, vaikka myllerrys oli välillä melkoinen. Nyt puitteet ovat kunnossa, mutta jatkamme edelleen kauppamme kehittämistä, jotta se tarjoaa asiakkaillemme aina parasta palvelua. Työryhmässämme on tavattoman paljon ammattitaitoa. Me myös ymmärrämme, kuinka suuri merkitys meillä on paikallisille ihmisille: olemme Juankosken ainoa ruokakauppa, mikä on tämän kokoisella, liki viiden tuhannen asukkaan paikkakunnalla todella harvinaista.

Olen kotiutunut hienosti PeeÄssään ja työryhmääni. Pakolliset toimistohommat kuuluvat työhöni, mutta en halua hautautua työpöytäni ääreen. Työssäni ehdottomasti parasta on tehdä muiden työryhmäni jäsenten kanssa rinnakkain töitä myymälässä, ihmisten keskellä.”

 

”Olin vajaa parikymppinen oivaltaessani, millä alalla haluan tehdä työurani. Kirjoitettuani ylioppilaaksi pidin välivuoden tehden töitä Kiuruveden ABC:llä. Tuolloin 20 vuotta sitten taisin olla PeeÄssän ensimmäisiä ristiintyöskentelijöitä, sillä tein vuoroja myös paikallisessa S-marketissa.

ABC:n ravintola oli se, josta todella innostuin. Minulla ei ollut aiemmin minkäänlaisia haaveita ravintola-alasta, mutta hurahdin ihan täysin. Niinpä lähdin Kuopioon opiskelemaan restonomiksi ja sain myöhemmin keittiömestarin paperit. En tosin ole tehnyt päivääkään keittiömestarin hommia, koska vuodet ovat vieneet alalla toiseen suuntaan.

 

PeeÄssään palasin vuonna 2005 harjoittelun merkeissä ja 2009 tulin sitten ihan kokopäivätyöhön. Tein töitä kokkina, kahvilatyöntekijänä, pikaruokatyöntekijänä, vuoropäällikkönä, apulaisravintolapäällikkönä ja ravintolapäällikkönä, paikkoina Kuopiossa Amarillo ja Sokoksen ravintolamaailma sekä Varkaudessa Rosso. Ensimmäinen esihenkilötehtäväni oli Hesburgerin vuoropäällikkyys, joka olikin yksi opettavaisimmista ajoista ja kehitti minua hurjasti.

Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialalla ryhmäpäällikkönä. Vastuualueeseeni kuuluvat Prismojen sekä Ykkösrastin ravintolamaailmat, Sokoksen Food & Joy sekä Varkauden Rosso. Näissä kuudessa toimipaikassa on yhteensä 16 ravintolaa, joten tekemistä riittää.

 

PeeÄssässä olen saanut sopivin väliajoin lisää vastuuta, uusia haasteita ja valtuuksia tehdä asioita. Nautin työn vaihtelevuudesta ja siitä, että saan käyttää vahvuuksiani asiakaskokemuksen asiantuntijana. Kuulostaa kliseeltä, mutta jokainen päivä on todellakin erilainen.

Sosiaalisena ja puheliaana luonteena rakastan tehdä töitä ihmisten kanssa. Kuten johtamislupauksessani todetaan, intohimoni on yhdessä onnistuminen. Meillä on hyvä meininki: työilmapiiri on avoin, reilu, kaikkia kunnioittava ja hyvin ihmislähtöinen. Menemme eteenpäin toinen toistamme tukien. Sydämessä läikähtää joka kerta, kun näen päälliköiden ja työryhmien kasvavan ja kehittyvän, innostuvan ja onnistuvan. Myös asiakkaiden positiiviset palautteet kannustavat ja motivoivat, sillä ne kertovat, että teemme asioita oikein.

 

Olen onnekas, että saan tehdä työtä, jossa sydämeni on täysillä mukana. Olen utelias, joten katson urapolullanikin avoimin mielin seuraavan mutkan taakse alalla, joka on jatkuvan muutoksen tiellä.”

 

”Syksy on uusien asioiden ja aloitusten aikaa. Omalla kohdallani syyskuu tuo tänä vuonna mukanaan kutkuttavan mielenkiintoisten muutoksen. Työpaikkani on edelleen Kuopion Prisma, mutta talon sisällä työtehtäväni uudistuvat, kun aloitan Suomen suurimpiin kuuluvan Prisman päivittäistavaraosaston toisena apulaismyyntipäällikkönä. Tehtäväjako kollegani Petran kanssa on vielä tässä vaiheessa osin avoin, mutta tulen jatkossa vastaamaan osastollamme ainakin uusien työntekijöiden perehdytyksestä sekä oppilaitosyhteistyöstä, johon sisältyy monimuotoisia tutustumis- ja työharjoittelujaksoja sekä oppisopimuskoulutuksia.

 

Parin viikon kuluttua tulee 13 vuotta siitä, kun työsuhteeni PeeÄssään alkoi. Muutettuani Kuopioon poikkesin Prismaan liittymään asiakasomistajaksi. Siinä samalla tuli puheeksi, että etsin töitä, jolloin minua kannustettiin menemään palvelupäällikkö Kirsin juttusille. Niinhän siinä kävi, että sovittiin saman tien työhaastattelusta ja pian olinkin jo kassalla työvuorossa.

Parin kassavuoden jälkeen siirryin Prisman neuvontaan ja sieltä edelleen päivittäistavaraosastolle, jossa myyntipäällikkö Miia suurin piirtein kädestä pitäen talutti minut Ruokatorille. Sosiaalisena ja hymyileväisenä luonteena asiakaspalvelu oli minulle tuttua ja helppoakin, mutta kaiken ruokatiedon jouduin opettelemaan alusta pitäen.

Minulle avautui ihan uusi maailma ja syttyi valtava innostus ruokaan ja erilaisiin ruokakulttuureihin. Imin tietoa joka paikasta, pääsin esimerkiksi suorittamaan S-ryhmän ruokamestari- ja kalamestaritutkinnot ja opin asiakkailtammekin valtavan paljon. Vihkiydyin asialle niin, että pääsin kolmisen vuotta sitten myyjän työn ohella Kuopion, Varkauden ja Iisalmen Prismojen sekä Siilinjärven ja Kuopion keskustan S-marketien yhteiseksi Ruokatori-valmentajaksikin.

 

PeeÄssässä olen saanut sopivin väliajoin uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja lisää vastuuta. Tuntuu älyttömän hienolta, että työnantaja mahdollistaa omanlaisen ja vaihtelevan urapolun, jossa voi liikkua moneen suuntaan, kehittyä ja kasvaa. Apulaismyyntipäällikön tehtävä on minulle juuri nyt oikea liike.

 

Haaveilen, että seuraava steppi urallani on pääseminen lähijohtamisen perusvalmennukseen, mutta katson avoimin mielin, mitä uutta opittavaa tulevaisuus tuo tullessaan. Joka tapauksessa uskon pysyväni PeeÄssässä töissä myös tulevina vuosina.”

Anni on nauttinut työstään Ruokatorilla, mutta nyt on aika tarttua uuteen tehtävään päivittäistavaraosaston apulaismyyntipäällikkönä.

”Aloitan uudessa työssäni PeeÄssän toimitusjohtajana huhtikuun alussa. Siirryn tähän tehtävään Turun Osuuskaupan marketkaupan toimialajohtajan paikalta, jossa vastuualueellani on ollut 1 700 työntekijää. Sitä ennen työskentelin Osuuskauppa Keskimaassa Suomen ensimmäisen Prisman johtajana. Keskimaassa vastuullani oli osan aikaa myös Kodin Terra sekä market- ja tavaratalokaupan tukitoiminnot.

Kymmenen vuoden jälkeen palaan opiskelukaupunkiini Kuopioon ja kotipesääni PeeÄssään. S-ryhmä-urani alkoi näet 2000-luvun puolivälissä Siilinjärven S-marketista, jossa tein töitä opiskelun ohessa. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuttuani tulin valituksi S-ryhmän kaupalliseen kenttäkoulutukseen. Seuraavina vuosina työskentelin PeeÄssässä Prisma-johtajana, S-market- ja Sale-ryhmäpäällikkönä sekä Sokos-tavaratalon johtajana, jolloin vastuullani olivat myös S-market Kuopio, Emotionit, Parturi-kampaamo Rasti ja PeeÄssän mainososasto. Työnkuvaani kuului lisäksi erilaisia asiantuntija- ja projektitehtäviä, muun muassa ruoan verkkokaupan, asiakasomistajuuden ja vastuullisuusasioiden parissa.

Olen aina keskittynyt sataprosenttisesti vastuullani olevaan tehtävään, haikailematta mitään muuta. Työ on tekijäänsä kuljettanut. Paluu Kuopioon ja PeeÄssään tuntuu kuitenkin erityisen hyvältä. Olen muualla viettäminäni vuosinakin seurannut PeeÄssää suurella kiinnostuksella, sillä sisälläni sykkii Savon keltamusta sydän.

Työssäni haluan korostaa yhdessä tekemistä ja onnistumista. Peeässäläiset ovat erittäin ammattitaitoisia palvelualan osaajia, joiden kanssa on ilo lähteä kehittämään toimintaa eteenpäin. Minun tehtäväni on luoda yhdessä joukkueen kanssa meille innostava päämäärä, jota kohti mennään sydämet roihuten. PeeÄssä on jatkossakin vahvassa roolissa myös koko Pohjois-Savon elinvoiman ylläpitämisessä ja edistämisessä. Me haluamme nostaa pohjoissavolaisen palvelukulttuurin maakuntamme todelliseksi kilpailueduksi.”

”Kaupat ovat kiehtoneet minua aina. Ollessani pikkupoika isääni huvitti valtava kiinnostukseni kaikkia kauppaliikkeitä kohtaan. Hän sanoi, ettei minua kannata ottaa mukaan ostoksille, koska innokkuuteni vuoksi kauppakierros venähtää turhan pitkäksi.

Ensimmäisen kosketukseni kauppaan työpaikkana sain, kun pääsin 15-vuotiaana Porin Anttilaan töihin. Valmistuttuani kauppaoppilaitoksesta sain työkokemusta myös K-Supermarketista sekä Spar-kaupasta, ennen kuin ketju siirtyi S-ryhmän omistukseen.

2000-luvun puolivälissä minusta tuli s-ryhmäläinen, kun pääsin uutena työntekijänä mukaan avaamaan S-market Paratiisinmäkeä. Keväällä 2010 siirryin Prisma Länsi-Poriin, jonka Satakunnan Osuuskauppa avasi entisen Euromarketin paikalle. Samana vuonna valmistuin S-ryhmän esimiesvalmennuksesta, jonka jälkeen ensimmäinen esimiestehtäväni oli Sale-myymälässä Porin Sampolan kaupunginosassa.

PeeÄssään päädyin tavattuani Kuopion seudulla asuneen nykyisen puolisoni. Pääsin luotsaamaan Sale Linnanpeltoa, sekä muutaman kuukauden ajan yhtä aikaa myös Sale Säyneistä. Seuraava päällikköpaikkani oli Riistaveden Salessa, josta siirryin edelleen Nilsiän S-marketiin. Seuraavaksi minulle tarjoutui mahdollisuus päästä vetämään yhtä Suomen suurimmista S-marketeista siirtyessäni S-market Ykkösrastille Kuopioon. Kuluneet kuusi vuotta ovat olleet kasvun ja kehittämisen aikaa, mistä kertoo muun muassa työntekijöiden määrä. Aloittaessani työryhmässäni oli 38 jäsentä, kun nyt vastaava luku on 55.

Nautin asiakaspalvelutyöstäni ihmisten parissa todella paljon. Työ tarjoaa sopivasti haasteita, uusia asioita ja vaihtelevaa tekemistä. Viime kuukausina olemme yhdessä työryhmäni kanssa onnistuneet esimerkiksi viemään myymälämme kokonaisvaltaisen uudistuksen läpi suunnitellusti, asiakkaita samalla palvellen. Työssäni minua motivoivat myös onnistumiset erilaisissa kehittämisasioissa, toimintamme laatua ja tehokkuutta arvioivissa mittareissa sekä kyselyissä, joilla selvitetään asiakas- ja työtyytyväisyyttä.

Olen ajanut itseni syvälle sisään osuuskauppaan, enkä enää osaa kuvitella itseäni muualle töihin. Arvostan todella paljon sitä, että saan tehdä töitä asiakkaidensa omistamassa yrityksessä.”

”Viimeiset neljä vuotta ennen paluumuuttoani lapsuuden kotikaupunkiini Kuopioon työskentelin koulutusvientiprojektissa Qatarissa opettajana ja team leaderina. Kun paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi, katselin työpaikkailmoituksia avoimin mielin. S-Trainee-valmennusohjelma kiinnitti huomioni, sillä ajatus kaupallisen alan tehtävistä oli kytenyt mielessä jonkin aikaa.

Ensikosketukseni kaupan maailmaan sain Kuopion Prismassa 15-vuotiaana. Viime syksynä, lähes 20 vuotta myöhemmin, aloitin PeeÄssän traineepolun S-Market Vuorelassa. Lokakuuksi siirryin Kuopion Prismaan ja marraskuussa avautui mahdollisuus siirtyä ensimmäiseen esihenkilötehtävään, kun Sale Niiralaan tarvittiin vt. päällikköä muutamaksi kuukaudeksi. Maaliskuussa työkiertoni jatkui Sokokselle ja kevään mittaan luvassa on piipahdus matkailu- ja ravintolakaupan puolelle tutustumista sen puolen keskeisiin liiketoimintoihin.

Kaikkien osuuskauppojen traineet kokoontuvat kerran kuukaudessa kolmipäiväiselle koulutusjaksolle.  Tapaamisissa käsitellään S-ryhmän yhteisiä asioita kuten strategiaa, vastuullisuutta ja arvoketjuja. Valmennukseen kuuluu oleellisesti myös johtamiskoulutus ja perehtyminen S-ryhmän omiin johtamisen työkaluihin. Koulutusjaksojen välillä työkierto vie meidät tutustumaan kattavasti eri liiketoimintoihin. On tärkeää tietää, millaista työn arki on jokaisella portaalla, jotta sitä osaa tulevaisuudessa johtaa hyvin ja ymmärtää, mitä kussakin vuorossa työskentelevältä voi vaatia.

Hyvä johtaja mahdollistaa omalla työllään muiden onnistumisen. Vastuunjako, yhteistyö ja vuorovaikutustaidot ovat avaimia onnistuneeseen johtamiseen. Pitää osata kuunnella ja kuulla, toisaalta antaa palautetta ja tehdä päätöksiä nopeasti. Mitä ylemmälle tasolle johtamisen portailla noustaan, sitä paremmin on kyettävä hahmottamaan kokonaisuus ja asioiden syy-seuraussuhteet.

Tulevaisuudessa toivon pääseväni hyödyntämään monipuolista osaamistani mahdollisimman hyvin. Joka tapauksessa haluan tehdä töitä ihmisten parissa.

PeeÄssä työnantajana tuntuu luontevalta. Kolmossija Suomen innostavimmat työpaikat -kisassa kertoo paljon PeeÄssästä työnantajana.”

”Työurani S-ryhmässä alkoi Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta ja Kiteen S-marketista. Olin alkuun kesäharjoittelijana, jolloin ensimmäinen työtehtäväni oli pitää pullohuone siistinä ja maito- ja lihahylly täytenä. Kesäpestin jälkeen olin samassa paikassa myyjänä lukiovuosina opiskelun ohessa sekä armeijan jälkeen.

Kuopioon muutin opiskelemaan tradenomiksi, hain töitä PeeÄssästä ja pääsin Kuopion keskustan S-marketiin. Tein myyjän töitä opiskelun ohessa, pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Opiskeluun kuuluvan harjoittelun kävin suorittamassa PeeÄssän konttorilla, jossa työskentelin valmistuttuani taloushallinnon töissä. Kentälle asiakkaiden pariin palasin vuonna 2015, kun minut valittiin apulaismarketpäälliköksi keskustan S-marketiin.

Vuonna 2017 hain ja pääsin esimiesvalmennukseen, jonka aikana sain muun muassa tehdä Tervossa Sale-päällikön sijaisuuden. Sen jälkeen tie vei päälliköksi Linnanpellon Saleen ja Varpaisjärven S-marketiin. Viime kesästä lähtien olen ollut marketpäällikkönä Pielaveden S-marketissa. Kaikista eri tehtävistä olen saanut arvokasta kokemusta ja kartuttanut osaamistani, jota olen tarvinnut urallani.

Haaveilin jo lukioaikana Kiteellä marketpäällikön tehtävästä. Nyt tuo haave on PeeÄssässä toteutunut.  Kaupan esimiestehtävät ja nykyaikainen kaupankäynti on juuri sitä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessakin. Nautin todella paljon työstäni, jossa voin aina kehittyä paremmaksi. On myös täysin selvää, että haluan tehdä töitä PeeÄssässä, joka on vastuullinen ja vakaa työnantaja, tarjoten hyvät etenemismahdollisuudet ja urakehityksen niille, jotka sitä todella haluavat.

Kaupan työ on tiimityötä. Pielaveden S-marketin työryhmämme saavutti viime vuoden osalta ykköstilan S-ryhmän valtakunnallisessa kehittämisohjelmassa, joka kantaa nimeä Laadun kolmiloikka. 440 S-marketin joukosta nousimme kärkeen erilaisten asiakastyytyväisyyttä, saatavuutta ja laatua arvioivien mittareiden yhteistuloksissa. Olen vilpittömän ylpeä omasta S-marketistamme ja kaupan alan todellisista ammattilaista koostuvasta työporukastani.”

Osuuskauppa PeeÄssä tarjoaa tulevana kesänä työpaikan lähes 700 kesätyöntekijälle. Työtehtäviä on tarjolla kaupan- ja ravintola-alan lisäksi myös hotelleissa esimerkiksi Tahkolla.
PeeÄssä palkkaa vuosittain 700-1 000 nuorta kesätyöntekijää. Heistä kolmasosa on työllistynyt pidempijaksoisiin kesätöihin ja loput lyhyempiin, 2-6 viikon, harjoitteluihin.

Kesätöitä on tarjolla laajasti ympäri Pohjois-Savoa
Kesätöitä on tarjolla laajasti PeeÄssän toimialueella eri ketjuissa, kuten Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Sokoksella, Emotioneissa, Kodin Terrassa, ABC-liikennemyymälöissä, Sokos Hotelleissa, ravintoloissa ja parturi-kampaamoissa. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan eri tehtävään ja useampiin toimipaikkoihin.

Perehdytykseen panostetaan
Edellisien vuosien tapaan, PeeÄssä on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa. Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Monelle nuorelle kesätyö omassa osuuskaupassa on ensimmäinen kosketus työelämään. Haluamme, että nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Työtehtävien mielekkyys, työpaikan ilmapiiri ja työkaverit vaikuttavatkin merkittävästi kesätyökokemukseen. Vastuullisuus ja eettisyys kiinnostaa nuoria ja luo merkityksellisyyttä työhön. Kesätyö vahvistaa itseluottamusta ja useimmat kokevat kehittyvänsä myös ammatillisesti työssä. Osuustoiminnallisena yrityksenä nuorten työllistäminen on meille arvojemme mukaista ja koko Pohjois-Savon kehitystä tukevaa toimintaa, PeeÄssän henkilöstöjohtaja Suvi Honkanen kertoo.

PeeÄssän kesätyöntekijät saavat käyttöönsä myös kattavat S-ryhmän henkilöstöedut.

Kesätyöhakemuksia voi jättää sähköisen hakukanavan kautta, www.peeassa.fi/tyopaikat
Hakuaika päättyy yli 18-vuotiaiden osalta 28.2.2022. Valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä. Alle 18-vuotiaita osalta Kesä-Ässä -haku on käynnissä 31.3.2022 asti.

”Tulin PeeÄssään töihin vuonna 2015. Minulle tarjottiin Original Sokos Hotel Puijonsarven vastaanotosta yövuorojen tekijän paikkaa. Olin aiemmin opiskellut restonomiksi ja työskennellyt kilpailevassa hotelliketjussa, mutta vakituinen työ houkutteli Sokos Hotelliin ja PeeÄssään. Parin vuoden jälkeen etenin vastaanoton vuoropäälliköksi ja vuoden 2019 lopulta alkaen olen toiminut hotellipäällikön vanhempainvapaan tuuraajana.

Sijaisuutta hakiessani pohdin ensin, että olenko hieman kokematon tehtävään tai tuleeko se liian aikaisin. Nämä pohdinnat oli hyvä käydä läpi, mutta nyt voin todeta, että näin ei ollut. Tietojeni mukaan valintaani vaikutti ainakin se, että voisin tuoda toiminnan kehittämiseen uudenlaisia ajatuksia ja näkökulmia.

Hotellipäällikön työssä minua kiehtoo monipuolisuus ja tietynlainen ennakoimattomuus, joka haastaa ja motivoi. Koskaan ei aamulla tiedä, mitä päivä tuo tullessaan. Hotellissa on esillä elämän koko kirjo, ja teemme aina parhaamme asiakkaidemme onnellistamisen eteen, savolaisen lupsakkaasti tietenkin. Tilanteet, tapahtumat ja ratkaistavat asiat vaihtelevat laidasta laitaan, pitäen hotellipäällikön mielen virkeänä.

Kuluneiden Puijonsarvi-vuosieni aikana olen löytänyt paikkani. Olen asettunut Kuopioon ja PeeÄssään, enkä halua lähteä minnekään. PeeÄssä on monella tavalla arvioituna todella luotettava työnantaja, joka pitää huolta henkilöstöstään ja menee koko ajan eteenpäin, kannustaen ja auttaen myös työntekijöitään kasvamaan, kehittymään ja etenemään urallaan.”

 

”Työskentelen PeeÄssän konttorilla osuuskaupan henkilöstöasioihin keskittyvässä HR-tiimissä. Keskeisin tehtäväni on vastata koko PeeÄssän rekrytoinnista ja perehdytyksestä yhteistyössä toimipaikkojen päälliköiden kanssa. Toimenkuvaani sisältyy myös paljon muuta, henkilöstön koulutuksista työsopimusten laatimiseen, palkkojen laskemiseen ja työhyvinvointiin liittyviin asioihin.

PeeÄssässä olen ollut töissä 24 vuotta. Lähes koko sen ajan olen työn ohessa vahvistanut ammattitaitoani opiskelemalla, varmistaen näin uralla etenemisen ja uusien haasteiden saamisen silloin, kun olen niitä kaivannut.

Ensimmäisinä PeeÄssä-vuosinani toimin tarjoilijana Kuopion Rossossa, kesäravintolassamme Wanhassa Satamassa sekä Amarillossa. Etenkin kesät satamassa olivat ikimuistoisia.

Aika nopeasti etenin vuoropäälliköksi, ja pääsin haastamaan itseni myös ravintolapäällikön sijaisena Amarillossa, joka oli jo tuolloin yksi Kuopion suurimmista ruokaravintoloista. Vakituinen ravintolapäällikkyyteni alkoi, kun siirryin luotsaamaan Coffee Housea. Pian vastuulleni siirtyi myös viereinen Hesburger, ja toimin samalla Sokoksen ravintolamaailman päällikön kakkosena.

PeeÄssän HR-tiimiin siirryin viitisen vuotta sitten Amarillon ravintolapäällikön tehtävästä. Kaipasin jotain uutta pitkän ravintolauran jälkeen. Alan vaihtoon minua houkuttivat myös perhe-elämän kannalta mukavammat työajat.

Olen erittäin tyytyväinen nykyiseen työhöni, joka on mielenkiintoista ja palkitsevaa. PeeÄssä on ollut minulle tavattoman hyvä työnantaja, joka on aina tarjonnut mahdollisuuden, kun olen uusia työtehtäviä kaivannut.”