Rautalammin upouutta S-markettia aletaan rakentamaan lokakuussa


S-market palaa paikalle, jossa se palveli aikana ennen kuin Koskelonseudun Osuuskauppa fuusioitua Osuuskauppa PeeÄssään

11.6.2024

Osuuskauppa PeeÄssän ja Rautalammin kunnan tiivis yhteistyö osuuskaupan palveluiden tulevaisuudesta alueella on saavuttanut pisteen, jossa upouutta S-markettia päästään rakentamaan lokakuussa.

Investointi alueelle parantaa kuntalaisten palveluita ja osoittaa, että pienempienkin paikkakuntien palvelutarjontaa on syytä kehittää.

Uusi S-market ja sen yhteyteen siirrettävä polttoaineen jakelu tarjoavat jatkossa palvelunsa alueen ihmisille entistä keskitetymmin.

– Me uskomme Rautalammin alueen elinvoimaan ja haluamme osaltamme panostaa sen tulevaisuuteen. Kunnan kanssa meillä on yhteinen tahtotila alueen palveluiden kehittämiseen, Osuuskauppa PeeÄssän vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen sanoo.

Paikallista osaamista hyödyntämällä rakennetaan energiatehokas kiinteistö

Rakennushankkeissa PeeÄssä pyrkii tekemään aina mahdollisimman paljon yhteistyötä paikallisten yritysten ja työntekijöiden kanssa. Tarjouspyynnöt Rautalammin uuden S-marketin urakoitsijasta lähetetään elokuussa.

Uusi kiinteistö tulee olemaan noin 50 % energiatehokkaampi kuin Rautalammilla 2000-luvun alussa käyttöön otettu S-market.

– Uutta rakentamalla pystytään ottamaan käyttöön nykyaikaiset energiatehokkuutta lisäävät teknologiat. Uudessa kiinteistössä tullaan käyttämään aurinkosähköä, sinne asennetaan lattialämmitys ja kylmälaitteista syntyvä lämpö ohjataan myös kiinteistön lämmittämiseen, Osuuskauppa Peeässän kiinteistöpäällikkö Tomi Vierimaa tarkentaa.

Investointi kertoo osuuskaupan uskosta Rautalammin vetovoimaan

Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen iloitsee PeeÄssän investoinneista pienempiin kuntiin ja näkee, että rakentuessaan uusi S-market vahvistaa Rautalammin keskustan roolia kuntalaisten kohtaamispaikkana.

– Tällainen projekti on herättänyt luonnollisesti paljon keskustelua rautalampilaisten keskuudessa, mutta PeeÄssän kanssa on alusta asti ollut selkeä yhteinen tavoite rakentaa aluetta parempaan päin, kaikkien tarpeet huomioiden.

PeeÄssä tunnistaa uuden S-marketin tontilla sijaitsevan torialueen merkityksen Rautalammin kunnalle ja sen asukkaille. Torilla järjestetään kesäisin kesätoria ja aina syyskuussa tori kokoaa ihmiset Pestuumarkkinoille.

­– S-marketin uudella sijainnilla on tarkoitus keskittää Rautalammin palveluita. Löydämme varmasti Rautalammin kunnan kanssa tavan, jolla toritapahtumat saadaan jatkossakin järjestettyä. Meillä on hyviä kokemuksia esimerkiksi Heinävedellä, jossa S-marketin parkkialuetta hyödynnetään toritapahtumiin, Ruotsalainen toteaa.