Hyppää makumatkalle Ranskaan! – Original Sokos Hotel Puijonsarvi tuo Kuopioon samppanja-tastingin ja ranskalaisen illallisen


10.10.2024

Menovinkki:
Mitä? Missä? Milloin?
  • Samppanja-tasting ja koulutus. Vetäjänä palkittu sommelier Kirsi Seppänen
  • Ravintola Utu, Original Sokos Hotel Puijonsarvi
  • Lauantaina 2. päivä marraskuuta klo 14–17

Original Sokos Hotel Puijonsarven ravintola Utussa järjestetään 2. päivä marraskuuta samppanjakoulutus ja -tasting. Kouluttajana toimii palkittu tamperelainen tarjoilija ja sommelier Kirsi Seppänen.

Kirsi työskentelee sommelierina tamperelaisessa Ravinteli Haarlassa, joka tarjoaa mutkatonta à la cartea ja tarkoin valittuja juomia rennolla otteella.

Tapahtumaan osallistuville on tarjolla tastingin lisäksi ammattitaitoista koulutusta. Kirsi on voittanut Suomen Paras Sommelier -kilpailun kahdesti vuosina 2018 ja 2021. Kansainvälistä tunnustusta hän on kerännyt voittamalla Nordic Ruinart Challenge Champion -kilpailun vuonna 2018.

Kirsi Seppäsen meriiteistä viimeisin on Vuoden Tarjoilija 2023 -voitto, joka on alan ammattilaisten keskuudessa arvostettu tarjoilijoiden suomenmestaruus.

Ravintolapäällikkö Hanna Härkönen odottaa innolla ainutlaatuisen tapahtuman toteuttamista Kuopiossa.

­­– Kehitimme idean yhdessä Kirsin kanssa ja nyt tarjolla on tapahtuma kaikille, jotka haluavat sukeltaa pintaa syvemmälle samppanjan maailmaan. Tämä on mahtava tilaisuus maistaa ja oppia jotain uutta.

Tasting ei hivele ainoastaan makuhermoja, vaan tilaisuudessa lisätään osallistujien tietoutta samppanjan kiehtovasta kulttuurista asiantuntevan sommelierin opastuksella. Tastingille luonteva jatkumo on niin ikään Puijonsarven tiloissa sijaitsevan Frans & Sophien herkullinen ranskalainen illallinen.

Hanna Härkönen on työskennellyt Frans & Sophien ravintolapäällikkönä vuodesta 2021.

 

– Frans & Sophie on pieni pala Ranskaa kauniissa Kuopiossamme. Toivomme, että ihmiset tulisivat nauttimaan ranskalaisesta illallisestamme matalla kynnyksellä, Hanna fiilistelee.

Tammikuussa Hanna kollegoineen juhli himoitun Chaîne des Rôtisseurs -kilven myöntämistä Original Sokos Hotel Puijonsarven kokous- ja juhlapalveluille. Kilpi kertoo laadukkaasta gastronomiasta, kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta sekä loistavasta palvelusta.

– Kilpi on meille suuri kunnia ja myös ulospäin merkki siitä, että tarjoamme kiinnostavia ja ainutlaatuisia ruoka- ja juomatilaisuuksia Pohjois-Savossa. Nimeämistilaisuudessa alkuvuonna pääpainona oli ruokaelämykset ja nyt keskitytään juomapuoleen samppanjan merkeissä.

Varaukset ja tiedustelut osoitteesta sales.peeassa@sok.fi