Tältä näytti S-market Maljalahti kolme vuorokautta ennen avausta


6.9.2022

– Meneillään on viimeinen rutistus ennen asiakkaiden saapumista ja kakkukahveja. Torstaina 8.9. avaamme upean, trendikkään ja modernin, mutta silti myös kotoisen, läheisen ja lämminhenkisen S-market Maljalahden kello 10. Kahvittelu jatkuu iltapäivään kello 17 saakka, marketpäällikkö Heidi Sihvonen kutsuu.

 

Täysin uuteen paikkaan rakennetun S-marketin avaaminen on harvinaista herkkua, joka saa niin entiset kuin uudetkin peeässäläiset liekkeihin. Näin on helppo päätellä, kun näkee, millä innostuksella torstaina avattavan S-market Maljalahden henkilökunta laittaa myymälää avauskuntoon. Ilmassa on kutkuttavaa jännitystä, malttamatonta odotusta ja kuplivaa iloa.

Myymälän oman väen lisäksi rakennusmiehet painavat hommia hyvällä sykkeellä ja fiiliksellä. Työtä on vielä paljon, mutta tekemisen meininki on sellainen, ettei myymälän valmistuminen avausaamuksi jää kyseenalaiseksi.

– Meillä on ollut koko ajan todella hyvä henki ja porukka on puhaltanut hienosti yhteen hiileen. Malttamattomina odotamme, että pääsemme palvelemaan asiakkaitamme, apulaismarketpäällikkö Arttu Laitinen kiteyttää tunnelmat.

S-marketin ylätasanteen kesäravintola avataan ensi keväänä.

S-marketin henkilökunnasta Riina Kortelainen, Arttu Laitinen ja Heidi Sihvonen (takarivissä) sekä Saga Blomberg, Tarja Leskinen ja Anna Paajanen (edessä) ehtivät piipahtaa muutamaksi minuutiksi yhteiskuvaan ja ihastelemaan terassilta avautuvaa upeaa maisemaa.

Asiakkailla on vapaus valita itsepalvelukassojen ja perinteisten kassojen välillä. Itsepalvelukassat ovat tänä päivänä erittäin suosittuja ja ahkerasti käytettyjä.

Tarja Leskinen valmistelee hedelmä- ja vihannesvaakoja käyttövalmiiksi.

– Olen ollut aiemmin mukana avaamassa myös Sale Päivärantaa sekä S-market Pitkälahtea, hän kertoo.

– Haluamme yhdistää myymälässämme trendikkyyden ja moderniuden kotoisaan ja rentoon tunnelmaan, ostamisen helppoutta, käytännöllisyyttä, laatua, monipuolisuutta ja inspiroivia esillepanoja korostaen. Tehdään yhdessä asiakkaidemme kanssa juuri sellainen ruokakauppa, jota he ovat kotikulmilleen kaivanneet, Heidi Sihvonen suunnittelee.

Hän lupaa, että hedelmä- ja vihannesosasto tulee ihastuttamaan niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin.

Pitkä kylmäkaappirivistö on vielä tyhjänä, sillä tuoretuotteet hyllytetään vasta viime hetkillä.

– Meillä on myymäläneliöihin nähden aivan hillittömän laaja valikoima, Keski-Pohjanmaan Osuuskaupasta Ylivieskan Prismasta PeeÄssään ja S-market Maljalahteen siirtynyt Riina Kortelainen ihmettelee.

Kokonaisvalikoima kattaa noin 10 000 tuotetta. Valikoimien rakentamisessa on huomioitu alueen kotitalouksien koko ja väestön ikäjakauma, samoin asukkaiden toiveet ja odotukset, joita selvitettiin viime vuonna kyselytutkimuksella. Toiveita kannattaa esittää edelleenkin, joko henkilökunnalle suoraan tai sinuntoive.fi -palvelun kautta. Asiakkaiden toivomia tuotteita tullaan lisäämään hyllyille matalalla kynnyksellä.

S-market Maljalahti on PeeÄssän ensimmäinen myymälä, jossa on käytössä elektroniset hyllynreunaetiketit. Ne helpottavat myyjien arkityötä merkittävästi.

Arttu Laitinen esittelee uunia, jolla paistetaan pitkin päivää suolaisia ja makeita herkkuja paistopisteeseen. Koepaistot tehdään ennen torstaiaamua.

Osassa tuotteista on hyvin pitkät käyttöajat, joten ne on voitu hyllyttää valmiiksi jo aiemmin.

 

Tuoteryhmäkohtaisiin perusvalikoimiin on tehty profiloituja painotuksia etupäässä tuoretuotteissa, muun muassa juustoissa. Juomaosastolla painottuvat käsityöläisoluet sekä muut erikoisjuomat ja pakasteissa jäätelövalikoima tulee olemaan kesäsesongin aikana poikkeuksellisen runsas. Myös paikalliset tuotteet saavat reilusti tilaa, asukaskyselyssä esiin nousseiden toiveiden mukaisesti.

Vastuullinen rakentaminen on lähtökohtana kaikissa PeeÄssän investoinneissa.

S-market Maljalahti ei tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä ympäristöystävällisen kylmätekniikan, lämmön talteenoton, maalämmön hyödyntämisen sekä uusiutuvan energian ansiosta. Kiinteistön katolla aurinkovoimala tuottaa sähköä omaan käyttöön.

Lähialueen asukkaiden lisäksi S-market tulee palvelemaan kesäaikaan veneilijöitä ja muita sataman kävijöitä.

– Olemme arvioineet, että S-marketin asiakkaista 70 prosenttia tulee lähialueelta ja 30 prosenttia on veneilijöitä ja ohikulkijoita, rakenteilla olevissa venelijöiden suihkutiloissa poseeraava kenttäpäällikkö Timo Heiskanen ennakoi.

S-marketin parkkipaikan laidalle avataan ABC-polttonesteautomaatti. Piha-alueelta löytyy myös sähköautojen latauspiste.