Osuuskauppa PeeÄssä on päättänyt investoida reilun tuhannen asukkaan Kangaslammille uuden Salen. Nykyinen Sale kiinteistö on palvellut alueen asiakkaita jo useamman vuosikymmenen ajan. Nykyinen kiinteistö on tullut käyttöikänsä päähän. Kangaslammin kauppapalvelut on tunnistettu erittäin tärkeäksi alueen asiakasomistajille, joten Osuuskauppa PeeÄssä haluaa säilyttää palvelut alueella. Päätökseen investoinnista vaikutti vahvasti alueen asiakkaiden asiakastyytyväisyys.

Osuuskauppa PeeÄssä on ostanut Sale Ruoholammen kiinteistön Osuuskauppa Eekoolta. Kiinteistö on moduulirakenteinen, joka on mahdollista purkaa ja pystyttää uudelleen. Tämä mahdollistaa kiinteistön elinkaaren jatkumon uusiokäytössä.

Kehittelemme uusia nykyaikaisia sekä kustannustehokkaita mahdollisuuksia tarjota palveluita jatkossakin myös pienimmillä paikkakunnilla ja tämä investointi tulee olemaan PeeÄssän ensimmäinen uuden ajan investointi. Uusi myymälä mahdollistaa toiminnan osa-aikaisesti itsepalvelumyymälänä ja sen yhteyteen pyritään saamaan myös S-kaupat.fi -lokerikot kattavalla Prisma valikoimalla.

Myyntipinta-alaltaan uusi yksikkö on hiukan nykyistä suurempi. Uusi kiinteistö pystytetään nykyisen Sale-kiinteistön tilalle. Nykyinen kiinteistö puretaan syksyllä 2023 ja uuden myymälän perustaminen tulee kestämään arviolta 2kk. Uuden konseptin mukainen Sale Kangaslampi tulee palvelemaan alueen asiakkaita jo marraskuussa 2023.

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen mittava huoneuudistus on valmistunut. Uusittujen huoneiden aistikas sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista. Tyylikkäät huoneet täydentävät Kuopioon tulevan festivaalivieraan kokemuksen ja tarjoavat hyvän tukikohdan niin loma- kuin bisnesmatkaajillekin. Osuuskauppa PeeÄssä on panostanut uudistukseen 5,5 miljoonaa euroa.

”Haluamme tukea paikallisuutta monin eri tavoin, joten päärakennuksenkin uudistuksessa oli luontevaa valita suunnittelun lähtökohdaksi juuri Kuopion kultturelli ydin. Suunnittelutoimisto Franz Design tarttui teemaan hienosti ja lopputulos on todella kaunis. Valaistukseen, taiteeseen ja soljuvana virtaavaan tunnelmaan on sisustuksessa panostettu erityisen paljon”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo.

”Olemme saaneet hyvää palautetta uusituista huoneistamme. Aistikkuus, uniikit liikettä kuvaavat taideteokset sekä pintojen koskettamaan houkuttavat struktuurit ovat jääneet erityisesti vieraidemme mieleen”, Väätäinen kertoo ylpeyttä äänessään.

 

Yllätyksiä hotellikäytävillä

Liikkeen virtaa löytyy myös päärakennuksen hotellikäytäviltä. Paikallisen taiteilijapariskunnan Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon luomat dynaamiset taideteokset heräävät eloon vieraan lähestyessä niitä. Teosten lähtökohtana ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien huikeat esitykset. Kesäkuun 18. kaupunkilaiset voivat tutustua taideteoksiin osallistumalla Partanen & Lamusuon järjestämälle kulttuurikierrokselle, joka alkaa hotelli Puijonsarven aulasta kello 13.

 

Uutuutena viiden hengen kvintetit

Uudistuksen myötä päärakennukseen saatiin myös isommillekin seurueille sopivia kvintettihuoneita sekä lisää saunallisia Superior-huoneita ja sviittejä.

”Viime vuosien uusin trendi on ollut isojen huonekokonaisuuksien kysyntä. Tartuimme tähän trendiin ja loimme päärakennukseen kvintettihuoneita, joissa on nimensä mukaisesti vuoteet viidelle, lisävuotein nukkumaan mahtuu jopa seitsemän”, Väätäinen kertoo.

 

Kuopio Wine Festival alkaa Puijonsarvesta 

Kuopion rikas tapahtumakesä käynnistyy 8.6. alkavilla Kuopion Komediafestivaaleilla ja jatkuu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla, Kuopio Wine Festivalilla sekä Kuopio Rockilla. Komediafestivaalien, Kuopio Wine Festivalin sekä Kuopio Rockin ajan Original Sokos Hotel Puijonsarven aulabaarissa viihdytetään vieraita elävällä musiikilla. Heinäkuun 1. ravintola Utussa järjestetään myös Kuopio Wine Festivalin perinteinen festaribrunssi.

Kuopio Wine Festivalin lippuja voi ostaa hotellin vastaanotosta tai lunastaa ne hotellivarauksen yhteydessä. Tänä vuonna festivaalin teemamaa on Espanja.

 

Koko Puijonsarven uudistus nyt valmis

Koko Original Sokos Hotel Puijonsarven kattaneet, usean vuoden mittaiset uudistustyöt tulivat päärakennuksen uudistuksen valmistuttua päätökseen.

”Original Sokos Hotel Puijonsarvi on monipuolinen, moderni ja tyylikäs kokonaisuus keskellä Kuopiota. Puikkarista löytyy mieluinen huone joka makuun ja tarpeeseen, useita ravintoloita sekä Itä-Suomen isoimpiin kuuluvat tapahtumatilat”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen summaa.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä kehittää matkailupalveluitaan myös Tahkolla ja Iisalmessa. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistuu kesällä 2023, Break Sokos Hotel Tahkon loppuvuonna 2024.

 

 

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi,

puh. 050 517 4801, johanna.vaatainen@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on savolainen hotelliklassikko ja monipuolinen tapahtumatalo Kuopion keskustassa, Snellmanin puiston vierellä. Hotellissa on 293 huonetta, neljä ravintolaa, juhlasali Puikkari ja 20 tapahtumatilaa. Hotelli hehkuu historiaa nykypäivän iloiseen ja moderniin savolaiseen elämänmenoon yhdistettynä. Talo on kuin runsauden sarvi, jonka eri tiloista ja palveluista voi ammentaa elämyksiä vieraiden arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio/sokos-hotel-puijonsarvi

Kaavilla startattiin kesäkuu kattavasti uudistuneen S-marketin avajaisten merkeissä.

– Huippukauppa, S-marketin vakiasiakkaisiin lukeutuva Tarja Lappalainen kiteytti mietteensä myymälästä.

Teksti ja kuvat Kristiina Tammitie


– Kokonaisuutta ajatellen remontti sujui hyvin, huolimatta sen venymisestä. Asiakkaillemme pitää antaa iso kiitos siitä, että he jaksoivat meitä hyvillä mielin koko ajan kannustaa ja tsempata, vaikka paikat olivat välillä pahastikin sekaisin, marketpäällikkö Elli Majavirta kuvaili.

Työntekijöiden parissakin riitti positiivista virettä koko uudistuksen ajan.

– Yhdessä on jaksettu, kun on tiedetty, että mennään kohti parempaa. Uudistetussa, nykyaikaisessa myymälässä on helppo ja nopea asioida, raikas ja valoisa yleisilme, aiempaa laajemmat valikoimat ja entistä paremmat työskentelyolosuhteet.

S-marketiin on nyt saatu myös odotettu ja toivottu paistopiste.

– Haluamme pitää ihanista asiakkaistamme hyvää huolta ja täyttää heidän toiveitaan mahdollisuuksiemme mukaan. Kannattaa esittää tuotetoiveita joko meille suoraan tai sinuntoive.fi-verkkopalvelun kautta, Elli kannusti.

– Myymälä on siisti ja selkeä, ja tavarat hyvässä järjestyksessä. Paistopiste on hyvä lisäpalvelu ja uusi asiakas-wc hirmuisen tärkeä. Parasta on kuitenkin henkilökunta, joka on ystävällistä, asiantuntevaa ja tunnollista, paikallisen S-marketin ykköskaupakseen mainitseva Tuula Kinnunen totesi.

Apulaismarketpäällikkö Marja Hakkarainen kertoi, että asiakaspalvelusta tulee myymälän paljon vastaavaa palautetta.

– Olemme iloisia, palveluhenkisiä ja sydämellisiä, yhtä suurta perhettä, joka tekee töitä asiakkaidemme eteen PeeÄssän arvojen mukaisesti tunteella, ylpeästi, toimeliaasti ja yhdessä. Kun tähän työhön on sisäinen palo, siitä innostuu joka päivä uudestaan ja uudestaan, Marja nauroi.

Tiina Puustinen liittyi S-marketin henkilöstövahvuuteen vasta alkuvuodesta, neljä kuukautta sitten.

– Olen aikoinaan ollut töissä Ruoka-Sokoksella ja Riistaveden Osulassa, mutta sitten meni välissä 30 vuotta maatalon emäntänä. Nyt tilan sukupolvenvaihdoksen myötä palasin taas myyjän työhön, ja hyvältä tuntuu. Olen vilpittömän ylpeä uudistetusta myymälästämme, Tiina ehti kertoa asiakaspalvelun lomassa.

Valikoimat ovat laajentuneet kautta linjan kaikissa tuoteryhmissä. Muun muassa hedelmä- ja vihannesosaston monipuolisuuteen ja herkullisuuteen on panostettu entistä enemmän.

Myymälän kaikki kalusteet on vaihdettu. Uusien, nollapäästöisten kylmäkalusteiden myötä kiinteistön energiankulutus pienenee arviolta kolmanneksella.

 

Tarja Lappalainen kuvaili itseään erittäin tyytyväiseksi S-marketin vakiasiakkaaksi.

– Ihan huippukauppa! Hyvät valikoimat ja ihanat myyjät, joilla on valloittavan positiivinen asenne työtä kohtaan. Tämä on ehdottomasti minun oma kauppani. Ja onhan S-Etukorttikin ihana juttu, joka tarjoaa hyvän hyötysuhteen, hän arvioi.

14 kilometrin päässä Kaavin kirkonkylältä asuvat Riitta ja Heikki Taipale ovat myös ottaneet S-marketin omakseen.

– Jotenkin on vaan tämä Ässä istunut meille paremmin. Tässä lähimmässä S-marketissa käymme eniten, vaikka aina välillä suuntaamme myös kaupunkiin Prismaan ja Sokokselle. Täytyy sanoa, että S-market on nyt siisti ja toimiva. Pikkuhiljaa alkaa jo oppia tavaroiden paikatkin, pariskunta totesi.

Kimmo Hyttinen kertoi uusien itsepalvelukassojen nopeuttavan asiointia erityisesti silloin, kun ostoksia on vähän. Omatoiminen maksaminen on sujunut kaavilaisilta jouhevasti.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä juotiin kakkukahvit uudistuksen valmistumisen kunniaksi. Kahvittelun hoiti ansiokkaasti Kaavin Lions Club. Ensimmäisen neljän tunnin aikana kakkupaloja syötiin noin 500.

PeeÄssän öljypalvelusta vastaava Kimmo Räsänen kiertää kolmena päivänä viikossa asiakasomistajuus- ja S-Pankki-palveluja tarjoavan S-Biilin mukana toimipaikoissa ympäri maakuntaa.

– On tässä useammat kaupat jo ehditty tekemään, hän kommentoi puolen päivän aikaan.

Täysin uudistettu S-market avattiin alun perin marraskuussa 2007. Sitä ennen oli pitkä aikakausi, jolloin osuuskaupalla ei ollut Kaavilla myymälää lainkaan.

PeeÄssä panostaa palvelujensa kehittämiseen ympäri Pohjois-Savoa.

– Haluamme tarjota asiakasomistajillemme hyvät päivittäistavarakaupan palvelut joka puolella toimialuettamme niin pitkään kuin se on vain mahdollista. Huolehdimme omalta osaltamme siitä, että peruspalvelut säilyvät myös maaseutupaikkakunnilla, joissa väki vähenee, vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen perustelee.

 

PeeÄssä on investoinut muutaman viime vuoden aikana yli kymmenen miljoonaa euroa päivittäistavarakaupan palveluihin Pohjois-Savon maaseutupaikkakunnilla. Täysin uusi myymälä on avattu kolmen vuoden sisällä Maaningalla, Pielavedellä ja Vehmersalmella. Tänä vuonna rakennetaan Sonkajärvellä ja Vesannolla ja ensi vuonna ovat vuorossa Karttula sekä Tervo, kenties myös Rautalampi, mikäli kaavamuutos etenee toivotussa aikataulussa. Kattavia myymäläuudistuksia on myös toteutettu useita, viimeisimpinä Juankosken ja Kaavin S-marketeissa.

Nämä paikkakunnat ovat kaikki sellaisia, joissa väki on vähentynyt vuosi vuodelta, eikä asukasluvun kehityskäyrän suunnassa ole nähtävissä muutoksia tulevaisuudessakaan.

– Olemme laskeneet, että tekemämme kauppainvestoinnit ovat asiakkaiden vähentymisestä huolimatta kannattavia. Investointipäätöksiin vaikuttavat monet tekijät, muun muassa paikallisen päivittäistavaramarkkinan koko sekä kilpailutilanne paikkakunnalla. Esimerkiksi Juankoskella S-market on ollut ainoa kauppa vuodesta 2008 lähtien, mutta koska paikallinen päivittäistavaramarkkina on iso, helmikuussa valmistunut mittavan luokan uudistus oli perusteltu, Jouni Ruotsalainen toteaa.

 

Halvempaa tehdä uutta kuin remontoida vanhaa

Tiukkaa investointitahtia selittää osaltaan vajaan seitsemän vuoden päästä voimaan astuva lakimuutos, joka kieltää kasvihuonepäästöjä aiheuttavien kylmäaineiden käyttämisen.

– Hiilinegatiivisuuttamme edistävien uusien kylmälaitteiden asentaminen vaatii mittavia rakennusteknisiä muutoksia, muun muassa siksi, että hiilidioksidipohjaisten kylmälaitteiden putkistoissa paineet ovat aivan toista luokkaa kuin vanhoissa järjestelmissä. Jos kiinteistö on muutenkin elinkaarensa loppupäässä, on edullisempaa tehdä uutta kuin remontoida vanhaa. Tällainen tilanne on muun muassa Sonkajärvellä, Jouni toteaa.

 

Turhista neliöistä eroon

Vesannolla, Tervossa ja Karttulassa myymälät toimivat vielä nyt kiinteistöissä, jotka ovat perua menneiltä aikakausilta – jopa ajalta, jolloin samasta myymälästä ostettiin sokerin, kahvin ja kauraryynien lisäksi kalossit, apulannat ja niittokoneet. Rakennuksissa on tavattoman paljon energiakuluja kasvattavaa kallista hukkatilaa, esimerkiksi Vesannolla tyhjilleen jääneet paikallisosuuskaupan konttoritilat.

– Tällaisissa tilanteissa uusi, oikean kokoinen market on ilman muuta järkevämpi vaihtoehto myös henkilöstöä ajatellen. Meille on tärkeää säilyttää asiakasomistajiemme tarvitsemia palveluja myös pienemmillä paikkakunnilla ja taata samalla henkilöstöllemme toimivat ja turvalliset työskentelyolosuhteet.

Riikka Komulainen ja Eino-Elvis Niemi hyllyttävät tuotteita Juankosken S-marketin uusiin pakastekaappeihin.

Maaningan uusi S-market avattiin kolme vuotta sitten toukokuussa.

 

Sonkajärven kirkonkylällä on seurattu suurella mielenkiinnolla uuden S-marketin pystytystä Rutakontien varrelle kirjastoa vastapäätä. Myymälän rakennuselementit valmistetaan sadan metrin päässä Omatalon talotehtaalla. S-marketia varten kehitetyn konseptin toivotaan tuovan Omatalolle lisää kauppa- ja hallirakentamista.

Sonkajärven uusi S-market rakennetaan täysin paikallisin voimin. Myymälän seinä- ja kattoelementit valmistetaan Omatalo Oy:n talotehtaalla, vain noin sadan metrin päässä uuden kaupan rakennuspaikasta.

– PeeÄssästä otettiin meihin viime vuonna yhteyttä ja kysyttiin, olisiko meillä mahdollisuutta valmistaa omalle kylällemme puurakenteista myymäläkiinteistöä järkevästi ja edullisesti. Siitä lähdettiin konseptia kehittämään. Mielestämme olemme onnistuneet vastaamaan osuuskaupan toiveisiin hyvin, Omatalo Oy:n toimitusjohtaja Pauli Moilanen arvioi.

– Olemme tähän saakka keskittyneet omakoti- ja rivitalojen rakentamiseen, eikä meillä ole aiemmin tehty S-market-kokoluokan hallikiinteistöjä. Tuotantoprosessiamme kehittämällä ja mallielementtejä työstämällä onnistuimme löytämään parhaat ratkaisut, jotka täyttävät asiakkaan toiveet sekä kaupparakennuksille asetetut viranomaismääräykset, muun muassa paloturvallisuuteen liittyen, Omatalon yritysmyynnin myyntipäällikkö Toni Hakkarainen jatkaa.

Erilaisuus näkyy hänen mukaansa rakenteissa monessa kohdassa.

– Uusilla ratkaisuilla on muun muassa saatu pilarit poistettua kiinteistön pitkiltä seiniltä kokonaan ja kattopalkit ovat tavanomaista suurempia.

 

Puolitoista kuukautta, 160 elementtiä

S-marketin elementtien tekemiseen kuluu Omatalon tehtaalla aikaa puolisentoista kuukautta. Urakka aloitettiin huhtikuun puolivälissä. Kivenheiton päässä sijaitsevalla myymälätontilla nostettiin ensimmäiset seinäelementit pystyyn toukokuun alkupäivinä, ja vajaat pari viikkoa sen jälkeen asennettiin jo kattoelementtejäkin paikoilleen.

Elementtejä on kaiken kaikkiaan noin 160, sisältäen saman verran sekä seinä- että kattoelementtejä. Lyhyen matkan ansiosta niitä voidaan viedä tontille pienissä erissä sitä mukaa, kun asennus etenee, mikä helpottaa työmaa-alueella työskentelyä.

– Meidän osalta urakan pitäisi olla valmiina kesäkuun alkuun mennessä, Pauli Moilanen aikatauluttaa.

Sonkajärven keskustaa halkovan Rutakontien varsi on S-marketin valmistumisen jälkeen yhä selkeämmin Omatalon epävirallinen messu- tai näyttelykatu.

– S-marketin lisäksi olemme tehneet pääraitin varrelle ravintola Hollivootin nykyisen kiinteistön, kaksi rivitaloa sekä kunnantalon, Toni Hakkarainen luettelee.

 

Erittäin tärkeä projekti

S-marketin rakennushanke on herättänyt Ylä-Savossa paljon positiivista huomiota.

– Paikalliset ihmiset ovat hyvin mielissään tästä yhteistyökuviosta, mukaan lukien talotehtaamme oma henkilökunta. Se on tainnut olla tämän kevään ykköspuheenaihe tällä kylällä.

Omatalolle S-marketin rakentaminen on mielenkiintoinen ja innostava, mutta ennen kaikkea tervetullut urakka juuri nyt, kun rakentaminen on koko maassa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksesta hiljentynyt merkittävästi.

­– Tämä on meille erittäin tärkeä projekti, jolla uskomme olevan kauaskantoisia seurauksia. Meillä on nyt toimiva ja kilpailukykyinen kauppa- ja hallirakentamisen konsepti, jota kehitämme edelleen. Jatkossa voimme olla mukana kilpailutuksissa esimerkiksi S-ryhmän myymälärakentamisessa, ei vain PeeÄssän, vaan myös muiden osuuskauppojen hankkeissa. Ekologinen ja aikaa kestävä puu tulee kasvattamaan arvostustaan rakennusmateriaalina tulevina vuosina, Pauli Moilanen ja Toni Hakkarainen ennakoivat.

S-marketin rakentaminen tuli Omatalon tehtaalle hyvään aikaan, sillä rakentaminen on tällä hetkellä poikkeuksellisen vähäistä kohonneiden kustannusten ja yleisen epävarmuuden vuoksi.

 

Kari Laukkanen arvostaa PeeÄssän halukkuutta rakentaa myymälä puusta ja paikallisin voimin.
– Uusi S-market tuntuu varmasti erityisen läheiseltä, kun on itse ollut sitä rakentamassa, hän arvelee

Pauli Moilanen ja Toni Hakkarainen kertovat S-market-hankkeen tuoneen talotehtaalle uuden hallirakentamisen konseptin.

Ilkka Jänis, Veli Korhonen ja Vesa Kumpulainen viimeistelevät 2,4 x 8 -metristä kattoelementtiä.

Ensimmäisiä kattoelementtejä nostettiin paikoilleen äitienpäiväviikolla.

Poikkeuksellinen toteutustapa on malliesimerkki paikallisen yhteistyön mahdollisuuksista. 3,5 miljoonan euron hankkeen kokonaisvastuullinen urakoitsijakin, Savon Laaturakennus Oy on läheltä, parinkymmenen kilometrin päästä Iisalmesta

Kyläläisten oma kauppa -Sonkajärvi

Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistetut ravintolat Hesburger ja Rosso avautuivat 27.4.2023. Ravintolatilat ovat saaneet uudistuksessa valoisan ja vehreän ilmeen. Rosson pihvit paistuvat jatkossa aidolla laavakivigrillillä ja pizzat jopa 500 asteeseen lämpenevässä pizzauunissa.

Uusi, tunnelmallinen ravintolamaailma sijoittuu hotellin katutasoon tarjoillen näköalapaikan kaupunkielämän seurailuun. Tutut Rosso ja Hesburger jatkavat edelleen, mutta ilmeen lisäksi paikkaa vaihtaneina: Rosso Pizza–Grill siirtyy Louhenkadulle ja Hesburger Savonkadulle. Samalla Hesburger saa oman sisäänkäynnin. Hotellin O’Nelly’s ravintola jatkaa toimintaansa normaalisti. O’Nelly’s:in terassikausi avataan 5.5. livemusiikilla.

Rustiikkista tunnelmaa, grilliherkkuja ja aito pizzaelämys

”Meille oli itsestään selvää, että Rosso jää ison uudistuksenkin myötä taloon. Iisalmelaiset rakastavat Rossoaan, monien mielessä se on aina ollut kaupungissa”, hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kertoo.

Rosson ketjupäällikkö Janne Kulovuori on innoissaan uudesta Rossosta. Ketjun ilmettä on alettu uudistaa vuodesta 2021, ja Iisalmen Rosso on uuden vuosikymmenen viides Rosso.

”Iisalmen uusi Rosso-ravintola on todella kutsuva; rustiikkinen, valoisa, vehreä ja raikas. Tilasta löytyy erimuotoisia pöytäryhmiä ruokailuihin ja yhdessä viihtymiseen, asiakaspaikkoja tulee sisätiloihin 100 ja alkukesästä avautuvalle terassille 56”, Kulovuori kertoo.

”Keittiön laitteisiin, kuten laavakivigrilliin ja uuteen pizzauuniin panostaminen maistuvat asiakkaan lautasella. Laavakivellä Rosson suosittuihin grilliannoksiin tulee herkullinen grillatun lihan tai kalan maku. Italialainen pizzauuni taas lämpenee jopa 500 asteeseen loihtien aidon italialaisen pizzakokemuksen”, Kulovuori jatkaa.

”Hyvä ruoka, viihtyisä miljöö ja lämminhenkinen palvelu ovat meidän uuden Rosson juttuja. Toivotan perheet ja ystäväporukat lämpimästi tervetulleiksi myös Rosson pastasunnuntaihin tai perjantaipizzalle töiden jälkeen! Ja vinkkinä, että Rossossa voi jatkossa viettää myös perhe- ja yritysjuhlia, sillä salin saa muunneltua yksityiskäyttöön väliseinien avulla”, hotellinjohtaja Jeskanen suosittelee.

Iso uudistus etenee aikataulussa

Niin ravintoloiden kuin hotellin sisustussuunnittelun toteuttaa kokonaisuudessaan helsinkiläisen Visionary Design Partnersin sisustussuunnittelija Jaana Ekman.

”Tavoitteena on luoda hotellista moniaistinen ja raikas kokonaisuus, jossa luonnon rauhoittava vaikutus tuodaan hotellin sisätiloihin saakka. Ravintolatilojen ja uusien huoneiden sisustuksessa käytetään paljon luonnonmateriaaleja, luonnollisia värisävyjä ja pitkäikäisiä kalusteita”, Jaana Ekman kertoo.

Uudistuksen valmistuttua kesällä 2023 hotellissa on 88 huonetta, kolme ravintolaa, viihtyisät saunatilat ja kokouskabinetti. Täysin uudet huoneet ovat jo myynnissä ja asiakkaiden käytössä 6.7.2023 alkaen.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa euroa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen lähivuosina, tästä Original Sokos Hotel Koljonvirran osuus on 5,6 miljoonaa euroa.

Uudistuksen aikataulu:

Original Sokos Hotel Koljovirran uusi Rosso. Kuvaaja Lassi Saijets

Original Sokos Hotel Koljonvirran uusi Hesburger. Kuvaaja Lassi Saijets

Original Sokos Hotel Koljonvirran uutta aulatilaa. Kuvaaja Lassi Saijets

Uudistuksen tekijät:

Arkkitehtisuunnittelu:      Suunnitteluhuone Oy
Sisustussuunnittelu:        Visionary Design Partners Oy
Rakennusurakointi:         Savon Laaturakennus Oy
LVI-urakointi:                    Ylä-Savon LVI-palvelu Oy
Sähköurakointi:                Sähkörami Oy

Rosso, Iisalmi, aukioloajat: ma-pe klo 10.30-23, la klo 11-23 ja su klo 12-21

Hesburger, Iisalmi, aukiolojat: ma-su klo 10.30-22, aukiolot elävät sesongin mukaan

Lisätietoja: Hotellinjohtaja Tarja Jeskanen, puh. 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Koljonvirta tarjoaa moniaistisen hotellielämyksen Iisalmen keskustassa, Ylä-Savon sydämessä. Modernissa savolaishotellissa on uudistuksen valmistuessa 88 huonetta, kolme ravintolaa, kaksi terassialuetta ja kokoustila. Hotellia operoi Osuuskauppa PeeÄssä.

https://www.sokoshotels.fi/fi/iisalmi/sokos-hotel-koljonvirta

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen huoneet uudistuvat kesäksi 2023. Ensimmäiset uudet huoneet ovat nyt valmiina, niiden joukossa 41 neliömetrin kokoinen hulppea ja glamouria huokuva Rock Suite. Osuuskauppa PeeÄssä panostaa 5,5 miljoonaa euroa hotelli Puijonsarven päärakennuksen uudistukseen.

Aitoa rokkitunnelmaa ja upeita yksityiskohtia

Uudessa Rock Suitessa on lavamainen vuode neonvaloineen, ja koko huoneisto on täynnä rock-elämäntyyliin sopivia yksityiskohtia, kuten mustaa samettia, kullattuja yksityiskohtia, esiintymisasuja ja paikallisten muusikoiden soittimia. Sviitistä löytyy muun muassa Turmion Kätilöiden basso, jota on soitettu Kuopio Rockin lavalla. Olo- ja makuuhuoneesta sekä saunasta koostuvan Rock Suiten teknisiin yksityiskohtiin sekä tunnelmaa luovaan valaistukseen on panostettu erityisen paljon.

”Rokkisiviitissä on paljon ylellisyyttä ja hienoja yksityiskohtia, joista hauskimmat löytyvät ehkä kylpyhuoneesta – värejä vaihtavat suihkuvalot ja pesevä wc-istuin esimerkkeinä. Tämä uniikki huoneisto sopii esimerkiksi Kuopioon esiintymään tuleville yhtyeille, festarivieraille, polttareihin tai mihin tahansa hetkeen, joka kaipaa erityistä tunnelmaa. Rock Suite on tehty ihan kaikille oman elämänsä rokkistaroille ja musiikin ystäville”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo.

”Kuopio on tapahtumakaupunki, ja erityisesti musiikkitapahtumia on täällä paljon. Esimerkiksi 30.6.–8.7. järjestettävä Kuopio Wine Festival ja heinäkuun lopulla järjestettävä Kuopio Rock ovat kaupungin suosituimpia tapahtumia. Uskonkin, että kiinnostusta tälle teemaan sopivalle huoneistolle riittää.”

Hotelli Puijonsarven uudistuksen myötä esittelemä toinen uutuus ovat kvintettihuoneet, joissa on nimensä mukaisesti viisi vuodetta. Huoneessa mahtuu nukkumaan jopa seitsemän henkilöä, joten kvintetti on hyvä vaihtoehto porukassa matkaaville tapahtumavieraille tai isoille perheille. Päärakennukseen tulee myös kolme muuta sviittiä sekä 15 saunallista Superior-tason huonetta.

Puijonsarvi tapahtumien keskipisteessä

Kuopiossa järjestetään ympäri vuoden runsaasti kulttuuri- ja musiikkitapahtumia.

”Kuopio on ilon, tanssin, musiikin ja kulttuurin kaupunki ja olemme halunneet antaa sen näkyä myös meillä Puijonsarvessa. Muun muassa näissä päärakennuksen uusissa hotellihuoneissa, joiden sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista, tummanpuhuvasta tangosta keveään valssiin”, Väätäinen kertoo.

Hotellissa on ennestään Kuopio Tanssi ja Soi -tanssitaidefestivaalin mukaan nimetty siipi. Sen mustan ja punaisen sävyissä kylpevä Jorma Uotinen -sviitti on kunnianosoitus maestrolle. Uotinen on itse osallistunut vahvasti sviitin suunnitteluun ja asuu huoneistossa aina Kuopiossa käydessään.

”Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tuo Kuopioon sekä kotimaisia että ulkomaisia tanssin ystäviä ja on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. On upea kokemus nauttia festivaalitaiteesta ja yöpyä festivaalin ajan teemaan sopivissa huoneissa”, Väätäinen vinkkaa.

Tulossa vilkas kesä

”Suosituimpien tapahtumien ajankohdat alkavat jo varauskalenterissa täyttymään, mutta tilaa on vielä. Monipuolinen hotellimme palvelee kaikenlaisia matkaajia ja erilaisia tarpeita. Puijonsarven sijainti on myös erinomainen kesän kulttuuritapahtumiin osallistumista ajatellen”, kertoo Väätäinen.

Original Sokos Hotel Puijonsarvea on uudistettu vaiheittain vuodesta 2018. Päärakennuksen 157 huoneen uudistuksen valmistuttua kesäkuussa 2023, on hotellin mittava uudistustyö kokonaisuudessaan valmis. Puijonsarvessa on 293 huonetta, neljällä eri sisustustyylillä ja viidessä eri hotellirakennuksessa.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä kehittää matkailupalveluitaan myös Tahkolla ja Iisalmessa. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistuu kesällä 2023, Break Sokos Hotel Tahkon uudistustyöt alkavat keväällä 2023 ja valmistuvat loppuvuonna 2024.

Kuopion tapahtumia kesä- elokuussa:

–       Kuopio Komediafestivaali 8.–10.6.2023

–       Kuopio Tanssii ja Soi 14.–20.6.2023

–       Kuopio Wine Festival 30.6.–8.7.2023

–       Kuopio Rock 27.–29.7.2023

–       Sunset Kuopio 5.–6.8.2023, urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi, puh. 050 517 4801 johanna.vaatainen@sok.fi

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on savolainen hotelliklassikko ja monipuolinen tapahtumatalo Kuopion keskustassa, Snellmanin puiston vierellä. Hotellissa on 293 huonetta, neljä ravintolaa, juhlasali Puikkari ja 20 tapahtumatilaa. Hotelli hehkuu historiaa nykypäivän iloiseen ja moderniin savolaiseen elämänmenoon yhdistettynä. Talo on kuin runsauden sarvi, jonka eri tiloista ja palveluista voi ammentaa elämyksiä vieraiden arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio/sokos-hotel-puijonsarvi

Uusi ABC Carwash Varkaus avataan Varkauden Prisman läheisyyteen uuden ABC-kylmäaseman viereen. ABC Carwash Iisalmi avataan Prisma Iisalmen tontilla olevan kylmäaseman viereen.

Molempiin ABC Carwasheihin tulee kaksi autopesukonetta, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden. Pesut soveltuvat henkilö- ja pakettiautoille, joiden korkeus on maksimissaan 2,80 m ja leveys maksimissaan 2,50 m.

Ympäristöystävällisyyden edelläkävijöitä

Uudet ABC Carwashit ovat ehdottomia oman alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijöitä. Pesuloihin tulee biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jossa biotankit ovat sijoitettuna hallin sisälle. Varkauden ja Iisalmen ABC Carwashit ovat ensimmäiset henkilö- ja pakettiautojen rollover-autopesukoneella varustetut pesupisteet Suomessa, jossa tämänkaltainen vedenkierrätysjärjestelmä on käytössä. Biotankkien sijoittamisessa sisälle pesularakennukseen saadaan biologisen vedenpuhdistusjärjestelmän olosuhteet tasaisiksi ympäri vuoden.

ABC Carwasheihin tulee Prowash Oy:n toimittama biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jonka ansiosta pesujen vedenkulutus voidaan minimoida. Puhdistusteknologian ja -järjestelmä perustuu biologiseen prosessiin, joka vastaa luonnon omavaraista veden puhdistumista. ABC Carwashien vedenpuhdistamossa sama luonnollinen puhdistus tapahtuu paljon nopeammin, koska mikro-organismien kasvua stimuloidaan lisäämällä prosessiin ylimääräistä happea erillisten puhaltimien avulla. Koska mitään lisäaineita ei tarvita ja puhdistus tapahtuu luonnollisesti. ABC Carwashien vedenpuhdistus on suurelta osin itseohjautuva prosessi. Vedenpuhdistuksen avulla puhtaan vedenkulutus saadaan viidesosaan normaalista. Puhdasta vettä käytämme auton huuhteluun pesuohjelmien lopussa.

Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös sähkönkulutuksessa. ABC Carwashien valaistus on toteutettu LEDvaloilla ja pesulan sisätilojen valaistusta säädetään automaattisesti käytön mukaan. Osuuskauppa PeeÄssän kaikki käytettävä sähkö on tuotettu jo muutaman vuoden ajan yksinomaan uusiutuvilla energiamuodoilla, eli tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Lisäksi pesussa on käytössä ainoastaan ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita pesuaineita ja tietenkin pehmeät pesuharjat, jotka ovat hellävaraisia auton maalipinnalle.

Pesukoneet ovat Prowash Oy:n maahantuoman Washtecin rollover -autonpesukoneita. Pesukoneiden valintakriteereissä ympäristöystävällisyyden lisäksi painotimme auton pesutulosta ja koneiden luotettavuutta. ABC Carwash –autopesuasema Iisalmen ja Varkauden asiakkaiden autojen kiilto varmistetaan Shinetecs- erikoiskiillotusvahalla. Pesuhallit rakentaa suomalainen Havamodules Oy. Pesuhalli toimitetaan tontille erikoiskuljetuksena kolmessa osassa. Pesukoneet ja biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä ovat asennettuna halleihin jo Havamodulesin tehtaalla Salossa.

Pesuja voi ostaa helposti ABC-mobiililla

Varkauden ja Iisalmen pesuloiden lisäksi Osuuskauppa PeeÄssällä on ABC Carwash -autopesuasemat ABC Pitkälahdessa, ABC Siilinjärvellä ja Kuopion Prisman yhteydessä. Pesuja uusiin ABC Carwasheihin voi ostaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista tai maksutolpasta. ABC-mobiilissa PeeÄssän pesuloihin ostetut sarja- ja kuukausipesut voi käyttää millä tahansa PeeÄssän ABC Carwash – autopesuasemalla.

Uudet ABC Carwash autopesuasemat avataan keväällä 2023.

Lataa ilmainen ABC-mobiili sovellus puhelimeesi tästä linkistä

Tavoitteena toimialueen markkinajohtajuus teholatauksessa vuonna 2024

Osuuskauppa PeeÄssä investoi yli 2,4 miljoonaa euroa kattavan suurteholatausverkoston rakentamiseen toimialueelleen vuosina 2023–2024. Uusia ABC-latausasemia avataan Prisma, S-market-, Sale- ja ABC Liikennemyymälöiden yhteyteen. Suunnitelmissa on avata ABC-latausasemia Kuopioon, Varkauteen, Siilinjärvelle, Tahkolle, Iisalmeen, Suonenjoelle ja Pyhäjärvelle.

Osuuskauppa PeeÄssän ABC-latausverkostoon tulee 13 uutta teho- ja suurteholataus asemaa. ABC-latausasemille tulee yhteensä 50 teho- ja suurteholatauspistettä.

Verkostoa suunniteltaessa on kuunneltu ABC-latauksen asiakkaiden toiveita.

Rakennamme nyt erityisesti suuritehoisia latausasemia, joilla latausteho pysyy mahdollisimman korkeana myös silloin, kun asemalla on useampia lataajia samaan aikaan. Olemme tunnistaneet, että erityisesti ABC Liikenneasemillemme toivotaan nopeaa latausta ja nyt vastaamme myös siihen tarpeeseen, toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Suunnittelussa on myös huomioitu tulevaisuuden tarve kasvattaa latausasemien tehoa entisestään.

Hankkeen rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2023 ja koko hankkeen on määrä valmistua kesällä 2024.

 

Tahkolle alueen ensimmäinen suurteholatausasema

Osuuskauppa PeeÄssä uskoo Tahkon alueen kehittyvän vahvasti lähivuosina.

Osuuskauppamme satsaa Tahkon alueeseen voimakkaasti. Break Sokos Hotel Tahko uudistuu tänä vuonna, ja nyt latausverkoston kasvaessa rakennamme hotellin läheisyyteen alueen ensimmäisen suurteholatausaseman, jossa on neljä suurteholatauspistettä, Puustinen kertoo. Lisäksi PeeÄssän alueelle, jo nykyisellään kattavaan verkostoomme lisätään peruslatauksen max. 22 kW latauspisteitä yhteensä 44 kappaletta. Nämä latausasemat tulevat hotellien, Prismojen ja S-markettien pihoihin. Laajennuksen jälkeen Peeässän toimialueella on jo 112 peruslatauspistettä asiakkaidemme käytössä nykyisen 68 latauspisteen sijaan.

Hankkeelle on myönnetty Energiaviraston sähköisen liikenteen infrastruktuuritukea teholatausverkoston rakentamiseen 483 tuhatta euroa.

Osuuskauppa Peeässän latausverkosto on osa maanlaajuista ABC-latausverkostoa. Latauksen voi maksaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 220 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1 330 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 738, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 261 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 331 kappaletta. Loppuvuonna auton voi ladata jo noin 300 ABC-latausasemalla eri puolilla Suomea.  

 

Suomen suurimman teholatausverkoston kasvu jatkuu – ABC-lataus avaa noin 500 uutta latauspistettä vuoden aikana

Lue lisää: https://www.sttinfo.fi/tiedote/suomen-suurimman-teholatausverkoston-kasvu-jatkuu-abc-lataus-avaa-noin-500-uutta-latauspistetta-vuoden-aikana?publisherId=68574024&releaseId=69968292

Ostimme viime vuonna tontin uutta myymälää varten Sonkajärveltä. Nykyisen S-marketin tonttiratkaisut eivät tue uuden myymälän rakentamista nykyiselle tontille.

Nykyinen myymälä alkaa olla käyttöikänsä päässä eikä peruskorjaaminen enää ole järkevää. Uusi myymälä tehdään yhteistyössä sonkajärveläisen OmaTalo Oy:n kanssa ja hankkeen kokonaisvastuullisena urakoitsijana toimii Savon Laaturakennus Oy.

On todella hienoa lähteä rakentamaan uutta myymälää yhteistyössä pohjoissavolaisten voimin. En muista omalla osuuskauppaurallani tilannetta, että tällainen paikallinen yhteistyö olisi ollut mahdollista. Paikallisuuden lisäksi uusi myymälä on valmistuttuaan energiaa- ja ympäristöä säästävä nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen on kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, aurinkopaneelit ja ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista, joita myymäläuudistuksessa tehdään, kuvailee vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen.

Uuden S-Marketin kokonaisenergiansäästö verrattuna entiseen on lähes 50 prosenttia. Myymälän jätteiden kierrätystä helpotetaan ja tehostetaan edelleen. Sähköautojen lataukselle tulee myös omat latauspaikat.

Sonkajärven investointi on noin 3,5 miljoonaa euroa. Rakennettava myymälä parantaa Sonkajärven päivittäistavarakaupan palveluja nykyaikaisen myymälän ja laajemman valikoiman myötä, toteaa Jouni.

Uuden marketin avajaisia vietetään ennen joulua 2023.

 

Lisätietoja:
vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen, p. 050 573 0770

Lue lisää: https://www.sttinfo.fi/tiedote/osuuskauppa-peeassa-on-ostanut-kiinteiston-sonkajarvelta?publisherId=68574992&releaseId=69940160