Ruokatorin ammattilaiset


17.1.2020

Siilinjärven S-marketin Ruokatorin tiskillä komeilee hopeanvärinen kalapatsas, jonka jalustaan on kaiverrettu myymälän nimi sekä teksti ”#suomunousuun-voittaja 2019”.

– Voitimme maamme kaikkien S-marketien Ruokatoreille suunnatun kalahaasteen, Siilinjärven S-marketin Ruokatorista vastaava Hanna Lappalainen hymyilee palkintopystiä esitellessään.

Kisassa S-marketien Ruokatorien ammattilaiset haastettiin panostamaan entistä enemmän kalatiskin houkuttelevuuteen ja tuotteiden esillepanoon osana Suomu nousuun -kampanjaa ja Sesonkikala-konseptia, joilla osuuskaupat haluavat nostaa kotimaisen kalan kulutusta ja arvostusta.

– S-ryhmän henkilökunta äänesti meidän Ruokatorin koko maan parhaaksi. Valttikorttimme on laatu, ja se näkyy niin tuotteissa, esillepanoissa kuin palvelussakin. Joka päivä paremmin kuin eilen, Hanna lupaa.

Viime vuoden keväällä startannut kalakampanja on tuottanut toivottuja tuloksia.

– Kalan menekki on kasvanut todella merkittävästi, hän kehaisee.

 

Omassa keittiössä itse tehtyä

Suomessa on yli 420 S-marketia, joista varsin monessa on henkilökohtaista palvelua tarjoava Ruokatori. Aniharvassa S-marketissa palvelutiskillä on yhtä paljon mittaa kuin Siilinjärvellä. Oma keittiö uuneineen ja liesineen on puolestaan uniikki ratkaisu.

– Aloitamme joka arkiaamu viiden, puoli kuuden maissa kokkaamisen. Teemme tiskiin vaihtelevaa, laadukasta ja maukasta kotiruokaa, joka helpottaa merkittävästi niin lapsiperheiden kuin vanhusten arkea. Meiltä saa lisäaineettoman ruoan täysin valmiina lautaselle annosteltavaksi ja juuri sellaisen määrän, kuin kulloinkin tarvitsee. Lämpimän ruoan lisäksi teemme paikan päällä myös salaatteja, täytettyjä patonkeja sekä jälkiruokia.

Asiakkaiden lämminruokasuosikkeja ovat Hannan mukaan maalaiskinkkukiusaus ja uunilohi, joita päivän aikana kuluu kymmenkunta isoa uunivuoallista.

– Käytämme ruokien valmistuksessa oman tiskin raaka-aineita, joissa suosimme mahdollisuuksien mukaan paikallisia tuotteita.

Onpa S-marketin kompaktin kokoisessa keittiössä valmisteltu myös perhejuhlia.

– Olemme ruokkineet ristiäis-, hää- ja hautajaisvieraita, Hanna kertoo.

 

Ruokamestareita ja kokkeja

Nelisen vuotta Ruokatorin vastaavana työskennellyt Hanna on äskettäin suorittanut ruokamestarin erikoisammattitutkinnon.

– Tykkään äärimmäisen paljon työstäni, jossa kädenjälki todella näkyy. Itselle tulee tosi kiva aikaansaamisen fiilis, kun kala ja perunalaatikko on uunissa ja marjapuuro hautuu liedellä. Tietysti myös asiakkaiden antamat positiiviset palautteet kannustavat valtavasti.

Hanna korostaa, että Ruokatorin laadukkuus on koko tiimin ansiota.

– Olen todella ylpeä ammattilaisistamme, joista monet ovat koulutukseltaan kokkeja. Jokainen tekee samalla laatutasolla tiskin omannäköisekseen, ja osaa myös antaa asiakkaillemme aina uusia vinkkejä ruoanvalmistukseen.