Tahkon matkailukeskuksessa sijaitsevan Break Sokos Hotel Tahkon uudistustöiden  ensimmäinen vaihe on valmis.  Päärakennuksen hotellihuoneet sekä kokous-, juhla- ja tapahtumatilat ovat saaneet uudistuksessa täysin uuden ilmeen. Ravintola Hillsiden uusi ilme valmistuu syksyn aikana, ravintola on jo avoinna asiakkaille.

 

Uudistetut huoneet ovat nyt asiakkaiden käytössä

Päärakennuksen huoneet saivat uudistuksessa tyylikkään, luonnonläheisen ja väritykseltään kauniin ilmeen. Materiaalit ja kalusteet ovat vastuullisuusajattelun mukaisesti pitkäikäisiksi tarkoitettuja. Tarjolla on Standard- ja Superior-luokan huoneita sekä kuuden hengen parvellisia huoneita. Osassa kolmannen kerroksen huoneista on oma parveke, joista avautuu hieno näkymä Tahkon rinnemaisemaan.

”Luonnonläheisyys, vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat merkittävä osa Tahkon tarinaa. Break Sokos Hotel Tahkon sisustuksessa halusimme korostaa juuri tämän alueen ainutlaatuisuutta ja sen puhdasta, raikasta luontoa. Break Sokos Hotel Tahko tarjoaa uudistuksen myötä laatua, huolettomuutta ja uudenlaista arjen luksusta vierailleen, talon kaikissa tiloissa”, kertoo sisustussuunnittelusta vastaavan Visionary Design Partners Helsingin suunnittelija Jaana Ekman.

Ravintola Hillside on avautunut

Aulakerroksen Ravintola Hillsiden uusi ilme valmistuu syksyn aikana. Ravintolasta tulee olohuonemainen kohtaamispaikka niin Tahkon kylällä liikkuville kuin hotellivieraille. Luonnonmukaiset materiaalit ja viihtyisät sohvaryhmät luovat tilaan kodikasta tunnelmaa. Isoista ikkunoista voi katsella kylän elämää, toisaalta ikkunat houkuttavat ohikulkijat sisään ravintolan viihtyisään tunnelmaan.

Lapset on huomioitu ravintolatiloihin sijoittuvalla uudella Onni Oravan leikkihuoneella. Leikkihuoneessa on lattiasta kattoon ulottuva hauska kiipeily- ja leikkiteline.

Osuuskauppa PeeÄssän operoima Break Sokos Hotel Tahko uudistuu täysin vuosien 2023–2024 aikana. Ensimmäisessä vaiheessa uudistettiin päärakennuksen kaikki tilat. Toisessa vaiheessa hotellin vanha osa puretaan ja tilalle rakennetaan uusi hotellisiipi. Vanhan osan purkutyöt alkavat lokakuussa, ja uudisrakennus valmistuu loppuvuonna 2024.

 

Lisätietoja: Anna Hämäläinen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Tahko, puh. 044 7197 965, anna.hamalainen@sok.fi

Break Sokos Hotel Tahko sijaitsee Tahkon matkailukeskuksen sydämessä, rinnemaiseman juurella.  Hotellissa on 120 huonetta, kolme ravintolaa ja viisi kokous-, juhla- ja tapahtumatilaa. Hophaus Tahko on valittu Suomen 10 parhaan baarin joukkoon, ravintola Hillsidea luotsaa Chef Rôtisseur Hannu Pöyhönen.

Hotellilla on Green Key- ja Sustainable Travel Finland -ympäristötunnukset merkkinä hotellin kestävän matkailun eteen tekemästä pitkäjänteisestä työstä. Tahkon matkailualueella on lisäksi STF-destinaatiotunnus. Break Sokos Hotel Tahko uudistuu täysin vuosien 2023–2024 aikana.

https://www.sokoshotels.fi/fi/tahkovuori/sokos-hotel-tahkovuori

Original Sokos Hotel Koljonvirran levollinen ja luonnonläheinen tunnelma on saanut hotellin vierailta paljon kehuja ja kiitosta sen jälkeen, kun koko talon kattanut uudistus saatiin heinäkuun alkupuolella valmiiksi. Iisalmelainen 8-vuotias Jiri Ruotsalainen pääsi vanhempiensa kanssa koeköllöttämään täysin uuteen hotellihuoneen.

 Original Sokos Hotel Koljonvirta haki kesän alussa sosiaalisen median kanavien kautta testinukkujia, eli savolaisittain sanottuna koeköllöttäjiä testaamaan ja arvioimaan uusien huoneiden sekä samalla tietysti koko uudistuneen hotellin toimivuutta ja tunnelmaa. Köllöttäjäehdokkaita ilmoittautui runsain mitoin. Heistä onnekkaimmat pääsivät viettämään hotellissa ilmaisen yön pikimmiten uusien huoneiden valmistuttua, kun sängyt pedattiin ensimmäisen kerran.

Ruotsalaisen perhe tuli Koljonvirtaan yöksi kotoaan kolmen kilometrin päästä.

– Kerrassaan upeassa huoneessamme kelpaa köllötellä. Tykkään siitä, että huoneissa ja muissa tiloissa on nykyaikainen, ajaton ilme, joka kantaa varmasti pitkälle, Tiia Ruotsalainen kuvaili sekä somessa (Instagramissa @yppis_tiia) että paikan päällä hotellilla.

– Seuraajani ovat ihastelleet julkaisemiani kuvia hotellista ja todenneet, että pitääpä pysähtyä Iisalmeen seuraavalla reissulla.

Koeköllöttelyn merkeissä perhe päätti tutustua kotikaupunkiinsa matkailijan silmin.

– Tuntui ihan oikeasti turistilta, kun hotellihuoneeseen tutustumisen jälkeen kiersimme kaupungilla, poikkesimme Koivukujalla taidenäyttelyyn ja kävimme Rossossa ruokailemassa. Illan kruunasi rentouttava saunahetki hotellin saunatiloissa.

8-vuotias Jiri ei pystynyt erittelemään liki vuorokauden mittaisesta hotellikokemuksesta vain yhtä mukavinta asiaa.

– Kivointa on ollut kaikki, hän arvioi yksiselitteisesti.

Lähelle suuntautuva miniloma eli staycation osoittautui Tiia Ruotsalaisen mukaan mainioksi keinoksi arjen katkaisuun.

– Todettiinkin jo, että otetaan tämä kokemus uusiksi. Vaikka kerran vuodessa voisi ryhtyä omassa kaupungissa turistiksi.

Jiri ja Tiia nauttivat Koljonvirran uudessa huoneessa hitaasta aamusta.

Jirille tekemistä tarjosi Onni Oravan sanaetsintä. – Kiva, että lapset on huomioitu, Tiia kommentoi.

Hotellin aulassa vastaanottoa vastapäätä muhkeat sohvat ja tuolit houkuttelevat istahtamaan. – Värimaailma oli kovasti mieluinen. Jo sisään tullessa tuli fiilis, että on jossain muualla kuin keskellä Iisalmea. Sama ihana väriteema jatkui huoneessa. Sisustus oli tyylikäs ja selkeä. Rosson ruoka oli maukasta ja palvelu pelasi. Mutkaton ja lupsakka savolaisuus näkyi hyvin, kommentoi eräs koeköllöttäjä. – Huone oli todella tyylikäs ja materiaalit ensiluokkaiset. Ystävällinen palvelu, erittäin mukava henkilökunta Rossossa ja hotellin puolella, komppasi toinen köllöttelijä.

Iisalmi on ottanut tavoitteekseen olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki vuonna 2025. Työ ja vapaa-aika halutaan pitää tasapainossa ja kiirejalanjälki pienenä, onhan kiireellä raskaat ja synkät jalanjäljet. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus on askel kohti tavoitetta, sillä kiireettömyys, leppoisuus ja levollisuus ovat Koljonvirran hotellikokemuksen keskiössä. – Vieraamme ovat yhtä ihastuneita uudistettuun hotelliimme kuin me itsekin. Olemme pienen kaupungin kodikas hotelli, jossa luonto löytyy läheltä ja jonne on hyvä tulla loma- tai työpäivän jälkeen lepäämään ja lataamaan akkuja, hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kuvaili.

Luonnonläheinen sisustus on toteutettu yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Saunatilojen puumateriaalit ovat lähtöisin Lunawoodilta ja äänentoistolaitteet on valmistanut Genelec. Huoneiden seinille ripustetut valokuvat on ottanut iisalmelainen Tuomo Lindfors.

Sama väriteema, tunnelma ja aitojen materiaalien arvostus jatkuu läpi talon. Muun muassa kierrätysmateriaalista valmistettua hämyistä metsämaisematapettia on käytetty sekä aulatiloissa että huoneissa, mikä tuo kokonaisuuteen mukavaa yhdenmukaisuutta. – Hyödynsimme erilaisia luonnosta muistuttavia elementtejä, kuten vihersisustusta, puukalusteita, utuisten metsien tunnelmaa ja luonnollisia värisävyjä”, sisustussuunnittelija Jaana Ekman kertoi. Kiireettömyyttä henkivää hotellikokemusta tukee myös huoneiden hiljaisuus. Vaikka ollaan Iisalmen pääkadun varrella, kadun äänet jäävät ikkunoiden ulkopuolelle.

Koljonvirrassa ollaan ylpeitä savolaisuudesta ja tuodaan sitä reilusti esiin. Huoneisiin on koottu muun muassa paikalliseen elämänmenoon liittyvää kirjallisuutta.

Huoneissa on mietitty mukavuutta yksityiskohtia myöten. Ammeellisissa kylpyhuoneissa on kaksi suihkua, jotta suihkussa kävijän ei tarvitse kömpiä ammeeseen.

Uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa valmistui uusi ravintolamaailma Rosso- ja Hesburger-ravintoloineen sekä 50-paikkaisine terasseineen. Rosson valoisan vehreä ja rustiikkinen sisustus kutsuu viihtymään iloisen yhdessäolon äärelle.

Tuomas Ruotsalainen kertoo työskentelyolosuhteiden parantuneen Rossossa uudistuksen myötä. – Tosi paljon ovat asiakkaat kehuneet uutta ilmettämme.

Espanja rantautui Kuopion satamaan viinijuhlille reilun viikon ajaksi. Kuopio Wine Festivalilla eli Kuopion Viinijuhlilla oli tänä kesänä 32 000 kävijää.

– Kuopio Wine Festival pääsi asettamaansa 32 000 kävijän tavoitteeseen ollen edelleen yksi Kuopion suurimmista tapahtumista ja alueen merkittävistä matkailutuloa tuottavista tapahtumista. Kokonaisuutena viinijuhlista jää alueelle noin 10 miljoonan euron matkailutulot. Tapahtuman aikana keskustan ravintolat ja hotellit ovat olleet erinomaisella täyttöasteella, ja kauppa on käynyt varmasti hyvin kaikilla keskusta-alueen toimijoilla, summaa festivaalipäällikkö Johanna Kämäräinen.

Tänä kesänä Viinijuhlilla on hurmaannuttu espanjalaisesta keittiöstä ja viineistä. Suosituimpia viinejä ovat olleet erilaiset kuohuvat ja samppanjat sekä espanjalaiset talon viinit. Roseeviinin suosio on noussut tänä vuonna merkittävästi edellisestä vuodesta. Kaikkineen alueella viinejä on myyty noin 9500 pulloa. Tapahtumassa kävijät viihtyvät myös hyvän ruoan parissa. Suosituimmat ruoka-annokset ovat olleet Paella ja Tapas-lankku. Ruoka-annoksia on mennyt reilut 9000 annosta.

– Kuopio Wine Festival onnistui tänä vuonna erinomaisesti. Siitä suuri kiitos tapahtuman kävijöille ja mahtavalle henkilökunnalle unohtamatta tietenkään yhteistyökumppaneitamme, Johanna kertoo.

 

Vuoden 2024 Kuopio Wine Festival juhlitaan 28.6–6.7.

-Viinijuhlat juhlitaan Kuopion matkustajasatamassa seuraavan kerran 28.6-6.7.2024. Olemme jo aloittaneet artisti kattauksen suunnittelun. Ensi vuoden maateema julkistetaan loppuvuoden 2023 aikana ohjelman julkistamisen yhteydessä, Johanna summaa.

 

———————————————————————————————

Kuopio Wine Festival on Osuuskauppa PeeÄssän järjestämä, Suomen suurin viini- ja ruokafestivaali, joka kerää joka kesä noin 35 000 huippuruoan, viinin ja musiikin ystävää sataman alueelle Kuopioon. Viinijuhlat järjestettiin tänä kesänä jo 26. kerran.

Kuopion sataman uusi terassiravintola Bona BBQ kerää kehuja ruoka-annoksillaan, sijainnillaan ja tunnelmallaan.

Maistuisiko 48 tuntia kypsytetty Black Angusin brisket, Ibero-porsaan poski, cajunbroileri tai jalapenomakkara vaikkapa varhaisperunasalaatin ja mac’n cheesen kera? Tai vaihtoehtoisesti paahdettu broccoliini- ja kesäkurpitsa-sandwich Julkulan leipomon leivästä? Ehkäpä sittenkin Caesar-salaatti valkosipuli-chiliöljyssä paistetuilla jättikatkaravun pyrstöillä kruunattuna? Lopuksi herkutellaan paikan päällä paistetulla belgialaisella vohvelilla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Kuopion sataman uusi terassiravintola Bona BBQ S-market Maljalahden katolla tarjoaa savunmakuista ja grillinkatkuista pitkään haudutettua lihaa sekä raikkaita ja kevyitä kesän makuja salaateissa ja sandwicheissä.

– Olemme saaneet ruoastamme aivan mielettömän paljon kehuja. Onhan se kova juttu, kun asiakas toteaa, ettei ole aiemmin syönyt missään koskaan näin hyvää grilliruokaa. Tämän tyylisiä kommentteja olemme saaneet sekä aikuisilta että lapsilta, kuvailee Bonan ravintolapäällikkö Petri Mykkänen.

Hänen mukaansa asiakkaat ovat löytäneet toukokuun lopulla avattuun Bonaan päivä päivältä paremmin ja paremmin.

– Meille tullaan kaupungin suunnalta kävellen, pyöräillen ja autolla sekä järveltä veneellä suoraan laituriimme. Eikä ihme, onnistuuhan meillä yhdellä pysähdyksellä ostoksilla käynti ja herkuttelu huikeilla BBQ-mauilla.

Bonan maineen kasvaessa yhä useammat viihtyvät terassiravintolassa pidempäänkin, raikasta juomaa lasissa, Kallaveden maisemia ihaillen ja sataman elämää seuraten. Yksin, kaksin tai isommassa porukassa kesäpäivästä tai -illasta voi nauttia auringossa tai varjossa, mikä kenestäkin mukavimmalta tuntuu.

– Moni on todennut, että juuri tällaista, satamaa entisestään elävöittävää terassia on alueelle kaivattu jo pitkään, Petri kuvailee.

 

Bona BBQ on avoinna ma-to klo 11–22, pe-la klo 11–23 ja su klo 12–20 ainakin elokuun loppuun saakka, kenties pidempäänkin syksyllä, mikäli lämmintä, aurinkoa ja asiakkaita riittää.

Kokit Mary Grace ja Janne Kantelinen loihtivat Bonan mahtavia makuja ja nauttivat työn lomassa keittiön isosta ikkunasta avautuvista Kallavesi-näkymistä.

Bonan ruoka on osunut asiakkaiden makuhermoihin. Listalta löytyy sekä tuhdimpia annoksia että kevyempiä vaihtoehtoja, isoon ja pieneen nälkään.

Asiakkaat tykkäävät Bonan rennosta ja välittömästä tunnelmasta.

Ilona Tervo (vasemmalla) on PeeÄssän 17-vuotias kesä-ässä, jonka kesäpesti Bonassa kestää kaksi kuukautta. Ravitsemustiedettä opiskeleva Netta Railo (oikealla) on puolestaan nyt toista kesää PeeÄssällä kesätöissä.

– Meillä on tosi kiva porukka. Tuntuu kuin olisimme tehneet töitä yhdessä pitempäänkin, kaksikko kuvailee.

Ravintolapäällikkö Petri Mykkänen teki Bonan avaamisen myötä paluun PeeÄssään 12 vuoden jälkeen. Hän oli aiemmin töissä Iisalmen Rossossa.

– Tuntui tosi hienolta palata, hän vakuuttaa.

Terassiravintola BBQ sijaitsee S-market Maljalahden yläkerrassa. Rakennuksesta löytyy myös peseytymis- sekä pyykinpesutilat veneilijöille.

Hyppysellinen tähtipölyä, ripaus taikaa, yhteistä ihanaa aikaa.
Me luomme, sinä nautit.

Kuopion, Tahkon sekä Iisalmen alueen pikkujoulukauden 2023 tarjonta on koottu yhteen pakettiin.

Valitse juuri sinun juhlaväellesi sopiva kattaus viihdettä, herkuttelua ja rentoa seurustelua.
Tutustu PeeÄssän pikkujoulutarjontaan! Esite selattavissa >> täältä

 

Tiedustelut ja varaukset: Osuuskauppa PeeÄssän myyntipalvelu, 010 7629 500 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min), sales.peeassa@sok.fi, ma-pe klo 8.30-17.00

 

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen mittava huoneuudistus on valmistunut. Uusittujen huoneiden aistikas sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista. Tyylikkäät huoneet täydentävät Kuopioon tulevan festivaalivieraan kokemuksen ja tarjoavat hyvän tukikohdan niin loma- kuin bisnesmatkaajillekin. Osuuskauppa PeeÄssä on panostanut uudistukseen 5,5 miljoonaa euroa.

”Haluamme tukea paikallisuutta monin eri tavoin, joten päärakennuksenkin uudistuksessa oli luontevaa valita suunnittelun lähtökohdaksi juuri Kuopion kultturelli ydin. Suunnittelutoimisto Franz Design tarttui teemaan hienosti ja lopputulos on todella kaunis. Valaistukseen, taiteeseen ja soljuvana virtaavaan tunnelmaan on sisustuksessa panostettu erityisen paljon”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo.

”Olemme saaneet hyvää palautetta uusituista huoneistamme. Aistikkuus, uniikit liikettä kuvaavat taideteokset sekä pintojen koskettamaan houkuttavat struktuurit ovat jääneet erityisesti vieraidemme mieleen”, Väätäinen kertoo ylpeyttä äänessään.

 

Yllätyksiä hotellikäytävillä

Liikkeen virtaa löytyy myös päärakennuksen hotellikäytäviltä. Paikallisen taiteilijapariskunnan Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon luomat dynaamiset taideteokset heräävät eloon vieraan lähestyessä niitä. Teosten lähtökohtana ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien huikeat esitykset. Kesäkuun 18. kaupunkilaiset voivat tutustua taideteoksiin osallistumalla Partanen & Lamusuon järjestämälle kulttuurikierrokselle, joka alkaa hotelli Puijonsarven aulasta kello 13.

 

Uutuutena viiden hengen kvintetit

Uudistuksen myötä päärakennukseen saatiin myös isommillekin seurueille sopivia kvintettihuoneita sekä lisää saunallisia Superior-huoneita ja sviittejä.

”Viime vuosien uusin trendi on ollut isojen huonekokonaisuuksien kysyntä. Tartuimme tähän trendiin ja loimme päärakennukseen kvintettihuoneita, joissa on nimensä mukaisesti vuoteet viidelle, lisävuotein nukkumaan mahtuu jopa seitsemän”, Väätäinen kertoo.

 

Kuopio Wine Festival alkaa Puijonsarvesta 

Kuopion rikas tapahtumakesä käynnistyy 8.6. alkavilla Kuopion Komediafestivaaleilla ja jatkuu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla, Kuopio Wine Festivalilla sekä Kuopio Rockilla. Komediafestivaalien, Kuopio Wine Festivalin sekä Kuopio Rockin ajan Original Sokos Hotel Puijonsarven aulabaarissa viihdytetään vieraita elävällä musiikilla. Heinäkuun 1. ravintola Utussa järjestetään myös Kuopio Wine Festivalin perinteinen festaribrunssi.

Kuopio Wine Festivalin lippuja voi ostaa hotellin vastaanotosta tai lunastaa ne hotellivarauksen yhteydessä. Tänä vuonna festivaalin teemamaa on Espanja.

 

Koko Puijonsarven uudistus nyt valmis

Koko Original Sokos Hotel Puijonsarven kattaneet, usean vuoden mittaiset uudistustyöt tulivat päärakennuksen uudistuksen valmistuttua päätökseen.

”Original Sokos Hotel Puijonsarvi on monipuolinen, moderni ja tyylikäs kokonaisuus keskellä Kuopiota. Puikkarista löytyy mieluinen huone joka makuun ja tarpeeseen, useita ravintoloita sekä Itä-Suomen isoimpiin kuuluvat tapahtumatilat”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen summaa.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä kehittää matkailupalveluitaan myös Tahkolla ja Iisalmessa. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistuu kesällä 2023, Break Sokos Hotel Tahkon loppuvuonna 2024.

 

 

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi,

puh. 050 517 4801, johanna.vaatainen@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on savolainen hotelliklassikko ja monipuolinen tapahtumatalo Kuopion keskustassa, Snellmanin puiston vierellä. Hotellissa on 293 huonetta, neljä ravintolaa, juhlasali Puikkari ja 20 tapahtumatilaa. Hotelli hehkuu historiaa nykypäivän iloiseen ja moderniin savolaiseen elämänmenoon yhdistettynä. Talo on kuin runsauden sarvi, jonka eri tiloista ja palveluista voi ammentaa elämyksiä vieraiden arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio/sokos-hotel-puijonsarvi

Kuopiolaisen Original Sokos Hotel Puijonsarven keittiöpäällikkö Toni Karjalainen on valittu Suomea kansainvälisillä areenoilla edustavan, maamme ruokalähettiläänä toimivan kokkimaajoukkueen hallitukseen. Culinary Team of Finland ry:n hallituksessa ei ole aiemmin ollut keittiömestareiden alueyhdistysten edustusta.

 

– Culinary Team of Finlandin eli Suomen kokkimaajoukkueen jäsenet ovat parhaimpia ja näkyvimpiä ruokalähettiläitämme. Kilpailutoiminnassa joukkuetta voisi verrata kiekkoleijoniin, sillä meillä on äärimmäisen ammattimainen valmentautuminen ja sitoutuminen yhteiseen päämäärään, Toni Karjalainen kuvailee.

Maajoukkueen uusi hallitus nimettiin huhtikuussa. Toni edustaa kokoonpanossa keskisen Suomen keittiömestareiden alueyhdistyksiä. Toinen alueellinen hallituspaikka on Pohjois-Suomen alueyhdistysten nimissä.

– Toimin täällä Savon alueella linkkinä kotimaisia elintarvikkeita suosivan kokkimaajoukkueen ja keittiömestareiden alueyhdistysten välillä. Alueyhdistysten tuki joukkueelle on tärkeää, kun se vie eteenpäin ja maailmalle suomalaista ruokakulttuuria ja -osaamista.

 

Savolaisia ässiä hihoissa

Arjessa hallituksen jäsenyys tarkoittaa ajoittaisia kisamatkoja ja tapahtumia sekä paljon kokouksia, joista valtaosaan Toni osallistuu verkkoyhteyksien kautta.

– Arvostan tätä tehtävää todella paljon, ja olen ylpeä siitä, että ammattiosaamiseni on arvioitu näin korkealle. Saan verkostoitua maanlaajuisesti alan parhaiden osaajien kanssa ja olla omalta osaltani tukemassa kokkileijonia matkalla kohti kisoja ja kisoissa paikan päällä.

Joukkueen päätähtäimenä on World Cup Luxemburgissa sekä neljän vuoden välein järjestettävät kokkien olympialaiset, jotka ovat seuraavan kerran helmikuussa 2024 Saksassa Stuttgartissa. Kymmenhenkinen joukkue valmistautuu toiminnanjohtajan ja joukkueenjohtajan luotsaamana kilpailuihin harjoittelemalla eri osa-alueita.

– Sen verran voin paljastaa, että hyvältä näyttää. Meillä on muutama salainen valmennuksellinen ässä hihassa, muun muassa kuopiolaislähtöinen lahjakas joukkueenjohtaja Katja Tuomainen. Savolaisuus näkyy myös seuraavassa kisamenussa, jonka alkuruoan villi kuha tulee meidän maakuntamme puhtaista vesistä.

Kokkimaajoukkueen tärkeä tehtävä onkin valjastaa suomalaisen keittiön parhaat puolet, nostaa esiin monipuolisia ja puhtaita raaka-aineitamme ja viedä luonnollista makumaailmaamme kansainvälisille areenoille.

 

Lisää kiinnostusta Puijonsarvea kohtaan

Kokkimaajoukkueen rooliin kuuluu myös positiivisen sanoman vieminen kouluihin suomalaisesta ruoasta ja alan osaamisesta.

– Uskon, että kokkimaajoukkueen alueellinen edustus lisää entisestään mielenkiintoa Puijonsarvea kohtaan oppilaitosyhteistyön näkökulmasta. Meidän ravintolamme ovat entistäkin kiinnostavampia nuorten kokkien harjoittelu- ja työpaikkoja, Toni ennakoi.

Hän kannustaa kaikkia savolaisia kokkeja ottamaan yhteyttä, mikäli kulinaarinen kilpaileminen maailmanluokan tapahtumissa kiinnostaa.

­– Potentiaalisia kandidaatteja kutsutaan mukaan harjoitusleireille, joiden kautta on mahdollista nousta maajoukkueeseen. Harjoitusleirit tarjoavat oivallisen mahdollisuuden verkostoitua, oppia uutta ja vahvista omaa ammattitaitoa, Toni Karjalainen korostaa.

Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistetut ravintolat Hesburger ja Rosso avautuivat 27.4.2023. Ravintolatilat ovat saaneet uudistuksessa valoisan ja vehreän ilmeen. Rosson pihvit paistuvat jatkossa aidolla laavakivigrillillä ja pizzat jopa 500 asteeseen lämpenevässä pizzauunissa.

Uusi, tunnelmallinen ravintolamaailma sijoittuu hotellin katutasoon tarjoillen näköalapaikan kaupunkielämän seurailuun. Tutut Rosso ja Hesburger jatkavat edelleen, mutta ilmeen lisäksi paikkaa vaihtaneina: Rosso Pizza–Grill siirtyy Louhenkadulle ja Hesburger Savonkadulle. Samalla Hesburger saa oman sisäänkäynnin. Hotellin O’Nelly’s ravintola jatkaa toimintaansa normaalisti. O’Nelly’s:in terassikausi avataan 5.5. livemusiikilla.

Rustiikkista tunnelmaa, grilliherkkuja ja aito pizzaelämys

”Meille oli itsestään selvää, että Rosso jää ison uudistuksenkin myötä taloon. Iisalmelaiset rakastavat Rossoaan, monien mielessä se on aina ollut kaupungissa”, hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kertoo.

Rosson ketjupäällikkö Janne Kulovuori on innoissaan uudesta Rossosta. Ketjun ilmettä on alettu uudistaa vuodesta 2021, ja Iisalmen Rosso on uuden vuosikymmenen viides Rosso.

”Iisalmen uusi Rosso-ravintola on todella kutsuva; rustiikkinen, valoisa, vehreä ja raikas. Tilasta löytyy erimuotoisia pöytäryhmiä ruokailuihin ja yhdessä viihtymiseen, asiakaspaikkoja tulee sisätiloihin 100 ja alkukesästä avautuvalle terassille 56”, Kulovuori kertoo.

”Keittiön laitteisiin, kuten laavakivigrilliin ja uuteen pizzauuniin panostaminen maistuvat asiakkaan lautasella. Laavakivellä Rosson suosittuihin grilliannoksiin tulee herkullinen grillatun lihan tai kalan maku. Italialainen pizzauuni taas lämpenee jopa 500 asteeseen loihtien aidon italialaisen pizzakokemuksen”, Kulovuori jatkaa.

”Hyvä ruoka, viihtyisä miljöö ja lämminhenkinen palvelu ovat meidän uuden Rosson juttuja. Toivotan perheet ja ystäväporukat lämpimästi tervetulleiksi myös Rosson pastasunnuntaihin tai perjantaipizzalle töiden jälkeen! Ja vinkkinä, että Rossossa voi jatkossa viettää myös perhe- ja yritysjuhlia, sillä salin saa muunneltua yksityiskäyttöön väliseinien avulla”, hotellinjohtaja Jeskanen suosittelee.

Iso uudistus etenee aikataulussa

Niin ravintoloiden kuin hotellin sisustussuunnittelun toteuttaa kokonaisuudessaan helsinkiläisen Visionary Design Partnersin sisustussuunnittelija Jaana Ekman.

”Tavoitteena on luoda hotellista moniaistinen ja raikas kokonaisuus, jossa luonnon rauhoittava vaikutus tuodaan hotellin sisätiloihin saakka. Ravintolatilojen ja uusien huoneiden sisustuksessa käytetään paljon luonnonmateriaaleja, luonnollisia värisävyjä ja pitkäikäisiä kalusteita”, Jaana Ekman kertoo.

Uudistuksen valmistuttua kesällä 2023 hotellissa on 88 huonetta, kolme ravintolaa, viihtyisät saunatilat ja kokouskabinetti. Täysin uudet huoneet ovat jo myynnissä ja asiakkaiden käytössä 6.7.2023 alkaen.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa euroa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen lähivuosina, tästä Original Sokos Hotel Koljonvirran osuus on 5,6 miljoonaa euroa.

Uudistuksen aikataulu:

Original Sokos Hotel Koljovirran uusi Rosso. Kuvaaja Lassi Saijets

Original Sokos Hotel Koljonvirran uusi Hesburger. Kuvaaja Lassi Saijets

Original Sokos Hotel Koljonvirran uutta aulatilaa. Kuvaaja Lassi Saijets

Uudistuksen tekijät:

Arkkitehtisuunnittelu:      Suunnitteluhuone Oy
Sisustussuunnittelu:        Visionary Design Partners Oy
Rakennusurakointi:         Savon Laaturakennus Oy
LVI-urakointi:                    Ylä-Savon LVI-palvelu Oy
Sähköurakointi:                Sähkörami Oy

Rosso, Iisalmi, aukioloajat: ma-pe klo 10.30-23, la klo 11-23 ja su klo 12-21

Hesburger, Iisalmi, aukiolojat: ma-su klo 10.30-22, aukiolot elävät sesongin mukaan

Lisätietoja: Hotellinjohtaja Tarja Jeskanen, puh. 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Koljonvirta tarjoaa moniaistisen hotellielämyksen Iisalmen keskustassa, Ylä-Savon sydämessä. Modernissa savolaishotellissa on uudistuksen valmistuessa 88 huonetta, kolme ravintolaa, kaksi terassialuetta ja kokoustila. Hotellia operoi Osuuskauppa PeeÄssä.

https://www.sokoshotels.fi/fi/iisalmi/sokos-hotel-koljonvirta

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen huoneet uudistuvat kesäksi 2023. Ensimmäiset uudet huoneet ovat nyt valmiina, niiden joukossa 41 neliömetrin kokoinen hulppea ja glamouria huokuva Rock Suite. Osuuskauppa PeeÄssä panostaa 5,5 miljoonaa euroa hotelli Puijonsarven päärakennuksen uudistukseen.

Aitoa rokkitunnelmaa ja upeita yksityiskohtia

Uudessa Rock Suitessa on lavamainen vuode neonvaloineen, ja koko huoneisto on täynnä rock-elämäntyyliin sopivia yksityiskohtia, kuten mustaa samettia, kullattuja yksityiskohtia, esiintymisasuja ja paikallisten muusikoiden soittimia. Sviitistä löytyy muun muassa Turmion Kätilöiden basso, jota on soitettu Kuopio Rockin lavalla. Olo- ja makuuhuoneesta sekä saunasta koostuvan Rock Suiten teknisiin yksityiskohtiin sekä tunnelmaa luovaan valaistukseen on panostettu erityisen paljon.

”Rokkisiviitissä on paljon ylellisyyttä ja hienoja yksityiskohtia, joista hauskimmat löytyvät ehkä kylpyhuoneesta – värejä vaihtavat suihkuvalot ja pesevä wc-istuin esimerkkeinä. Tämä uniikki huoneisto sopii esimerkiksi Kuopioon esiintymään tuleville yhtyeille, festarivieraille, polttareihin tai mihin tahansa hetkeen, joka kaipaa erityistä tunnelmaa. Rock Suite on tehty ihan kaikille oman elämänsä rokkistaroille ja musiikin ystäville”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo.

”Kuopio on tapahtumakaupunki, ja erityisesti musiikkitapahtumia on täällä paljon. Esimerkiksi 30.6.–8.7. järjestettävä Kuopio Wine Festival ja heinäkuun lopulla järjestettävä Kuopio Rock ovat kaupungin suosituimpia tapahtumia. Uskonkin, että kiinnostusta tälle teemaan sopivalle huoneistolle riittää.”

Hotelli Puijonsarven uudistuksen myötä esittelemä toinen uutuus ovat kvintettihuoneet, joissa on nimensä mukaisesti viisi vuodetta. Huoneessa mahtuu nukkumaan jopa seitsemän henkilöä, joten kvintetti on hyvä vaihtoehto porukassa matkaaville tapahtumavieraille tai isoille perheille. Päärakennukseen tulee myös kolme muuta sviittiä sekä 15 saunallista Superior-tason huonetta.

Puijonsarvi tapahtumien keskipisteessä

Kuopiossa järjestetään ympäri vuoden runsaasti kulttuuri- ja musiikkitapahtumia.

”Kuopio on ilon, tanssin, musiikin ja kulttuurin kaupunki ja olemme halunneet antaa sen näkyä myös meillä Puijonsarvessa. Muun muassa näissä päärakennuksen uusissa hotellihuoneissa, joiden sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista, tummanpuhuvasta tangosta keveään valssiin”, Väätäinen kertoo.

Hotellissa on ennestään Kuopio Tanssi ja Soi -tanssitaidefestivaalin mukaan nimetty siipi. Sen mustan ja punaisen sävyissä kylpevä Jorma Uotinen -sviitti on kunnianosoitus maestrolle. Uotinen on itse osallistunut vahvasti sviitin suunnitteluun ja asuu huoneistossa aina Kuopiossa käydessään.

”Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tuo Kuopioon sekä kotimaisia että ulkomaisia tanssin ystäviä ja on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. On upea kokemus nauttia festivaalitaiteesta ja yöpyä festivaalin ajan teemaan sopivissa huoneissa”, Väätäinen vinkkaa.

Tulossa vilkas kesä

”Suosituimpien tapahtumien ajankohdat alkavat jo varauskalenterissa täyttymään, mutta tilaa on vielä. Monipuolinen hotellimme palvelee kaikenlaisia matkaajia ja erilaisia tarpeita. Puijonsarven sijainti on myös erinomainen kesän kulttuuritapahtumiin osallistumista ajatellen”, kertoo Väätäinen.

Original Sokos Hotel Puijonsarvea on uudistettu vaiheittain vuodesta 2018. Päärakennuksen 157 huoneen uudistuksen valmistuttua kesäkuussa 2023, on hotellin mittava uudistustyö kokonaisuudessaan valmis. Puijonsarvessa on 293 huonetta, neljällä eri sisustustyylillä ja viidessä eri hotellirakennuksessa.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä kehittää matkailupalveluitaan myös Tahkolla ja Iisalmessa. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistuu kesällä 2023, Break Sokos Hotel Tahkon uudistustyöt alkavat keväällä 2023 ja valmistuvat loppuvuonna 2024.

Kuopion tapahtumia kesä- elokuussa:

–       Kuopio Komediafestivaali 8.–10.6.2023

–       Kuopio Tanssii ja Soi 14.–20.6.2023

–       Kuopio Wine Festival 30.6.–8.7.2023

–       Kuopio Rock 27.–29.7.2023

–       Sunset Kuopio 5.–6.8.2023, urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi, puh. 050 517 4801 johanna.vaatainen@sok.fi

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on savolainen hotelliklassikko ja monipuolinen tapahtumatalo Kuopion keskustassa, Snellmanin puiston vierellä. Hotellissa on 293 huonetta, neljä ravintolaa, juhlasali Puikkari ja 20 tapahtumatilaa. Hotelli hehkuu historiaa nykypäivän iloiseen ja moderniin savolaiseen elämänmenoon yhdistettynä. Talo on kuin runsauden sarvi, jonka eri tiloista ja palveluista voi ammentaa elämyksiä vieraiden arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio/sokos-hotel-puijonsarvi

Moniaistisuus ja paikallisen elämänmenon esittely ovat hotelliympäristöjen uusimpia trendejä. Original Sokos Hotel Puijonsarven uudistuvassa päärakennuksessa hotellivieraiden aisteja hivellään jatkossa myös taide-elämyksillä. Hotellikäytäville tehdyt dynaamiset taideteokset ovat kuopiolaisen suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuon pääsuunnittelijoiden Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon käsialaa. Puijonsarven päärakennuksen iso uudistus valmistuu kesäkuussa 2023.

”Taide tuo hotellivierailulle merkityksellisyyttä ja syvyyttä, muuntaen samalla vierailun elämykseksi. Näen, että taide tuo vieraillemme myös turvan tunnetta ja väylän oman sisäisen maailman tutkimiseen. Sydämellisesti suomalaisena Original by Sokos Hotels -hotellina meille oli tärkeää tarjota näyttämö juuri paikalliselle osaamiselle ja ammattitaidolle”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo uusista teoksista ilahtuneena.

Partanen & Lamusuo on tunnettu isoista arkkitehtuurihankkeistaan, joissa muotoilu, taide ja arkkitehtuuri yhdistyvät. Taiteellinen johtaja Jaana Partanen kertoo, että taideteokset ovat heidän lempilapsiaan, ja niitä tehdään mielellään myös muiden suunnittelemiin tiloihin.

 

Neliosaisen taideteoksen lähtökohtana Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin teokset

Partanen ja Lamusuo ovat luoneet hotellikäytäville neljä erilaista dynaamista kuvataideteosta, joiden lähtökohtana ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esitetyt teokset, kuten Dada Masilon Joutsenlampi ja Tero Saarinen Companyn Third Practice.

”Taideteokset ovat monitasoisia töitä, joissa metalliosan taustalla kulkee dynaaminen valo. Kun vieras astuu hotellikäytävälle, herää taide valon avulla eloon muodostaen dynaamisen liikkeen, jolloin musiikin ja tanssin leikkiä toistava teos käynnistyy”, Jaana Partanen kertoo.

”Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä päärakennuksen uudet hotellihuoneet suunnitelleen sisustusarkkitehtitoimisto Franz Designin kanssa, jotta taideteokset yhdistyisivät eheästi huoneiden sisustukseen”, Heikki Lamusuo avaa suunnitteluprosessia.

 

Paikallisuus osana hotellin identiteettiä

”Elämän palo, ilo ja intohimo ovat kuopiolaisuuden ydintä, vahva musiikki- ja tanssikulttuuri osana sitä. Päärakennuksen nyt uusittavien huoneiden aistikas sisustus on saanut inspiraationsa juuri paikallisen musiikin ja tanssin eri sävyistä. Huonetyylit vaihtelevat tummasta tangosta kepeämpään valssiin”, hotellinjohtaja Väätäinen kertoo.

Paikallisen kulttuurin äärelle vie myös talon uusi rokkisviitti näyttävine estradimaisine vuoteineen. Uutuutena hotelli Puijonsarvi esittelee viiden vuoteen Kvintetti-huoneet.

”Paikallinen kulttuuri on tuotu hotellikokemukseen jo aiempien huoneuudistusten yhteydessä. Esimerkiksi Kuopio Tanssii ja Soi -hotellisiivessä huoneiden väritys ja tunnelma on kepeä kuin balettitanssijan hyppy”, Väätäinen kertoo.

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen kaikki huoneet (157 kpl) ja hotellikäytävät sekä sisäänkäynti ja julkisivu uudistetaan. Päärakennukseen tulee uudistuksen myötä Standard-huoneiden lisäksi neljä sviittiä, saunallisia Superior-huoneita sekä perhehuoneita.

Ensimmäiset uudet huoneet sekä huonekerrosten taideteokset valmistuvat maaliskuun alussa, kokonaisuus on valmis kesällä 2023. Sen myötä hotellin iso, vuonna 2018 alkanut uudistustyö on viety päätökseen, ja talon kaikki tilat lähivuosina uusittu.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi lähivuosina 28 miljoonaa euroa hotelliensa uudistuksiin. Puijonsarven lisäksi uudistuvat Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi ja Break Sokos Hotel Tahko. Kehitystyö on osa Osuuskauppa PeeÄssän strategiaa, jossa se haluaa toimia Pohjois-Savon matkailusektorin kasvuveturina.

 

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi, johanna.vaatainen@sok.fi, puh. 050 517 4801

Jaana Partanen, taiteellinen johtaja, Partanen & Lamusuo Oy, partanen@pa-la.fi, puh. 050 321 6313

 

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on savolainen hotelliklassikko ja monipuolinen tapahtumatalo Kuopion keskustassa, Snellmanin puiston vierellä. Hotellissa on 293 huonetta, neljä ravintolaa, juhlasali Puikkari ja 20 tapahtumatilaa. Hotelli hehkuu historiaa nykypäivän iloiseen ja moderniin savolaiseen elämänmenoon yhdistettynä. Talo on kuin runsauden sarvi, jonka eri tiloista ja palveluista voi ammentaa elämyksiä vieraiden arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

 

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio/sokos-hotel-puijonsarvi