Vuodessa 400 euron potti Bonuksista


29.5.2018

Eira ja Lauri Väänänen ovat olleet osuuskaupan omistajia kymmeniä vuosia. Vaikka he asuvat kahdestaan, Bonuksista kertyy S-Tilille vuodessa nelisen sataa euroa.

 

– Käytämme kieltämättä aika ahkerasti PeeÄssän palveluja. Asumme Karttulan ja Kuopion välillä Syvänniemellä, ja asioimme molempiin suuntiin. Useimmiten käymme ostoksilla Kuopion Prismassa, mutta myös Karttulan S-market on tuttu kauppa. Lisäksi meillä on mökki Riistavedellä, jossa Sale on palvellut meitä hyvin. Meillä on tässä tällainen kolmeyhteisyys tutuista ja hyväksi havaituista palveluista, Eira ja Lauri kertovat.                 

– Lisäksi tankkaamme aina ABC:llä, mahdollisuuksien mukaan myös Lapissa, jossa käymme aika paljon, Lauri jatkaa.

Bonusta kertyy harvakseltaan hotelliyöpymisistä ja ravintoloistakin. Viimeksi Eira ja Lauri kävivät poikansa perheen kanssa syömässä Frans & Sandrassa. Kuuden hengen ruokailun laskusta tuli Bonuksena mukava summa takaisin päin.

– Mutta vielä mukavampaa oli se, että en ole koskaan saanut missään muualla niin hyvää ruokaa, Lauri kiittelee.

 

Vakuutuksistakin rahaa takaisin

Väänästen bonuseurojen määrä vaihtelee kuukausittain. Esimerkiksi ruokaostosten loppusumma elää sen mukaan, kuinka paljon pojan pojat istuvat isovanhempiensa ruokapöydässä.

– Vuositasolla puhutaan isosta summasta. Äskettäin vaihdoimme kaikki vakuutuksetkin Lähi-Tapiolaan, jolloin myös vakuutusmaksuista tuli hyvät Bonukset.

Eira kertoo vuositasolla Bonuksia kertyvän nelisen sataa euroa.

– Käytämme rahat ihan tavallisiin ostoksiin, emmekä säästä niitä mihinkään sen kummemmin. Ostokset maksamme aina S-Etukortilla S-Tililtä. PeeÄssän maksamien Bonusten lisäksi siirrämme tilille ostosrahaa säännöllisesti. S-mobiililla on helppo seurata tilin saldoa ja Bonusten kertymistä.

Pariskunta on myös keskustellut mahdollisuudesta Bonusten ohjaamisesta S-Säästörahastoon.

– Se kyllä kiinnostaa, mutta en ole vielä saanut lupaa rahastosijoittamiseen, Lauri kertoo pilke silmäkulmassa.