Puheenaiheet vaihtelivat pillimehusta kylpylähotellin toiminnan turvaamiseen Leppävirralla järjestetyssä ensimmäisessä PeeÄssä-illassa. Seuraavaksi yhteisen keskustelun äärelle kokoonnutaan tiistaina 11.6. Kiuruvedelle.
30.5.2024
Teksti: Kristiina Tammitie | Kuvat: Pentti Vänskä
PeeÄssä-iltoihin toivotaan mukaan osuuskaupan paikallisten asiakasomistajien ja muiden asukkaiden lisäksi paikkakunnan yrittäjiä, lähituottajia, järjestöjen edustajia ja yleensäkin kaikkia, joille oma kotiseutu on tärkeä.
PeeÄssän järjestämissä uudenlaisissa tapahtumissa halutaan tarjota mahdollisuus kysyä osuuskaupan toiminnasta ja tavata niin johtoryhmän jäseniä kuin hallinnon edustajiakin.
Tavoitellessaan Parhaan Elämän Edelläkävijyyttä PeeÄssän väki haluaa kuunnella oman alueensa ihmisiä ja selvittää, missä on onnistuttu, mitä pitää kehittää ja miten PeeÄssä voisi omalta osaltaan tiivistää paikallista yhteistyötä.
– Haluamme aiempaa paremmin näkyä ja kuulua paikallisessa elämänmenossa. PeeÄssä-ilta on onnistunut, kun synnytämme rakentavaa vuoropuhelua ja kenties myös uusia ideoita, miten voimme palvella paremmin ja tuottaa lisää hyvinvointia maakuntaamme, johtoryhmän jäsenet kuvailivat.
Raha jää omalle alueelle
Leppävirran ensimmäisessä PeeÄssä-illassa ei pidetty pitkiä puheita, vaan illan mittaan keskityttiin makkaran syönnin ja kahvittelun lomassa jutustelemaan asiakasomistajuudesta, palvelujen kehittämisestä ja Leppävirran kuulumisista.
Väkeä tervetulleeksi toivottaessaan PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila muistutti muutamalla sanalla osuuskaupan olemassaolon tarkoituksesta.
– Tehtävämme on tuottaa omistajillemme palveluja ja etuja sekä parantaa heidän taloudellista hyvinvointiaan. Meille on kunnia-asia, että asiakasomistajuudesta koituu ylivoimaista hyötyä, esimerkiksi viime vuonna ennätykselliset 829 euroa jokaista omistajatalouttamme kohti.
Osuuskauppaan kuluvien rahojen Mikko muistutti palautuvan tavalla tai toisella aina omalle alueelle – omistajahyödyn (mm. rahana maksetut edut ja edullinen ostoskori) lisäksi esimerkiksi tuote- ja palveluostoina, henkilöstön palkkoina, veroina sekä investointeina.
– Meille tuodut rahat jäävät kiertämään omaan maakuntaamme, hän kiteytti.
Toiveita laidasta laitaan
Leppävirtalaiset Terttu ja Taisto Holopainen iloitsivat siitä, että PeeÄssä tulee yhä lähemmäksi asiakasomistajiaan.
– Aivan ihanaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Ei tarvitse olla mitään ihmeellistä ohjelmaa, vaan riittää, kun kohdataan ihmisiä ja päästään juttelemaan, pariskunta kiitteli.
Holopaiset kertoivat ”hurahtaneensa” asiakasomistajuuteen, kun Prisma avattiin Kuopioon heidän silloisen kotinsa lähelle.
– Olemme olleet siitä lähtien kovia keskittäjiä. Muutimme eläkkeelle jäätyämme Leppävirralle ja teemme S-marketissa ostoksia joka viikko. Kuopiossa tai Varkaudessa käymme Prismoissa ja tankkaamme autoa, koska täällä Leppävirralla ei ABC-automaattia ole. Se on kyllä huono asia, Terttu pohdiskeli.
PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä liikennekaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne kertoi Tertulle ja Taistolle, että Leppävirran automaattiaseman puute on osuuskaupassa tiedostettu.
– ABC-polttonesteautomaatti- ja -latausasia on työn alla. Selvittelemme parhaillaan erilaisia vaihtoehtoja, hän paljasti.
Keskusteluissa nousi esiin myös leppävirtalaisten huoli remonttia kaipaavan Vesileppiksen tulevaisuudesta. PeeÄssä vastasi Vesileppiksen toiminnasta vuosina 2007–2014, mutta kylpylä-hotellista luovuttiin, koska toimintaa ei saatu kannattavaksi.
– Vesileppiksellä on iso merkitys paikkakunnalle. Olisi hienoa, jos PeeÄssä pystyisi jollain tavalla tulemaan siihen mukaan niin, että paikalle saataisiin vakaammat hartiat, osuuskaupalle viestitettiin.
Keskusteluissa nousi esiin myös helpommin ja nopeammin toteuttavissa olevia toiveita: parkkipaikkaa ympäröivien lehmusten karsimista pidettiin aiheellisena ja S-marketin valikoimiin toivottiin useampia tuotteita, muun muassa tiettyä pillimehua.
– Tuotetoiveita voi esittää myös sinuntoive.fi-osoitteessa, marketpäällikkö Elli Räihä vinkkasi.
27.12.2024 | Tästä ilmoitimme
20.12.2024 |