Uudistunut hotelli Puijonsarvi Kuopion kesätapahtumien keskiössä. Yli viiden miljoonan euron huoneuudistus valmistui.


12.6.2023

Original Sokos Hotel Puijonsarven päärakennuksen mittava huoneuudistus on valmistunut. Uusittujen huoneiden aistikas sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista. Tyylikkäät huoneet täydentävät Kuopioon tulevan festivaalivieraan kokemuksen ja tarjoavat hyvän tukikohdan niin loma- kuin bisnesmatkaajillekin. Osuuskauppa PeeÄssä on panostanut uudistukseen 5,5 miljoonaa euroa.

”Haluamme tukea paikallisuutta monin eri tavoin, joten päärakennuksenkin uudistuksessa oli luontevaa valita suunnittelun lähtökohdaksi juuri Kuopion kultturelli ydin. Suunnittelutoimisto Franz Design tarttui teemaan hienosti ja lopputulos on todella kaunis. Valaistukseen, taiteeseen ja soljuvana virtaavaan tunnelmaan on sisustuksessa panostettu erityisen paljon”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo.

”Olemme saaneet hyvää palautetta uusituista huoneistamme. Aistikkuus, uniikit liikettä kuvaavat taideteokset sekä pintojen koskettamaan houkuttavat struktuurit ovat jääneet erityisesti vieraidemme mieleen”, Väätäinen kertoo ylpeyttä äänessään.

 

Yllätyksiä hotellikäytävillä

Liikkeen virtaa löytyy myös päärakennuksen hotellikäytäviltä. Paikallisen taiteilijapariskunnan Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon luomat dynaamiset taideteokset heräävät eloon vieraan lähestyessä niitä. Teosten lähtökohtana ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien huikeat esitykset. Kesäkuun 18. kaupunkilaiset voivat tutustua taideteoksiin osallistumalla Partanen & Lamusuon järjestämälle kulttuurikierrokselle, joka alkaa hotelli Puijonsarven aulasta kello 13.

 

Uutuutena viiden hengen kvintetit

Uudistuksen myötä päärakennukseen saatiin myös isommillekin seurueille sopivia kvintettihuoneita sekä lisää saunallisia Superior-huoneita ja sviittejä.

”Viime vuosien uusin trendi on ollut isojen huonekokonaisuuksien kysyntä. Tartuimme tähän trendiin ja loimme päärakennukseen kvintettihuoneita, joissa on nimensä mukaisesti vuoteet viidelle, lisävuotein nukkumaan mahtuu jopa seitsemän”, Väätäinen kertoo.

 

Kuopio Wine Festival alkaa Puijonsarvesta 

Kuopion rikas tapahtumakesä käynnistyy 8.6. alkavilla Kuopion Komediafestivaaleilla ja jatkuu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla, Kuopio Wine Festivalilla sekä Kuopio Rockilla. Komediafestivaalien, Kuopio Wine Festivalin sekä Kuopio Rockin ajan Original Sokos Hotel Puijonsarven aulabaarissa viihdytetään vieraita elävällä musiikilla. Heinäkuun 1. ravintola Utussa järjestetään myös Kuopio Wine Festivalin perinteinen festaribrunssi.

Kuopio Wine Festivalin lippuja voi ostaa hotellin vastaanotosta tai lunastaa ne hotellivarauksen yhteydessä. Tänä vuonna festivaalin teemamaa on Espanja.

 

Koko Puijonsarven uudistus nyt valmis

Koko Original Sokos Hotel Puijonsarven kattaneet, usean vuoden mittaiset uudistustyöt tulivat päärakennuksen uudistuksen valmistuttua päätökseen.

”Original Sokos Hotel Puijonsarvi on monipuolinen, moderni ja tyylikäs kokonaisuus keskellä Kuopiota. Puikkarista löytyy mieluinen huone joka makuun ja tarpeeseen, useita ravintoloita sekä Itä-Suomen isoimpiin kuuluvat tapahtumatilat”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen summaa.

Hotellia operoiva Osuuskauppa PeeÄssä kehittää matkailupalveluitaan myös Tahkolla ja Iisalmessa. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus valmistuu kesällä 2023, Break Sokos Hotel Tahkon loppuvuonna 2024.

 

 

Lisätietoja:

Johanna Väätäinen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Puijonsarvi,

puh. 050 517 4801, johanna.vaatainen@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on savolainen hotelliklassikko ja monipuolinen tapahtumatalo Kuopion keskustassa, Snellmanin puiston vierellä. Hotellissa on 293 huonetta, neljä ravintolaa, juhlasali Puikkari ja 20 tapahtumatilaa. Hotelli hehkuu historiaa nykypäivän iloiseen ja moderniin savolaiseen elämänmenoon yhdistettynä. Talo on kuin runsauden sarvi, jonka eri tiloista ja palveluista voi ammentaa elämyksiä vieraiden arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen.

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio/sokos-hotel-puijonsarvi