Osuuskauppa PeeÄssä edustajisto päätti kevätkokouksessaan 22.3.2023 maksaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta vuoden 2022 tuloksesta. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajille tänä vuonna yhteensä 17,1 miljoonaa euroa. Ylijäämänpalautusta maksetaan 3% PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2022 aikana tehdyistä Bonukseen oikeuttavista ostoista.

 

Asiakasomistajille palautetaan vuoden 2022 tilikauden tuloksesta yhteensä 17,1 miljoonaa euroa, joka on 1,9 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. PeeÄssän tulos viime vuodelta oli 22 miljoonaa euroa. Tuloksesta maksettiin myös yhteisöveroja noin 4,4 miljoonaa euroa.

–  Osuuskaupan tulos palautuu aina alueen asiakasomistajille esimerkiksi investointien tai ylijäämänpalautuksen kautta. Ylijäämänpalautus on erityisesti nyt tärkeä piristysruiske asiakasomistajiemme talouteen, onhan osuuskaupan sääntömääräinen tehtävä edistää omistajiensa taloudellista hyvinvointia. Toivomme, että se tuo helpotusta mahdollisimman monen asiakasomistajan arkeen, kertoo toimitusjohtaja Mikko Junttila.

Ylijäämänpalautus on osuustoiminnan periaatteisiin kuuluva tapa palauttaa osa osuuskaupan tekemästä tuloksesta, eli ylijäämästä, takaisin omistajille. Ylijäämän suuruuteen jokainen asiakasomistaja voi omalla kohdallaan vaikuttaa keskittämällä ostoksiaan PeeÄssään. Lopullisen päätöksen ylijäämänpalautuksen maksamisesta tekee aina osuuskaupan edustajisto hallituksen ja hallintoneuvoston esityksen pohjalta.

– Ylijäämänpalautuksen maksaminen ei ole itsestäänselvyys. Sen takana on vuosien määrätietoinen työ osuuskaupassamme. Kustannustehokkaalla toiminnallamme varmistetaan edulliset hinnat, hyvä palvelu, investointien tekeminen palveluihin ja kaiken kukkuraksi tämä ylimääräinen palkitseminen. Tämän vuoden aikana maakunnan palveluiden kehittämiseen käytetään noin 38 miljoonaa euroa. Näihin investointeihin on varattu rahaa jo aiempina vuosina, joka tekee ylijäämän maksamisesta mahdollista, kun rakentamista ei ole tehty lainarahalla, kertoo Mikko.

—————————————————————————————————————————————————————————

Milloin ja mihin ylijäämänpalautus maksetaan?

Ylijäämänpalautus maksetaan PeeÄssän asiakasomistajien S-tileille keskiviikkona 10. toukokuuta.

Mistä ylijäämänpalautusta kertyy?

Ylijäämänpalautusta maksetaan PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2022 aikana tehdyistä Bonukseen oikeuttavista ostoista. Alkoholi ja tupakka sekä ostot yhteistyökumppaneilta eivät kerrytä ylijäämänpalautusta.

Paljonko ylijäämänpalautusta on tulossa?

Ylijäämänpalautusta maksetaan 3% PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2022 aikana tehdyistä Bonukseen oikeuttavista ostoista. Asiakasomistajat voivat arvioida sen summaa laskemalla omat PeeÄssän toimipaikoista tehdyt Bonusostot viime vuodelta esimerkiksi S-mobiilista.

 

Olemme tuellamme mahdollistamassa Savo Volleyn järjestämän Poikkeuksellisen joulumielen pelin. Tapahtuma on ilmainen 😍
Peli pelataan su 11.12.2022 klo 17 Kuopio-Hallissa.
𝐒𝐚𝐯𝐨 𝐕𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲𝐧 𝐏𝐨𝐢𝐤𝐤𝐞𝐮𝐤𝐬𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐣𝐨𝐮𝐥𝐮𝐦𝐢𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐢𝐥𝐦𝐚𝐢𝐬𝐩𝐞𝐥𝐢 🎅🏼
Savo Volley yhdessä kumppaneidensa kanssa haluaa tarjota joululahjan kaikille savolaisille. Toivotamme yleisön tervetulleeksi sunnuntain otteluun maksutta. ❤️🎁
Vastustajaksi illan otteluun saapuu TUTO Volley Turusta. Paikalla tapahtumassa on myös itse 𝐉𝐨𝐮𝐥𝐮𝐩𝐮𝐤𝐤𝐢, 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐩𝐮𝐥𝐢𝐧𝐧𝐚 lapsille sekä tietysti Savo Volleyn oma 𝐕𝐞𝐥𝐦𝐮-maskotti. Kahviossa jouluiset herkut, ja ottelun jälkeen nimmarointitilaisuudessa jaossa pelajaakortit. Luvassa myös poikkeuksellisen hyvät arpajaiset. Otteluun Kuopio-hallille kulkee ilmainen non-stop bussi Kuopion keskustasta. 🎄🦌

PeeÄssä maksaa omille asiakasomistajilleen viime vuodelta 3% ylijäämänpalautusta. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajan tekemistä ostoista, mikäli osuuskaupan tuloksesta investointien jälkeen jää rahaa eli ylijäämää. Osuuskaupan tulosta käytetään aina sen asiakasomistajien hyväksi, joko toiminnan kehittämiseen investointeina tai ylijäämänpalautuksena. Ylijäämänpalausta maksetaan yhteensä yli 14 miljoonaa euroa.

 

Mitä ylijäämänpalautus on ja miksi sitä maksetaan?

Ylijäämänpalautusta maksetaan, jos osuuskaupan toiminta on tuloksellista siinä määrin, että sillä on voitu tehdä tarvittavat investoinnit toimipaikkaverkostoon ja palveluiden kehittämiseen ja sen jälkeen jää ylimääräistä rahaa. Nimensä mukaisesti osuuskaupan tulosta eli ylijäämää palautetaan osuuskaupan omistajille heidän ostojensa suhteessa. Mitä enemmän keskität, sitä enemmän hyödyt.

Ylijäämän maksaminen vuosittain ei ole automaatio vaan vuosien määrätietoisen ja tehokkaan tekemisen tulos. Sen maksamisesta päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto, jolle hallitus ja hallintoneuvoston tekee esityksen.

 

Miten ylijäämänpalautus kertyy?

Ylijäämänpalautusta maksetaan PeeÄssän asiakasomistajille vuoden 2020 aikana PeeÄssän omista toimipaikoista tehdyistä Bonukseen oikeuttavista ostoista. Ylijäämänpalautus ei siis kerry yhteistyökumppaneilta tehdyistä ostoista eikä alkoholi- ja tupakkaostoista.

 

Milloin ylijäämänpalautusta maksetaan?

Vuoden 2020 osalta ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajien S-tileille 20.5.2021. Tarkista maksetun ylijäämänpalautuksen summa kätevästi S-mobiilista!