Tahkon keskusvaraamolle uudet omistajat – ”Näemme Tahkossa valtavasti kasvupotentiaalia”


15.10.2020

Tahkon alueen matkailun keskusvaraamo TAHKOcom Oy on siirtynyt Osuuskauppa PeeÄssän ja PNT Group Oy:n omistukseen. Tavoitteena on vahvistaa entisestään Tahkon roolia Suomen johtavien matkailukeskusten joukossa.

Tahkon alueen majoitus- ja elämyspalveluita välittävä TAHKOcom Oy on siirtynyt uuteen omistukseen. Kauppa tehtiin tiistaina ja se astui voimaan heti. Yhtiöiden avainhenkilöt jatkavat tehtävissään.

”Me Osuuskauppa PeeÄssänä haluamme olla rakentamassa vahvaa Pohjois-Savoa ja tukea alueen kasvua. Matkailu on alueelle merkittävä tulonlähde ja työllistäjä ja TAHKOcom toimii sen veturina. Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen ovat tehneet hienoa työtä alueen matkailuelinkeinon eteen ja otamme tehtävän kunnialla vastaan”, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

PeeÄssän rinnalla toisena uutena omistajana toimii PNT Group Oy tasaosuuksin. Uutta matkailuelinkeinon tulevaisuutta lähdetäänkin nyt rakentamaan yhteistuumin alueen asukkaiden, mökkien omistajien ja yritysten kanssa.

”Tahkolla on panostettu valtavasti rinteisiin, ulkoilureitteihin ja aktiviteetteihin. Nyt tämä kaikki pitää vielä kertoa asiakkaille. Matkailijat hakevat lomaltaan elämyksiä, mutta korona-aikaan myös turvallisuutta, hyvää hygieniatasoa ja lyhyttä kotimatkaa. Tahko vastaa näihin kaikkiin”, PNT Groupin hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti kertoo.

Kaupan mukana siirtyy myös TAHKOcomin tytäryhtiö, kiinteistöhuolto-, vartija- ja siivouspalveluita tarjoava Tahko24H. Uusien omistajien myötä TAHKOcomin hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin aluekehityshankkeista tunnettu strategi Pekka Vihma.

Tulevaisuuden asiakaskokemus

Vuosittain TAHKOcomin kautta varataan noin 300 000 yöpymisvuorokautta ja matkailu on Pohjois-Savolle noin puolen miljardin euron elinkeino.

”Mökkien omistajien lisäksi haluamme palvella entistä paremmin myös alueen palveluelinkeinoa. Matkailijoiden käyttämistä euroista noin 30 % jää majoittumiseen ja 70 % suuntautuu laajemmin alueen palveluihin, kuten ravintoloihin, ostoksiin, elämyksiin, tapahtumiin, kulttuuriin ja kuljetuksiin. Siksi matkailu on erinomainen tulonlähde koko Pohjois-Savon näkökulmasta”, Puustinen Osuuskauppa PeeÄssästä kertoo.

Myös tulevaisuuden asiakaskokemus on uuden omistajatahon kärkihankkeita. Asiakkaiden ja palvelutarjoajien yhteisestä kauppapaikasta pitäisi löytyä kaikki alueen palvelut.

”Tulevaisuuden asiakaskokemuksesta pitää saada helpompaa, nopeampaa, kivempaa ja joustavampaa. Tulemme panostamaan vahvasti digitalisuuteen, langattomuuteen ja avaimettomuuteen”, Pentti kuvailee.

Tahko työllistää noin 140 henkilöä ympärivuotisesti ja sesonkiaikoina reilusti enemmän. Tavoitteena on vahvistaa ympärivuotista toimintaa ja yhteistyötä alueen yrittäjien välillä.

”Haluamme olla entistä parempi työnantaja, mahdollistaja ja alueen kasvun veturi. Matkailun aluetaloudellinen merkitys on valtava, joten haluamme, että Tahko kehittyy jatkossakin. Vastuullisuus on tärkeää niin yksilön, yhteiskunnan kuin ympäristön näkökulmasta”, Puustinen kertoo.

”Näemme Tahkossa valtavan kasvupotentiaalin. Laskettelurinteet ja järvet mahdollistavat ympärivuotisen toiminnan. Nyt on tärkeää yhdistää asiakas ja palveluntarjoaja”, Pentti summaa.

 

 

 

Haastattelut ja lisätietoja:

Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, toimialajohtaja. Puhelin 044 719 7996

Matti Kuosmanen, Ehtoopesä Oy, toimitusjohtaja. Puhelin 044 748 1404