Uusi autonpesupaikka ABC Carwash Varkaus on avattu Varkauden Prisman mittarikentän viereen. ABC Carwash Varkaudessa on kaksi pesukaistaa, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden. Pesut soveltuvat henkilö- ja pakettiautoille, joiden korkeus on maks. 2,80 m ja leveys maks. 2,50 m.

ABC Carwash Varkaus on ehdottomasti oman alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijöiden joukossa.  Pesulassa on biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jossa biotankit ovat sijoitettuna hallin sisälle. Varkauden ABC Carwash on ensimmäinen henkilö- ja pakettiautojen rollover-autopesukoneella varustettu pesupiste Suomessa, jossa tämänkaltainen vedenkierrätysjärjestelmä on käytössä. Biotankkien sijoittamisessa sisälle pesularakennukseen saadaan biologisen vedenpuhdistusjärjestelmän olosuhteet tasaisiksi ympäri vuoden.

ABC Carwasheihin tulee Prowash Oy:n toimittama biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jonka ansiosta pesujen vedenkulutus voidaan minimoida. Puhdistusteknologian ja -järjestelmä perustuu biologiseen prosessiin, joka vastaa luonnon omavaraista veden puhdistumista. ABC Carwashin vedenpuhdistamossa sama luonnollinen puhdistus tapahtuu paljon nopeammin, koska mikro-organismien kasvua stimuloidaan lisäämällä prosessiin ylimääräistä happea erillisten puhaltimien avulla. Koska mitään lisäaineita ei tarvita ja puhdistus tapahtuu luonnollisesti. ABC Carwashin vedenpuhdistus on suurelta osin itseohjautuva prosessi. Vedenpuhdistuksen avulla puhtaan vedenkulutus saadaan jopa viidesosaan normaalista. Puhdasta vettä käytetään auton huuhteluun pesuohjelmien lopussa.

Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös sähkönkulutuksessa. ABC Carwashin valaistus on toteutettu LED-valoilla ja pesulan sisätilojen valaistusta säädetään automaattisesti käytön mukaan. Osuuskauppa PeeÄssän kaikki käytettävä sähkö on tuotettu jo muutaman vuoden ajan yksinomaan uusiutuvilla energiamuodoilla, eli tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Lisäksi pesussa on käytössä ainoastaan ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita pesuaineita ja tietenkin pehmeät pesuharjat, jotka ovat hellävaraisia auton maalipinnalle.

Pesukoneet ovat Prowash Oy:n maahantuoman Washtecin rollover -autonpesukoneita. Pesukoneiden valintakriteereissä ympäristöystävällisyyden lisäksi on painotettu auton pesutulosta ja koneiden luotettavuutta. ABC Carwash –autopesuasema Varkauden asiakkaiden autojen kiilto varmistetaan Shinetecs- erikoiskiillotusvahalla. Pesuhallit on rakentanut suomalainen Havamodules Oy. Pesukoneet ja biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä ovat asennettuna halleihin jo Havamodulesin tehtaalla Salossa.

Pesut ABC Carwash Varkauteen voi ostaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista tai maksutolpasta. ABC-mobiilissa PeeÄssän pesuloihin ostetut sarja- ja kuukausipesut voi käyttää millä tahansa PeeÄssän ABC Carwash -autopesuasemalla.

ABC Carwash Varkaus täydentää PeeÄssän autopesutarjontaa entisestään. Ennestään autopesuja on ollut tarjolla ABC Siilinjärvellä, Kuopion Prisman yhteydessä Savilahdessa ja ABC Pitkälahdessa.

Pesuja uudesta autopesusta voi ostaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista.

Lataa ilmainen ABC-mobiili puhelimeesi tästä linkistä!

Osuuskauppa PeeÄssä on valittu Suomen 3. innostavimmaksi työpaikaksi 2022.

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen voi saada suomalaisorganisaatiot, jotka ovat toteuttaneet Eezy Spiritin henkilöstötutkimuksen. Kyseessä on suomalaisen työelämän tunnustus, joka myönnetään vuosittain parhaille Eezy Flown People Power -tutkimukseen osallistuneille organisaatioille. Suomen innostavimmat työpaikat -kisan tulokset perustuvat vuonna 2022 tehtyjen työyhteisötutkimusten (TYT) tuloksiin.

PeeÄssä sai erinomaiset tulokset vuoden 2022 henkilöstötutkimuksessa suurten organisaatioiden, yli 1 000 henkilöä työllistävien -sarjassa. Tunnustus kertoo henkilöstön korkeasta omistautuneisuudesta ja toiminnan kehittämisestä pitkäjänteisesti yhdessä henkilöstön kanssa.

Työtyytyväisyys on jo vuosia ollut erinomaisella tasolla. Viime vuonna henkilöstön kokema työtyytyväisyys parani entisestään edellisestä vuodesta. Merkittävimmät parannukset liittyivät jaksamiseen: kokemus työn stressaavuudesta oli vähentynyt ja työkuorman koettiin pysyneen yksiköissä aiempaa useammin kohtuullisena.

 

Osuuskaupat ottivat kisassa kolmoisvoiton. Suurten yritysten sarjassa ykkössijan otti toista kertaa peräkkäin Osuuskauppa Suur-Savo. Toiseksi tuli Osuuskauppa KPO ja kolmanneksi Osuuskauppa PeeÄssä.

SUOMEN INNOSTAVIMMAT TYÖPAIKAT 2022

Suuret organisaatiot (yli 1000 henkilöä)

  1. Osuuskauppa Suur-Savo
  2. Osuuskauppa KPO
  3. Osuuskauppa PeeÄssä

 

Kisan tulokset kokonaisuudessaan Innostavimmat-sivustolla.

PeeÄssän majoitus- ja ravitsemiskaupan Vuoden esihenkilö, ABC Marjahakaa päälliköivä Jonna Ruotsalainen on tehnyt pitkäjänteisesti ja systemaattisesti töitä ABC Liikennemyymälöiden palvelujen parantamiseksi sekä PeeÄssässä että koko ketjussa.

Teksti Kristiina Tammitie, kuvat Pentti Vänskä

Jonna Ruotsalainen on niitä ihmisiä, joiden sisällä elää jatkuva kehittäjä. Vaikka asiakkaat olisivatkin tyytyväisiä olemassa olevaan, Jonnan päässä raksuttaa silloinkin herkeämättä ajatuksia siitä, miten asiat voisi tehdä paremmin, valmistaa esimerkiksi maistuvampaa ruokaa tai tarjota nopeampaa palvelua.

– Minua työssä motivoi se, että pääsen tekemään monipuolisesti erilaisia juttuja, vaikuttamaan asioihin ja jatkuvasti parantamaan omaa ja meidän kaikkien osaamista, Jonna perustelee kehittämisintoaan.

Hän on työskennellyt PeeÄssän ABC Liikennemyymälöissä vuodesta 2011 lähtien.

– Olin ollut aiemmin töissä ABC:llä Joensuussa, joten muuttaessani Kuopioon opiskelemaan restonomiksi pääsin opintojen ohella tekemään kokin hommia ABC Niiralaan. Valmistuttuani minut nimitettiin keittiövastaavaksi, ja kun Niiralan ABC suljettiin, siirryin samaan tehtävään suurempiin ympyröihin ABC Pitkälahteen.

 

Jaetaan kokemuksia ja sparrataan kollegoita

Keittiövastaavilla on käsissään iso osa liikennemyymäläkaupasta, koska he vastaavat ABC:n ruokamyynnistä ja ravintolan tavaratilauksista.

– Aiemmin teimme esimerkiksi meille tärkeiden juhlapyhien ennakot kukin omassa toimipaikassamme, käymättä keskustelua asiakasta keskenämme. Tietojen, kokemusten, ajatusten, ongelmien ja onnistumisten jakaminen ja kollegojen välinen sparraaminen sai alkunsa muutama vuosi sitten. Sykäys tuli siitä, kun ABC-keittiöissä alettiin seuraamaan ja vertailemaan ruokahävikin muodostumista, Jonna kertoo.

Hän otti yhteistyön ja avunannon tiivistämisen omaksi asiakseen – tuloksena pitkäjänteinen ja systemaattinen työ keittiövastaavien johtamisen kehittämiseksi.

– Olen vetänyt nyt jo usean vuoden ajan keittiövastaavien säännöllisiä palavereja, joissa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja mietitään, miten voisimme parantaa liikennemyymälöidemme asiakaskokemusta keittiön johtamisen näkökulmasta. Meidän aktiivisuudesta, valikoimien ja tuotteistuksen kehittämisestä sekä ratkaisukeskeisten, positiivisella otteella annettujen kehitysideoiden antamisesta saimme viime vuonna PeeÄssään Vuoden ABC-keittiötyöryhmän tunnustuksen.

 

Makukouluilla laatua keittiöihin

Jonnalla on ollut tärkeä rooli myös PeeÄssän ABC-työntekijöiden ammatillista osaamista vahvistavan ABC Akatemian kehittämisessä.

– ABC Akatemian tavoitteena on varmistaa, että kaikki meidän ihmiset voivat luottaa omaan osaamisensa myös paineisimmissa tilanteissa. Esimerkiksi Akatemiaan liittyvien makukoulujen kautta olemme saaneet vietyä laatua jokaiseen ABC keittiöön. Makukouluissa on tehty noutopöytäruokia ja hiottu niiden reseptiikkaa sekä etsitty keinoja lyhentää asiakkaan odotusaikaa á la carte-annosten, burgerien ja pizzojen osalta.

Vuoden esihenkilön valintaan vaikutti sekin, että Jonna on hakenut keittiötyöryhmänsä kanssa parhaimpia toimintatapoja perehdytykseen sekä monisaamisen kasvattamiseen. Tarvittaessa on henkilökunnalle järjestetty valmennuksia uusista asioista.

– Muun muassa keittiön uudesta varastonhallintajärjestelmästä pidettiin koulutus jokaisessa toimipaikassamme paikan päällä sekä verkossa, jotta järjestelmä saatiin kunnolla käyttöön.

 

ABC Marjahaka nyt kehitystyön alla

Viime vuoden syksyllä Jonnan työkuviot muuttuivat, kun hän siirtyi Pitkälahden keittiöstä ABC Marjahakaan liikennemyymäläpäälliköksi. Iisalmessa hän saa laittaa jälleen kehittämisvaihteensa täysillä päälle, sillä ABC:llä alkavat näinä päivinä varsin mittavat muutostyöt.

– Laitamme 14.3. alkaen ovet kiinni kokonaan vajaaksi pariksi viikoksi, ja senkin jälkeen keittiö pysyy suljettuna toiset pari viikkoa. Avaamme pääsiäiseksi täydellisen muodonmuutoksen kokeneen ABC Marjahaan, jossa ravintolan, keittiön, kaupan sekä varasto- ja taustatilat ovat saaneet kokonaan uuden ilmeen, PeeÄssän Vuoden esihenkilö lupaa.

– Tykkään olla PeeÄssässä töissä. Työ on mielekästä ja saan jatkuvasti kehittää toimintaa ja kehittyä itsekin esimerkiksi erilaisten valmennusten ja koulutusten avulla, Jonna Ruotsalainen kiittää.

 

Asiakkaiden palautteita PeeÄssän ABC Liikennemyymälöiden ruoasta:

 ”Kävin mieheni kanssa syömässä ABC Marjahakassa. Ruoka oli maukas (tilasimme pizzan ja meillä oli salaattipöytä), henkilökunta on tosi ystävällinen ja positiivinen. Tykkäsin eri leipävaihtoehdoista salaattipöydän yhteydessä. Jäi tosi hyvä mieli vierailun jälkeen.”

”Todella maittava lounas. Monipuolinen salaattipöytä. Iso kiitos kokille, joka suurella ammattiylpeydellä laittoi lounaspöytää. Ihan huippu!”

”Lounasruoka oli hyvää, hyvin esille laitettu ja sen sai nopeasti. Hienosti hoidettu kiireen keskellä.”

 ”Aivan mahtava salaattipöytä ja lounaspöytä. Ihana tunnelma ja huomasi, että työntekijät viihtyvät töissä. Se tuo asiakkaalle hyvän mielen.”

 

#tunteella #ylpeästi #toimeliaasti #yhdessä

Uusi ABC Carwash Varkaus avataan Varkauden Prisman läheisyyteen uuden ABC-kylmäaseman viereen. ABC Carwash Iisalmi avataan Prisma Iisalmen tontilla olevan kylmäaseman viereen.

Molempiin ABC Carwasheihin tulee kaksi autopesukonetta, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden. Pesut soveltuvat henkilö- ja pakettiautoille, joiden korkeus on maksimissaan 2,80 m ja leveys maksimissaan 2,50 m.

Ympäristöystävällisyyden edelläkävijöitä

Uudet ABC Carwashit ovat ehdottomia oman alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijöitä. Pesuloihin tulee biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jossa biotankit ovat sijoitettuna hallin sisälle. Varkauden ja Iisalmen ABC Carwashit ovat ensimmäiset henkilö- ja pakettiautojen rollover-autopesukoneella varustetut pesupisteet Suomessa, jossa tämänkaltainen vedenkierrätysjärjestelmä on käytössä. Biotankkien sijoittamisessa sisälle pesularakennukseen saadaan biologisen vedenpuhdistusjärjestelmän olosuhteet tasaisiksi ympäri vuoden.

ABC Carwasheihin tulee Prowash Oy:n toimittama biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jonka ansiosta pesujen vedenkulutus voidaan minimoida. Puhdistusteknologian ja -järjestelmä perustuu biologiseen prosessiin, joka vastaa luonnon omavaraista veden puhdistumista. ABC Carwashien vedenpuhdistamossa sama luonnollinen puhdistus tapahtuu paljon nopeammin, koska mikro-organismien kasvua stimuloidaan lisäämällä prosessiin ylimääräistä happea erillisten puhaltimien avulla. Koska mitään lisäaineita ei tarvita ja puhdistus tapahtuu luonnollisesti. ABC Carwashien vedenpuhdistus on suurelta osin itseohjautuva prosessi. Vedenpuhdistuksen avulla puhtaan vedenkulutus saadaan viidesosaan normaalista. Puhdasta vettä käytämme auton huuhteluun pesuohjelmien lopussa.

Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös sähkönkulutuksessa. ABC Carwashien valaistus on toteutettu LEDvaloilla ja pesulan sisätilojen valaistusta säädetään automaattisesti käytön mukaan. Osuuskauppa PeeÄssän kaikki käytettävä sähkö on tuotettu jo muutaman vuoden ajan yksinomaan uusiutuvilla energiamuodoilla, eli tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Lisäksi pesussa on käytössä ainoastaan ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita pesuaineita ja tietenkin pehmeät pesuharjat, jotka ovat hellävaraisia auton maalipinnalle.

Pesukoneet ovat Prowash Oy:n maahantuoman Washtecin rollover -autonpesukoneita. Pesukoneiden valintakriteereissä ympäristöystävällisyyden lisäksi painotimme auton pesutulosta ja koneiden luotettavuutta. ABC Carwash –autopesuasema Iisalmen ja Varkauden asiakkaiden autojen kiilto varmistetaan Shinetecs- erikoiskiillotusvahalla. Pesuhallit rakentaa suomalainen Havamodules Oy. Pesuhalli toimitetaan tontille erikoiskuljetuksena kolmessa osassa. Pesukoneet ja biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä ovat asennettuna halleihin jo Havamodulesin tehtaalla Salossa.

Pesuja voi ostaa helposti ABC-mobiililla

Varkauden ja Iisalmen pesuloiden lisäksi Osuuskauppa PeeÄssällä on ABC Carwash -autopesuasemat ABC Pitkälahdessa, ABC Siilinjärvellä ja Kuopion Prisman yhteydessä. Pesuja uusiin ABC Carwasheihin voi ostaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista tai maksutolpasta. ABC-mobiilissa PeeÄssän pesuloihin ostetut sarja- ja kuukausipesut voi käyttää millä tahansa PeeÄssän ABC Carwash – autopesuasemalla.

Uudet ABC Carwash autopesuasemat avataan keväällä 2023.

Lataa ilmainen ABC-mobiili sovellus puhelimeesi tästä linkistä

Tavoitteena toimialueen markkinajohtajuus teholatauksessa vuonna 2024

Osuuskauppa PeeÄssä investoi yli 2,4 miljoonaa euroa kattavan suurteholatausverkoston rakentamiseen toimialueelleen vuosina 2023–2024. Uusia ABC-latausasemia avataan Prisma, S-market-, Sale- ja ABC Liikennemyymälöiden yhteyteen. Suunnitelmissa on avata ABC-latausasemia Kuopioon, Varkauteen, Siilinjärvelle, Tahkolle, Iisalmeen, Suonenjoelle ja Pyhäjärvelle.

Osuuskauppa PeeÄssän ABC-latausverkostoon tulee 13 uutta teho- ja suurteholataus asemaa. ABC-latausasemille tulee yhteensä 50 teho- ja suurteholatauspistettä.

Verkostoa suunniteltaessa on kuunneltu ABC-latauksen asiakkaiden toiveita.

Rakennamme nyt erityisesti suuritehoisia latausasemia, joilla latausteho pysyy mahdollisimman korkeana myös silloin, kun asemalla on useampia lataajia samaan aikaan. Olemme tunnistaneet, että erityisesti ABC Liikenneasemillemme toivotaan nopeaa latausta ja nyt vastaamme myös siihen tarpeeseen, toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Suunnittelussa on myös huomioitu tulevaisuuden tarve kasvattaa latausasemien tehoa entisestään.

Hankkeen rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2023 ja koko hankkeen on määrä valmistua kesällä 2024.

 

Tahkolle alueen ensimmäinen suurteholatausasema

Osuuskauppa PeeÄssä uskoo Tahkon alueen kehittyvän vahvasti lähivuosina.

Osuuskauppamme satsaa Tahkon alueeseen voimakkaasti. Break Sokos Hotel Tahko uudistuu tänä vuonna, ja nyt latausverkoston kasvaessa rakennamme hotellin läheisyyteen alueen ensimmäisen suurteholatausaseman, jossa on neljä suurteholatauspistettä, Puustinen kertoo. Lisäksi PeeÄssän alueelle, jo nykyisellään kattavaan verkostoomme lisätään peruslatauksen max. 22 kW latauspisteitä yhteensä 44 kappaletta. Nämä latausasemat tulevat hotellien, Prismojen ja S-markettien pihoihin. Laajennuksen jälkeen Peeässän toimialueella on jo 112 peruslatauspistettä asiakkaidemme käytössä nykyisen 68 latauspisteen sijaan.

Hankkeelle on myönnetty Energiaviraston sähköisen liikenteen infrastruktuuritukea teholatausverkoston rakentamiseen 483 tuhatta euroa.

Osuuskauppa Peeässän latausverkosto on osa maanlaajuista ABC-latausverkostoa. Latauksen voi maksaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 220 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1 330 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 738, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 261 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 331 kappaletta. Loppuvuonna auton voi ladata jo noin 300 ABC-latausasemalla eri puolilla Suomea.  

 

Suomen suurimman teholatausverkoston kasvu jatkuu – ABC-lataus avaa noin 500 uutta latauspistettä vuoden aikana

Lue lisää: https://www.sttinfo.fi/tiedote/suomen-suurimman-teholatausverkoston-kasvu-jatkuu-abc-lataus-avaa-noin-500-uutta-latauspistetta-vuoden-aikana?publisherId=68574024&releaseId=69968292

Iisalmen ABC Marjahaka kokee tuntuvan kasvojenkohotuksen, kun tiloja uusitaan koko liikennemyymälässä. Uudistusta tehdään niin kaupan ja ravintolana kuin henkilökunnankin tiloissa. Luvassa on täysin uusitut, entistä viihtyisämmät ja toimivammat tilat.

Ravintolan ilme uudistuu täysin, kun linjastojen pinnat ja kaikki ravintolan kalusteet uusitaan. Kaupan puolella hyllyuudistusten lisäksi kylmäkalusteet uusitaan entistä energiatehokkaammiksi. Uusi astianpalautuspiste tulee osaltaan sujuvoittamaan asiakkaiden palvelua entisestään.

– Olemme tulevasta uudistuksesta todella innoissamme! Uudistus antaa meille edellytykset tarjota entistä sujuvampaa ja parempaa palvelua viihtyisämmässä ympäristössä.  Vastuullisuusnäkökulma on myös vahvasti esillä entistä energiatehokkaampien laitteiden myötä. Uudet upeat puitteet auttavat meitä matkallamme kohti Parhaan Elämän Edelläkävijyyttä Savossa., ABC Marjahaan liikennemyymäläpäällikkö Jonna Ruotsalainen kertoo tyytyväisenä.

Muutostöistä johtuen ABC Marjahaka on suljettu tämänhetkisen suunnitelman mukaan 14.–26.3.2023 väliseksi ajaksi. Tämän lisäksi ravintolan on suunniteltu olevan osittain suljettu esimerkiksi keittiön osalta 12.3.–5.4.2023. Tankkaus onnistuu ympäri vuorokauden koko uudistuksen ajan.  Uudistuneen ABC Marjahaan muutostöiden on tarkoitus valmistua suurimmilta osin pääsiäiseksi.

Marjahaan kiinteistö on rakennettu vuonna 1997 ennen ABC-ketjun olemassaoloa. ABC-ketjuun Marjahaka siirtyi vuonna 2000. Edellisen isomman muodonmuutoksen ABC Marjahaka on kokenut vuonna 2013. ABC Marjahaka on yksi 5-tien vilkkaimmista pysähdyspaikoista ja palvelee kattavasti myös paikallisia asiakkaita.

Fresh upin pääurakoitsijana toimii Expedit Finland Oy. Uudistuksen on suunnitellut Kristian Koivisto.

PeeÄssän ABC Liikennemyymälöiden keittiön palveluvastaavista koostuva tiimi on palkittu Tampereella ABC-ketjun vuoden 2022 keittiötyöryhmä -tunnustuksella.

PeeÄssän ABC-keittiötyöryhmä sai ansaitsemansa tunnustuksen pitkäjänteisestä ja systemaattisesta työstä. – Säännöllisesti kokoontuva PeeÄssän ABC-keittiötyöryhmä on aktiivisesti mukana kehittämässä ABC Ravintolan valikoimia ja tuotteistusta koko ketjun eduksi sekä kokoaa, arvioi ja välittää kehitysideoita kootusti ketjunohjaukseen, lähestyen asioita positiivisesti ja ratkaisukeskeisesti, valinnan perusteluissa todetaan.

Palkittuun keittiötyöryhmään ovat kuuluneet keittiön palveluvastaavat Juha Ahonen (ABC Varkaus), Elisa Väänänen (ABC Siilinjärvi), Sari Kettunen (ABC Pyhäjärvi), Minna Rissanen (ABC Pitkälahti), Eija Hyvönen (ABC Kiuruvesi), Kirsi Fröberg (ABC Marjahaka) sekä Pasi Hyvönen (ABC Varkaus). Ryhmää on ansiokkaasti luotsannut syyskuussa ABC Marjahaan liikennemyymäläpäällikkönä aloittanut, aiemmin ABC Pitkälahdessa kuusi vuotta keittiömestarina työskennellyt Jonna Ruotsalainen.

Maistuvampaa ruokaa

– Olemme kokoontuneet säännöllisesti joka kuukausi keittiövastaavien kesken. Kokoontumisissamme on käyty läpi ajankohtaisia asioita, kerätty palautteita ketjuun kootusti ja mietitty, miten voisimme parantaa liikennemyymälöidemme asiakaskokemusta keittiön johtamisen näkökulmasta. Tapaamisten perusteella jokainen keittiövastaava on tehnyt sovittuja asioita omissa keittiöissään, Jonna Ruotsalainen kuvailee.

Työryhmän aktiivisuuden ansiosta on löydetty monia toimintamalleja, joilla asiakastyytyväisyyttä on onnistuttu parantamaan. Tapaamisten perusteella on esimerkiksi kiinnitetty tehostetusti huomiota annoskokojen toteutumiseen ja lounasruokien maustamiseen. Lisäksi noutopöytäruokia on maukkauden takaamiseksi ryhdytty maistattamaan koko työryhmälle ennen tarjoilun aloittamista.

PeeÄssän ABC Liikennemyymälöiden keittiöväelle järjestetään myös makukouluja vähintään kaksi kertaa vuodessa.

– Olemme kokoontuneet koekeittiölle tai vaihtoehtoisesti olen kiertänyt toimipaikoissa kouluttamassa paikan päällä. Makukouluissa on tehty noutopöytäruokia ja hiottu reseptiikkaa, jos ruoka ei ole ollut meidän suuhun sopivaa. Näistä kouluista olen koonnut ketjuun palautetta ja ideoita, miten ruoasta voisi tehdä maistuvampaa. Joitain muutoksia ketjun reseptiikkaan onkin tehty ehdotuksiemme perusteella.

Jatkuvaa ja aktiivista kehittämistä

Makuasioiden ohella palkitussa keittiötyöryhmässä on haettu parhaimpia toimintatapoja myös perehdytykseen sekä monisaamisen kasvattamiseen. Prosessejakin on hiottu sujuvammiksi, jotta asiakas saa tilaamansa annoksen mahdollisimman nopeasti.

– Lisäksi olemme tarpeen mukaan järjestäneet henkilökunnalle valmennuksia uusista asioista. Muun muassa keittiön uudesta varastonhallintajärjestelmästä pidettiin koulutus jokaisessa toimipaikassamme paikan päällä sekä verkossa, jotta järjestelmä saatiin kunnolla käyttöön.

PeeÄssän ABC-väen aktiivinen kehittämisote on pantu ketjutasolla merkille jo ennen vuoden keittiötyöryhmä -valintaa: ABC:n valtakunnallisissa tuotekehitysryhmissä ovat olleet mukana PeeÄssästä Jonnan itsensä lisäksi Santtu Matikainen ABC Pitkälahdesta sekä Mervi Ahonen ABC Varkaudesta.

Pasi Hyvönen, Sari Kettunen, Juha Ahonen, Elisa Väänänen, Jonna Ruotsalainen, Eija Hyvönen ja Kirsi Fröberg toivat ABC-ketjun vuoden 2022 keittiötyöryhmä -palkinnon PeeÄssälle.

– Keittiötyöryhmämme tehtävänä on parantaa liikennemyymälöidemme asiakaskokemusta keittiön näkökulmasta, Jonna Ruotsalainen toteaa.

S-ryhmän valtakunnallinen ABC-latausverkosto ulottuu jatkossa Osuuskauppa PeeÄssän alueelle eri puolille Pohjois-Savoa. Verkostoa rakennetaan vaiheittain osuuskaupan palveluiden yhteyteen. Tavoitteena on rakentaa alueen kattavin teho- ja suurteholatauspisteiden verkosto seuraavan kahden vuoden aikana.

Latausverkoston rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa siirretään osuuskaupan toimipaikkojen yhteydessä jo olemassa olevia latauslaitteita ABC-latauksen alle.

Verkostoomme liitetään 20 olemassa olevaa latausasemaa, jotka sijaitsevat kattavasti eri puolilla osuuskauppamme toimialuetta. Latausasemilla on yhteensä 68 peruslatauspistettä. Asemien käyttöönotot alkavat tänään, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

Käyttöönottojen yhteydessä näissä latauspisteissä asiointi siirtyy ABC:n omaan mobiilisovellukseen, ABC-mobiiliin, jonka avulla lataus myös maksetaan kätevästi.

Verkosto laajenee entisestään etenkin seuraavan kahden vuoden aikana, kun latausverkoston rakentamisen toinen vaihe pääsee vauhtiin. Tarkemmat suunnitelmat ovat vielä työpöydällä, mutta verkosto tullaan rakentamaan osuuskaupan kattavien palveluiden äärelle ja merkittävien reittien varsille maanteille.

Tavoitteemme on olla toimialueen markkinajohtaja kattavimmalla verkostolla sähköautojen teho- ja suurteholataus pisteitä, Ville Puustinen kertoo.

Verkostoon rakennettavien uusien latauslaitteiden laitetoimittajana on Kempower Oy, joka on suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja.

 

Lue lisää Suomen suurimman latausverkoston kasvusta -ABC-latausasemia on pian jo 200

 

ABC Pitkälahtea uudistetaan ravintolan ja ABC kaupan osalta. Näkyvin uudistus tulee olemaan kaksipuoleinen vitriinilinjasto, joka sujuvoittaa isompienkin asiakasmäärien ja etenkin ryhmien asiointia. Lisäksi ravintolan kassojen aluetta uudistetaan ja noutopöytä- sekä juomalinjastojen pintoja uusitaan. Myös ravintolasalin akustiikkaa parannetaan ja lattiat sekä leikkipaikka uudistetaan.
– Odotamme tulevaa uudistusta todella innoissamme. Se antaa meille mahdollisuuden tarjota entistä parempaa ja sujuvampaa palvelua sekä paikan päällä että ABC-mobiilissa asioiville asiakkaillemme. Olemme huomioineet jo suunnitteluvaiheessa niin asioinnin sujuvuuteen kuin viihtyisyyteenkin liittyviä tekijöitä. Lisäksi työntekijäkokemukseen on kiinnitetty huomiota esimerkiksi ergonomian näkökulmasta, ABC ryhmäpäällikkö Hanni Isotalo toteaa tyytyväisenä.
ABC Pitkälahti on toiminut nykyisissä tiloissa vuodesta 2015 alkaen. ABC Pitkälahti on yksi koko Suomen vilkkaimmista liikennemyymälöistä yli puolella miljoonalla vuosittaisella sisäkaupan kassatapahtumallaan. Uudistustyöt alkavat huhtikuussa ja senon määrä valmistua 6.5.2022 mennessä.
Uudistuksen aikana ABC Pitkälahti palvelee normaalisti ympäri vuorokauden. Valikoimaa joudutaan rajoittamaan hetkellisesti uudistuksen aikana.
Kiinteistön muut toimijat jatkavat toimintaansa normaalisti.
Uudistuksen urakoitsijana toimii Expedit Finland Oy ja suunnittelusta on vastannut Kristian Koivisto.

PeeÄssä palkitsee vuosittain parhaat osaajansa Vuoden asiakaspalvelija-tittelillä. Myös työryhmien ja esihenkilöiden palkitsemisessa korostetaan asiakastyytyväisyyttä. PeeÄssä on täynnä asiakaspalvelun taitajia, joten valituksi tuleminen edellyttää todellista superammattilaisuutta.

 

Vuoden asiakaspalvelija Lilli Mustonen, Coffee House

”Lilli on asiakaspalvelija isolla sydämellä. Hän huomioi jokaisen asiakkaan yksiköllisesti varmistaen, että jokainen saa parhaimman asiakaskokemuksen sekä laadukkaat tuotteet suosittelujen kera. Kiireisinäkin aikoina Lillin hymy valloittaa sekä asiakkaat että työkaverit. Lilli on pidetty työkaveri ja aina valmis auttamaan.”

– Tuntuu ihanalta, että oma intohimo asiakaspalveluun välittyy muille ihmisille. Tällainen tunnustus kannustaa, motivoi ja antaa uskoa, että teen hyvää työtä. Palveluala on minun juttuni. Haluan tehdä työtä, jossa pääsen ilahduttamaan ihmisiä, Lilli kertoo.

Hän kuvailee Coffee Housen asiakkaita kivoiksi ja ystävällisiksi. Toki joskus eteen tulee pahantuulinenkin asiakas, mutta hänenkin päivän Lilli yrittää aina kääntää paremmaksi.

– Coffee House tuntuu todella omalta paikalta, jossa pystyn käyttämään vahvuuksiani ja olemaan oma itseni. Todella iso merkitys on myös työryhmällä, tai ennemminkin työperheellä, jonka jäseniä tapaan myös vapaa-ajalla.

 

Vuoden asiakaspalvelija Timo Leskinen, Prisma Kuopio, Ruokatori

”Tällä rautaisella ammattilaisella on asiakaspalvelutaito hyppysissä. Palvelua hän tekee savolaisella lupsakkuudessa ja hyvällä huumorilla höystettynä. Loistavia kiitoksia ja palautteita palvelusta vauvasta vaariin.”

Timo Leskinen on ilahduttanut Prisman asiakkaita Ruokatorilla vajaat kolme vuotta, mutta mestaritason ruokaosaamista hänelle on kertynyt vuosikymmenten ajalta.

– Kun on savolaista ja karjalaista sukujuurta, ei liene ihme, että tykkää asiakaspalvelusta. Aina riittää asiakkaiden kanssa jutunjuurta, niin ruoasta kuin muustakin, Timo hymyilee.

Hän arvioi asiakkaiden ruokatietoisuuden kasvaneen, mikä edellyttää tiskin takana yhä vahvempaa osaamista.

– Hifistelijät ovat aika harvassa, mutta ruoanlaittovinkkien ohella erikoisruokavaliot ja allergiat ovat jokapäiväinen aihe. Myös luomua sekä tuotteiden alkuperää kysytään entistä useammin.

– Valtavan paljon on tullut asiakkailta onnitteluja ja kommentteja, että palkinto tuli oikeaan osoitteeseen. Tuntuuhan se mukavalta, kun tietää tekevänsä asioita oikein, Timo toteaa.

 

Vuoden työryhmä Original Sokos Hotel Puijonsarvi Reception

”Kaikkien aikojan matkailukesän läpivienti on loistava onnistuminen erikoisien aikojen keskellä. Henkilökunta on joustanut hiljaisena aikana lähtemällä ennakkoluulottomasti uusiin työtehtäviin kaupan puolelle ja kiireiseen aikaan tekemällä pitkiä päiviä aina hymy huulilla – jarrua ja kaasua vuorovedoin oli vuoden 2021 teema. Vastaanotto on onnistunut luomaan turvallisen, positiivisen ja odotuksia ylittävän asiakaskokemuksen.”

 

– Aivan ehdottomasti täyden kympin suoritus aikana, jolloin normaalisesongille tyypillinen ennustettavuus katosi, eikä meillä ollut ennakkotietoa asiakasvirroista kuin päivä, pari kerrallaan. Ennennäkemättömässä tilanteessa kiihdytettiin nollasta sataan hetkessä ja nostettiin asiakastyytyväisyyttä entisestään keskittymällä oleelliseen ja jättämällä kaikki ei niin kiireelliset tekemiset taka-alalle, hotellipäällikkö Tatu Ahonen kehuu joukkoaan.

Kesä myös osoitti, mitä talon sisällä käytetty termi ”Poikki Puikkarin” käytännössä tarkoittaa.

– Muiden osastojen väki oli ja on tietysti edelleen aina valmis tulemaan vastaanottoon avuksi, Tatu kiittelee.

 

Vuoden työryhmä, Sale Päiväranta

”Eivät uudet puitteet aina tee myymälästä hyvää, vaan hyvän voi luoda vanhastakin myymälästä asiakaspalvelulla. Myymälästä välittyy hyvä tunnelma ja oikea lähikauppafiilis. Vuoden aikana toimipaikka on saanut runsain määrin erinomaisia asiakaspalautteita.”

Sale-päällikkö Janita Sallinen antaa täyden tunnustuksen työryhmälleen, joka on todellakin sisäistänyt hyvän palvelun reseptin.

– Emme vain hyllytä tavaraa ja rahasta, vaan kyse on kokonaisvaltaisesta asiakaskohtaamisesta, johon sisältyy tärkeä sosiaalinen puoli. Meillä on paljon vakiasiakkaita, joista monelle kauppamme tarjoaa päivän ainoan hetken toisen ihmisen kohtaamiseen ja keskusteluun. Meillä onkin totuttu siihen, että työskentelyn lomassa ehditään aina vaihtaa kuulumiset asiakkaan kanssa. Se on sitä kyläkauppafiilistä, joka työryhmämme palkitsemisen perusteissa mainitaan, Janita arvioi.

Moniosaava työryhmä on palkintonsa ansainnut.

– Kaikki haluavat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, kehittää toimintaa ja huolehtia asiakkaistamme, tarjota apua ja palvella iloisella otteella.

 

Vuoden esihenkilö Marjo Pekkarinen, ABC Pyhäjärvi

”Haasteellisista ajoista huolimatta yksikkö on Marjon ohjauksessa ollut huippuvireessä niin työyhteisötutkimuksessa kuin asiakastyytyväisyydessäkin. Marjon sitkeys ja sitoutuminen työhön näkyy. Lisäksi Marjolla on tunnusluvut erittäin hyvin hallinnassa. Asiakastyytyväisyydessä ABC Pyhäjärven vahvuuksia ovat mm. siisteys, tuotevalikoima ja viihtyisyys.”

”Haasteellisista ajoista huolimatta yksikkö on Marjon ohjauksessa ollut huippuvireessä niin työyhteisötutkimuksessa kuin asiakastyytyväisyydessäkin. Marjon sitkeys ja sitoutuminen työhön näkyy. Lisäksi Marjolla on tunnusluvut erittäin hyvin hallinnassa. Asiakastyytyväisyydessä ABC Pyhäjärven vahvuuksia ovat mm. siisteys, tuotevalikoima ja viihtyisyys.”

Joukkonsa puolesta syteen ja saveen menevälle Marjolle Vuoden esihenkilön titteli oli täydellinen yllätys.

– Ihan puskista tuli tämä asia. Olen tehnyt työni niin hyvin kuin osaan, mutta niin ovat varmasti kaikki kolleganikin. Viimeiset pari vuotta ovat olleet haastavia aikoja meille kaikille, Marjo muistuttaa.

Hän korostaa, että vuoden esihenkilöksi ei kukaan pääse ilman osaavaa ja työstään tykkäävää työryhmää. Tuoreimmassa työyhteisötutkimuksessa Pyhäjärven ABC:n kokonaistyytyväisyysindeksi olikin huippukorkealla, peräti, 90,8 (asteikolla 0–100).

– Minulla on aivan jäätävän hyvä, sisukas ja taitava porukka, jossa arvostetaan omaa ja toisten työtä.

 

Vuoden esihenkilö Laura Salminen, S-market Pitkälahti

”Laura on luonut toimipaikkaan hienon asiakaspalvelun kulttuuriin. Tästä osoituksena on se, että asiakastyytyväisyys on jatkuvasti hienolla tasolla, PeeÄssän S-marketien korkein. Laura on johtanut joukkoaan hyvin ja systemaattisesti omalla tyylillään. Työryhmästä huokuu mainio fiilis.”

– Meillä on noin 60 hengen työryhmä, johon tarvitaan jatkuvasti uusia ihmisiä. Rekrytoinnissa olen korostanut, että haemme asiakaspalvelijoita, emme myyjiä. Palveluhenkisyys on ehdottomasti meidän työntekijöiden, niin uusien kuin kokeneidenkin, tärkein ominaisuus. Kaiken muun voi oppia, mutta halu palvella pitää tulla sydämestä, Laura korostaa.

Asiakaspalvelun merkitystä hän korostaa omassa johtamisessaan väsymättä.

– Pidämme asiakkaamme tyytyväisinä arkisilla tekemisillä, eli huolehtimalla siitä, että meiltä saa tarvitsemansa tuotteet, ei joudu jonottamaan kassalle ja palvelu hoidetaan hyvin.

Laura on kiitollinen siitä, että asiakkaat osaavat nykyään antaa hyvästä palvelusta myös palautetta.

– Kiitosta tulee paljon monen kanavan kautta. Se vahvistaa työryhmän onnistumisen tunnetta ja positiivista fiilistä.

Vuoden esihenkilö -palkinto kuuluu Lauran mielestä ehdottomasti koko työryhmälle.

– Tunnustus kertoo yhdessä onnistumisesta, hän painottaa.