Kuopion satamaan monipuolinen palvelukeskus


10.6.2022

Juttu julkaistu PeeÄssä Tänään -lehdessä lokakuussa 2021.

PeeÄssä rakentaa Kuopion Maljalahden venesatamaan S-marketin kesäravintoloineen. Kokonaisuuteen sisältyy myös autoilijoiden ja veneilijöiden palveluja.

Kuopion kaupunki on jo jonkin aikaa etsinyt vuokralaista Maljalahden sataman tyhjälle tontille. Kaupungin kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena PeeÄssä tarttuu toimeen ja rakentaa kasvavan alueen asukkaille sekä sataman vierailijoille palvelukeskuksen, joka tarjoaa sekä päivittäistavarakaupan että ravintolapalveluja.

 

Avajaiset ensi kesän kynnyksellä

S-marketin rakentaminen aloitetaan näillä näkymin lokakuun aikana.

– Toukokuussa 2022 avattavan S-marketin myyntiala on noin 1 000 neliötä, eli suurin piirtein saman verran kuin S-market Puijonlaaksossa. Sataman Saleen verrattuna myymälän koko ja valikoima kasvavat yli kaksinkertaisiksi, toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen vertaa.

Hanketta on viety hänen mukaansa eteenpäin hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa. Kuopio kasvaa ja kehittyy, mikä edellyttää myös kaupan palvelujen monipuolistumista.

– Maljalahti sekä läheiset Männistö ja Itkonniemi ovat suosittuja asuinalueita, joiden asukasmäärä kasvaa lähivuosina entisestään. Vastaamme asukkaiden päivittäistavarakaupan tarpeisiin helppoa ja nopeaa asiointia tarjoavalla modernilla S-marketilla. Kuten kaikissa uudiskohteissamme, myös Maljalahdessa aurinkovoimalalla varustetun S-marketin energiatehokkuus tulee olemaan huippuluokkaa.

 

Kesäravintola kaupan katolla

Alun toistakymmentä henkilöä työllistävän S-marketin katolle PeeÄssä rakentaa kesäkuukausina avoinna olevan terassiravintolan Kallavesi-maisemineen. Kahvila- ja ravintolapalveluilla vastataan asukaskyselyssä vahvasti esiin nousseisiin kaupunkilaisten toiveisiin. Ravintolan osalta suunnitelmat tarkentuvat talven mittaan.

– Palvelukokonaisuutta täydentävät viiden polttoainelaadun ABC-automaatti, sähköautojen latauspiste sekä polttonesteen jakeluasema veneilijöille. Vesitse liikkuville asiakkaille tarjoamme lisäksi septi- ja pilssivesien tyhjennysmahdollisuuden sekä satamaan kovasti kaivatut wc-, suihku- ja pyykinpesutilat, Jouni kertoo.