Urapolulla ryhmäpäällikkö Johanna Kämäräinen


31.1.2023

  • Ikä: 39
  • Koulutus: restonomi, johtamisen erikoisammattitutkinto, viittä vaille valmis MBA-tutkinto
  • Nykyinen työpaikka:Osuuskauppa PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan toimiala

 

”Olin vajaa parikymppinen oivaltaessani, millä alalla haluan tehdä työurani. Kirjoitettuani ylioppilaaksi pidin välivuoden tehden töitä Kiuruveden ABC:llä. Tuolloin 20 vuotta sitten taisin olla PeeÄssän ensimmäisiä ristiintyöskentelijöitä, sillä tein vuoroja myös paikallisessa S-marketissa.

ABC:n ravintola oli se, josta todella innostuin. Minulla ei ollut aiemmin minkäänlaisia haaveita ravintola-alasta, mutta hurahdin ihan täysin. Niinpä lähdin Kuopioon opiskelemaan restonomiksi ja sain myöhemmin keittiömestarin paperit. En tosin ole tehnyt päivääkään keittiömestarin hommia, koska vuodet ovat vieneet alalla toiseen suuntaan.

 

PeeÄssään palasin vuonna 2005 harjoittelun merkeissä ja 2009 tulin sitten ihan kokopäivätyöhön. Tein töitä kokkina, kahvilatyöntekijänä, pikaruokatyöntekijänä, vuoropäällikkönä, apulaisravintolapäällikkönä ja ravintolapäällikkönä, paikkoina Kuopiossa Amarillo ja Sokoksen ravintolamaailma sekä Varkaudessa Rosso. Ensimmäinen esihenkilötehtäväni oli Hesburgerin vuoropäällikkyys, joka olikin yksi opettavaisimmista ajoista ja kehitti minua hurjasti.

Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialalla ryhmäpäällikkönä. Vastuualueeseeni kuuluvat Prismojen sekä Ykkösrastin ravintolamaailmat, Sokoksen Food & Joy sekä Varkauden Rosso. Näissä kuudessa toimipaikassa on yhteensä 16 ravintolaa, joten tekemistä riittää.

 

PeeÄssässä olen saanut sopivin väliajoin lisää vastuuta, uusia haasteita ja valtuuksia tehdä asioita. Nautin työn vaihtelevuudesta ja siitä, että saan käyttää vahvuuksiani asiakaskokemuksen asiantuntijana. Kuulostaa kliseeltä, mutta jokainen päivä on todellakin erilainen.

Sosiaalisena ja puheliaana luonteena rakastan tehdä töitä ihmisten kanssa. Kuten johtamislupauksessani todetaan, intohimoni on yhdessä onnistuminen. Meillä on hyvä meininki: työilmapiiri on avoin, reilu, kaikkia kunnioittava ja hyvin ihmislähtöinen. Menemme eteenpäin toinen toistamme tukien. Sydämessä läikähtää joka kerta, kun näen päälliköiden ja työryhmien kasvavan ja kehittyvän, innostuvan ja onnistuvan. Myös asiakkaiden positiiviset palautteet kannustavat ja motivoivat, sillä ne kertovat, että teemme asioita oikein.

 

Olen onnekas, että saan tehdä työtä, jossa sydämeni on täysillä mukana. Olen utelias, joten katson urapolullanikin avoimin mielin seuraavan mutkan taakse alalla, joka on jatkuvan muutoksen tiellä.”