Sinulla töissä – Kirsi


21.8.2023

Ravintola-alan pitkän linjan ammattilainen Kirsi Rautio lopetti kolme yritystään, muutti Pohjois-Pohjanmaalta Iisalmeen ja pestautui ensimmäistä kertaa elämässään osuuskauppaan töihin. Hän on tyytyväinen tekemiinsä valintoihin.

 

– Aloitin PeeÄssässä Iisalmen Prisman yhteydessä toimivien Presson ja Buffan ravintolapäällikkönä puolitoista vuotta sitten maaliskuussa. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta osuuskaupasta työantajana, joten oppimista on ollut valtavan paljon, muun muassa lukuisissa itselleni täysin uusissa tietojärjestelmissä sekä PeeÄssän ja S-ryhmän toimintatavoissa. Samalla olen ajanut itseäni sisään työyhteisööni sekä laajaan peeässäläisten joukkoon, ja tutustunut siinä sivussa uuteen kotikaupunkiini Iisalmeen, Kirsi Rautio kuvailee.

 

Korona koitui siunaukseksi

Kirsillä on liki parinkymmenen vuoden työkokemus ravintola-alalta, useista eri tehtävistä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa 11 vuotta Fazer Amicalla ravintolapäällikkönä, 14 vuotta alalla yrittäjänä sekä ennen peeässäläiseksi ryhtymistään reilun vuoden päivät Spa Hotel Runnilla keittiöpäällikkönä. Kirsi on suorittanut takavuosina esimiehen ja yrittäjän erikoisammattitutkinnot ja päivittänyt osaamistaan äskettäin valmistuneella ravitsemus- ja palvelualan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnolla.

– Yrittäjävuosina pyöritin Nivalassa ja Haapajärvellä yhtä aikaa jopa kolmea eri yritystä, jotka tarjosivat henkilöstöravintola-, juhlapalvelu-, hotelli- ja yöravintolapalveluja. Se oli antoisaa, mutta myös rankkaa. Olen vasta jälkikäteen tajunnut, miten väsynyt olin.

Kirsi myöntää, että korona koitui hänen kohdallaan siunaukseksi.

– Kaksi yritystä oli aiempina vuosina jo myyty, ja kolmannen osalta laitettiin pillit pussiin pandemian vuoksi, onnekseni velattomana ja rauhallisin mielin.

 

Suositteluhalukkuuden kärkijoukossa

Uuteen elämäntilanteeseensa ja tekemiinsä valintoihin Kirsi on tyytyväinen. Muutto Pohjois-Pohjanmaalta Iisalmeen, samoin pestautuminen PeeÄssään, on tuntunut hyvältä. Erityiskiitoksen saa Kirsin lähin esihenkilö, ryhmäpäällikkö Johanna Kämäräinen, jota Kirsi kuvailee parhaaksi esimiehekseen ikinä. Toinen kiitos kotiutumisesta menee omalle tiimille, jossa töitä tehdään PeeÄssän arvojen mukaisesti tunteella, ylpeästi, toimeliaasti ja yhdessä.

– Meillä on aivan ihana työyhteisö, jossa kaikki arvostavat ja auttavat toisiaan. Ei ole mikään ihme, että Iisalmessa oli viime vuonna koko ketjun suositelluin Presso. Tällä hetkellä Pressomme on kolmantena ja Buffamme puolestaan asiakkaiden suositteluhalukkuudessa ykkösenä, Kirsi kuvailee.

– Kokonaisuus ratkaisee. Meillä on tuotteiden laatu kunnossa ja asiakkaat kohdataan savolaisen lupsakkaasti, hän jatkaa.

 

Helppo hengittää

Itseään Kirsi luonnehtii ihmisläheiseksi ja helposti lähestyttäväksi, tasapuolisuutta korostavaksi ja työryhmäläisiään kuuntelevaksi esihenkilöksi.

– Olen luova ihminen, joka viihtyy parhaiten toimiston sijasta ihmisten parissa keittiössä tai asiakaspalvelussa.

Koskaan ei voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä Kirsistä tuntuu siltä, että iisalmelaisuus ja peeässäläisyys ovat tulleet hänen elämäänsä jäädäkseen. Kaupunki ja työpaikka tuntuvat molemmat kodeilta.

– Työssä on helppo hengittää, kun kaikki on siistiä, selkeää, rehellistä, suoraviivaista ja ihmistä kunnioittavaa, juuri sellaista, mitä itse arvostan. PeeÄssässä asiat tehdään aina oikein ja kaikilla on yhteinen päämäärä, jota kohti mennään yhdessä, Kirsi kiittelee

– Tuotteiden tuoreus ja laatu sekä aidot asiakaskohtaamiset, Kirsi Rautio kiteyttää Iisalmen Prisman yhteydessä toimivien Presson ja Buffan suosion salaisuuden.