Koronapassi käyttöön PeeÄssän anniskeluravintoloissa


16.12.2021

Osuuskauppa PeeÄssä ottaa vapaaehtoisesti koronapassin käyttöön 17.12.2021 alkaen iltaravintoloissaan.  Muissa ravintoloissa koronapassi otetaan käyttöön maanantaina 20.12.2021.

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat, pikaruokaravintolat, kahvilat ja muut ravintolat, joissa ei ole anniskelua, ei koronapassi ole käytössä.

Miksi koronapassi otetaan käyttöön?

Suomen koronatilanne on nopeasti vaikeutunut, ja uhka omikron koronavirusvariantin leviämiselle on myös Suomessa. Ravintoloille on ensiarvoisen tärkeää, että ne voivat ylläpitää palveluja turvallisesti ja tarjota työntekijöilleen työtunteja mahdollisimman hyvin hankalasta koronatilanteesta huolimatta. Monet suomalaiset lähtevät joululoman viettoon sellaisiin maakuntiin, joissa ei ole voimassa leviämisalueen rajoituksia. Siksi noudatamme MaRa ry:n suositusta, jonka mukaan sen näissä maakunnissa olevat ravintola-alan jäsenyritykset ottaisivat käyttöön koronapassin niin kuin se on tällä hetkellä käytössä leviämisalueen maakunnissa. Passin käyttö painottuu anniskeluravintoloihin ja yökerhoihin. Koronapassia voi käyttää vain vaihtoehtona rajoituksille. Aluehallintovirastot ovat ohjeistaneet, että koronapassia voidaan kysyä myös alueilla, joilla ravintoloita ei rajoiteta, kunhan noudatetaan koronapassista annettua lakia kuten leviämisalueille on määritelty.

Koronapassi on käytössä 17.12.2021 alkaen seuraavissa paikoissa:

Baarit, pubit ja yökerhot: koronapassi on käytössä koko aukioloajan.

Kuopio: Apteekkari, Hospoda Koza, Hophaus

Tahko: Hophaus

Iisalmi: O´Nelly`s

 

Koronapassi on käytössä 20.12.2021 alkaen seuraavissa paikoissa:

Ruokaravintolat ja kahvilat anniskeluoikeuksin: koronapassi on käytössä arkisin klo 17 alkaen, viikonloppuisin (la-su) koko aukioloajan

Kuopio: Amarillo, Frans&Sophie, Ehta, Hesburger Sokos, Rosso, Raisu, Coffee House, Döner26, Presso Sokos Kuopio

Tahko: Hillside, Warsteiner Bar, Pizza Breikki, Hesburger Tahko

Iisalmi: Rosso

Varkaus: Rosso

 

Kokous ja tapahtumaravintolat: Koronapassi on käytössä joka päivä klo 17 alkaen

Kuopio: kokous- ja tapahtumatilat Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Tahko: Kokous- ja tapahtumatilat Break Sokos Hotel Tahko

Iisalmi: Kokous- ja tapahtumatilat Original Sokos Hotel Koljonvirta

 

Ei koronapassia käytössä:

  • PeeÄssän ABC -liikennemyymälät
  • Pikaruoka ja kahvilat: Hesburger Prisma Kuopio, Hesburger Ykkösrasti, Buffa Iisalmi, Buffa Varkaus, Buffa Kuopio ja Presso Prisma Kuopio, Presso Iisalmi, Presso Varkaus
  • Hotellien majoitus ja aamiainen (Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Break Sokos Hotel Tahko)

Toimi näin: 

1. Lataa tai tulosta koronapassi Omakanta-palvelusta kanta.fi

Kirjaudu sisään Omakantaan ja lataa pdf-tiedosto kohdasta koronatodistus. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit varmuuden vuoksi myös tulostaa todistuksen paperille.

2. Näytä koronapassia ravintolassa

Koronapassia kysytään ravintolan ovella. Järjestyksenvalvoja tai henkilökunta lukee passissa olevan QR-koodin. Lukusovellus ei kerää tai tallenna koronapassin tietoja. Jos lukuohjelman käyttö ei teknisistä syistä onnistu, voimme tarkastaa koronapassin paperitodistuksesta. Taita todistus niin, että siitä näkyy vain todistuksen nimi, henkilön nimi, syntymäaika, QR-koodi ja todistuksen tunniste.

3. Muista pitää mukana myös henkilöllisyystodistus!

Ravintolalla on oikeus tarkistaa myös koronapassin esittäjän henkilöllisyys.