PeeÄssä laajentaa EKO E85 polttonesteen myyntiverkostoa


9.4.2018

Osuuskauppa PeeÄssä aloittaa ABC Pitkälahdessa ja ABC Pyhäjärvellä Eko E85 polttonesteen myynnin kevään aikana. Laajennustöiden vuoksi polttonestemyynti on suljettu Pitkälahdessa toistaiseksi. Polttonestemyynti piste avataan muutostöiden jälkeen toukokuun alkupuolella.

Osuuskauppa PeeÄssä lisää E85 polttonesteen jakelupisteitä ABC Pitkälahteen ja Pyhäjärvelle. Iisalmen Prisman tankkauspisteellä on jo parin vuoden ajan voinut tankata E85 polttonestettä.

Uusi E85 polttoneste on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka antaa asiakasomistajillemme mahdollisuuden tehdä omassa kulutuksessaan ekologisia valintoja. Eko E85 polttoneste on kotimainen tuote, joka on kehitetty suomalaisiin oloihin. Se sisältää 80–85 % bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä siellä, missä raaka-ainetta syntyy.

Etanoli tuotetaan pienissä laitoksissa elintarviketeollisuuden jätevirtojen syntysijoilla, jolloin raaka-aineiden kuljetuksia ei tarvita käytännössä lainkaan. Etanolin tuotantokaan ei aiheuta ilmakehään hiilidioksidipäästöjä. Sen sivutuotteena syntyy rehua maatalouteen sekä vettä.

Etanoli väkevöidään 99-prosenttiseksi, minkä jälkeen se sekoitetaan bensiinin kanssa. Bensiinin osuus on 15–20 % lopullisessa tuotteessa.

 –Eko E85 polttonestettä käyttämällä autoilija voi pienentää ekologista jalanjälkeään tuntuvasti, sillä uusi polttoneste vähentää jopa 80 % autolla liikkumisen hiilidioksidipäästöjä, perustelee toimialajohtaja Ville Puustinen.

Eko E85 polttoneste on tällä hetkellä litrahinnaltaan selvästi edullisempaa kuin 95E 10-bensiini. Mittarikentällä sen tunnistaa Eko E85 -merkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta. Eko E85 polttonesteen käyttäminen edellyttää ns. flexfuel-automallia.