Osuuskauppa PeeÄssä laajentaa toimintaansa sähköautojen teholataukseen


8.3.2023

Tavoitteena toimialueen markkinajohtajuus teholatauksessa vuonna 2024

Osuuskauppa PeeÄssä investoi yli 2,4 miljoonaa euroa kattavan suurteholatausverkoston rakentamiseen toimialueelleen vuosina 2023–2024. Uusia ABC-latausasemia avataan Prisma, S-market-, Sale- ja ABC Liikennemyymälöiden yhteyteen. Suunnitelmissa on avata ABC-latausasemia Kuopioon, Varkauteen, Siilinjärvelle, Tahkolle, Iisalmeen, Suonenjoelle ja Pyhäjärvelle.

Osuuskauppa PeeÄssän ABC-latausverkostoon tulee 13 uutta teho- ja suurteholataus asemaa. ABC-latausasemille tulee yhteensä 50 teho- ja suurteholatauspistettä.

Verkostoa suunniteltaessa on kuunneltu ABC-latauksen asiakkaiden toiveita.

Rakennamme nyt erityisesti suuritehoisia latausasemia, joilla latausteho pysyy mahdollisimman korkeana myös silloin, kun asemalla on useampia lataajia samaan aikaan. Olemme tunnistaneet, että erityisesti ABC Liikenneasemillemme toivotaan nopeaa latausta ja nyt vastaamme myös siihen tarpeeseen, toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Suunnittelussa on myös huomioitu tulevaisuuden tarve kasvattaa latausasemien tehoa entisestään.

Hankkeen rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2023 ja koko hankkeen on määrä valmistua kesällä 2024.

 

Tahkolle alueen ensimmäinen suurteholatausasema

Osuuskauppa PeeÄssä uskoo Tahkon alueen kehittyvän vahvasti lähivuosina.

Osuuskauppamme satsaa Tahkon alueeseen voimakkaasti. Break Sokos Hotel Tahko uudistuu tänä vuonna, ja nyt latausverkoston kasvaessa rakennamme hotellin läheisyyteen alueen ensimmäisen suurteholatausaseman, jossa on neljä suurteholatauspistettä, Puustinen kertoo. Lisäksi PeeÄssän alueelle, jo nykyisellään kattavaan verkostoomme lisätään peruslatauksen max. 22 kW latauspisteitä yhteensä 44 kappaletta. Nämä latausasemat tulevat hotellien, Prismojen ja S-markettien pihoihin. Laajennuksen jälkeen Peeässän toimialueella on jo 112 peruslatauspistettä asiakkaidemme käytössä nykyisen 68 latauspisteen sijaan.

Hankkeelle on myönnetty Energiaviraston sähköisen liikenteen infrastruktuuritukea teholatausverkoston rakentamiseen 483 tuhatta euroa.

Osuuskauppa Peeässän latausverkosto on osa maanlaajuista ABC-latausverkostoa. Latauksen voi maksaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 220 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1 330 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 738, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 261 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 331 kappaletta. Loppuvuonna auton voi ladata jo noin 300 ABC-latausasemalla eri puolilla Suomea.  

 

Suomen suurimman teholatausverkoston kasvu jatkuu – ABC-lataus avaa noin 500 uutta latauspistettä vuoden aikana

Lue lisää: https://www.sttinfo.fi/tiedote/suomen-suurimman-teholatausverkoston-kasvu-jatkuu-abc-lataus-avaa-noin-500-uutta-latauspistetta-vuoden-aikana?publisherId=68574024&releaseId=69968292