Ravintola Frans & Sophien tarjonta uudistuu – aidon ranskalaisen gastronomian toteutuksessa mukana huippunimiä


22.1.2025

Kuopiossa Snellmaninpuiston laidalla sijaitsevan ravintola Frans & Sophien uudistus tarjoilee asiakkaille ranskalaisen ruokakulttuurin helmiä. Uusi menu esittelee Ranskan alueellisia makuja ja gastronomisia erityispiirteitä. Uudistus tuo mukanaan myös toivotun klassikkoannoksen.

– Odotamme innolla, että pääsemme viimein tarjoilemaan uutta menua asiakkaillemme perjantaina 24. päivä tammikuuta, Frans & Sophien ravintolapäällikkö Hanna Härkönen fiilistelee.

Härkönen kertoo, että Frans & Sophien uusi menu tuo esiin Ranskan alueelliset erityispiirteet, ja annoksiin liittyvät tarinat raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä rikastuttavat ruokailukokemusta.

– Tartar jauhetaan päivittäin itse, kastikkeisiin on haettu syvyyttä kiehtovilla makuyhdistelmillä ja syntisen herkulliset croque monsieur tai quiche lorraine sopivat niin pieneen kuin isompaakin nälkään

Jo klassikoksi noussut Frans & Sophien härkäruukku tekee myös kauan odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen tuotu mielenkiintoista makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä.

Härkäruukkua on ehditty toivoa takaisin Frans & Sophien tarjontaan jo vuosia.

Juomatarjontaa on laajennettu uusilla cocktaileilla, oluilla ja siidereillä, ja uusi viinilista kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet. Myös tarjottavien viinien valikoimaa on kasvatettu muun muassa crémantilla ja samppanjalla – molemmat oivallisia valintoja arjen juhlistamiseen.

Gastronomian huiput mukana uudistuksessa

Uudistusta on ollut toteuttamassa Pahe Cateringin kokeneet gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden ura ja monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja.

Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmiksi rankatuissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan Olympialaisiin. Liekola on kuulunut Suomen Bocuse d´Or -joukkueeseen, minkä lisäksi hän toimii kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.

­– Menussa on nyt teroitettu ja terävöitetty ranskalaista kulmaa ruokaa. Toimme ruuan emämaasta menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä, Liekola ja Pärssinen kuvailevat.

Uudistus tuo vetovoimaa paikalliseen ravintolatarjontaan

Frans & Sophie on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestään ja laadukkaasta palvelustaan. Uudistus vahvistaa ketjun asemaa houkuttelevana vaihtoehtona niin arjen laatuaikaa arvostaville kuin erityisten juhlahetkien viettäjille. Ravintoloiden tunnelmallinen miljöö ja asiakkaiden arvostamat tunnelmatekijät säilyvät.

– Uudistunut Frans & Sophie vahvistaa entisestään Kuopion ravintolakulttuuria ja tarjoaa alueen asukkaille ja vierailijoille kiehtovan vaihtoehdon tuoden palan Ranskaa lähelle. Voit herkutella aidoilla klassikoilla ja viimeistellä elämyksen huolella valitulla ranskalaisella viinillä, oluella tai siiderillä, sanoo hotellijohtaja Kati Vihma Original Sokos Hotel Puijonsarvesta.